לאכול ברובע החמישי – אורז מלוכלך

2017-02-18-16-29-36-1

כבר די הרבה זמן לא הופיעו כאן מתכוני איברים פנימיים. למה? ובכן, זה פשוט לא יצא. אך אל דאגה חובבי הז'אנר, לא שכחתי אתכם – והיום אנחנו הולכים לדבר על מאכל קלאסי לאיברים פנימיים, "אורז מלוכלך".

אז כפי שאפשר לנחש, אורז מלוכלך כולל אורז, אבל הוא לא "מלוכלך" בשום מובן שהוא – ה"לכלוך" הוא חתיכות איברים קצוצים, או במילים אחרות, השם פשוט מגיע מכך שמדובר במנה לא אסתטית במיוחד. המנה הזאת מגיעה אלינו מלואיזיאנה, והיא נחשבת לאחת המנות היותר מפורסמות במטבח הקייג'ין. עם זאת, בימינו רוב האנשים שמבשלים אותה משתמשים בבשר טחון במקום באיברים פנימיים.

המתכון הבא לאורז מלוכלך מבוסס על המתכון של האנק שו, עם שינויים מינימליים מצידי – לא הצלחתי להשיג קורקבנים אז השתמשתי בתערובת של כבד ולבבות. אגב, למרות שאני השתמשתי באיברי עוף, גם איברי חזיר ובקר כמובן שיתאימו כאן. אה, ומילה אחרונה – במתכון הזה משתמשים בתערובת תיבול קייג'ין, שניתן להשיג בחנויות תבלינים. אני מאוד לא אוהב להשתמש בתערובות תבלינים שלא אני הכנתי, אך אין מה לעשות – התערובת הזאת הכרחית, ואני לא ממש יודע מאיפה להתחיל להכין אחת לבד.

מרכיבים – ל4-6 מנות

כוס וחצי אורז לבן ארוך

3 כפות שומן מן החי, לטיגון – כלשהו*

כוס וחצי כבדי עוף, קצוצים היטב

חצי קילו לבבות עוף, קצוצים גס

כוס וחצי ציר עצמות

חצי כוס בצל קצוץ

2 גבעולי סלרי, קצוצים

פלפל ירוק, קצוץ

2 פלפלים חריפים, קצוצים

2 שיני שום מרוסקות

4 בצלים ירוקים, חתוכים לטבעות

אורגנו, מלח, תערובת תיבול קייג'ין – לפי הטעם

*כעיקרון אפשר בהחלט להשתמש גם בשמן, אבל אנחנו הולכים לעלות כאן לטמפרטורות גבוהות, וגם ככה לדעתי שומן מן החי יותר טעים.

הכנה

לילה לפני, מבשלים את האורז. מעבירים לכלי ושומרים במקרר.

למחרת, מחממים את השומן במחבת עד שהוא חם מאוד, ומוסיפים את הכבדים והלבבות. מערבבים מעט בחום גבוה, ומשחימים אותם היטב.

לאחר מכן מוסיפים רבע כוס מהציר, מערבבים, ומגרדים את המחבת היטב. מוסיפים את כלל הירקות והתבלינים, למעט הבצל הירוק, ומערבבים. ממשיכים לבשל בחום בינוני עד שהירקות רכים.

לאחר שהירקות רכים שוב מגבירים את האש ומוסיפים את האורז ושארית הציר. מערבבים היטב, טועמים, וממשיכים לבשל עד שהציר מתאדה. מעבירים לצלחות ומפזרים מעל את הבצל הירוק. מגישים מיד.

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s