קצת עלי

טוב, זה גלגול חדש לבלוג ישן מעט. אני X, סטודנט לתואר שני בY, וכמו שמן הסתם כבר ברור, אני רואה בבישול תחביב די רציני שעוזר לנקות מעט את הראש בין משוואות אלה ואחרות. אני לא שף, טבח, או משהו שקרוב לזה ואני גם לא מתיימר להבין בבישול. מעולם לא למדתי בישול מעבר לקריאה של מתכון באינטרנט, לא גדלתי בין הסירים של סבתא (או כל סיפור אחר מצוץ מהאצבע), וכמו שאני מכיר את עצמי סביר שלעולם גם לא אמצא זמן ללמוד בישול שלא באופן עצמאי (והאמת, הרעיון של להיות מסעדן או לעבוד בעסקי האוכל די מרתיע אותי – לא הטעם שלי בהגדרה). העולם שאני חי בו הוא עולם שדי מנותק מתעשיית המזון, עיסוקיי היומיומיים לא עוסקים באוכל, ואעדיף לשמור זאת כך.

לגבי המתכונים שאפשר למצוא כאן – זהו לא בלוג בישול טיפוסי. יש הרבה בלוגים ברשת על אפיית עוגות מפוארות, הכנת צלי בקר לראש השנה או פסח או וואטאבר, אוכל טבעוני, צמחוני, עדתי… או כל דבר אחר בסגנון, ואני בטוח שהם כולם טובים מאוד במה שהם עושים – אבל לא זאת הדרך שלי. לא תמצאו כאן מתכונים לעוגות מפוארות, צלי לכבוד פסח, קינוחי פרווה, תחליפים טבעוניים וכיו"ב דברים שאני לא אוכל. מה שכן תמצאו כאן זה מתכונים לנקניקים, חמוצים וכבושים למיניהם, פסטות, דגים מעושנים, גבינות, איברים פנימיים, ועוד הרבה דברים שכולנו אוכלים אבל משום מה אנחנו נוטים לקחת אותם כמובנים מאליהם, או סתם כאלה שאנשים נרתעים מהם מסיבות תרבותיות. כמובן, שלעיתים יעלו לכאן גם מאכלים יותר "סטנדרטיים", אם כי התדירות שלהם לא בהכרח תהיה גבוהה במיוחד. אין מה לעשות, אני חושב שלכתוב על איך להכין גבינה מיושנת מאפס או איך להחמיץ תמנונים זה הרבה יותר מעניין מעוד עוגת סוכר או עוד מדריך נדוש לסטייק המושלם. או לפחות אותי זה יותר מעניין, אבל אני הכותב ואני מחליט.

המוטו שלי באוכל הוא, כפי שניסח זאת אנדרו זימרן בתוכניתו – If it looks good, eat it, and it all looks good to me. זאת הסיבה שאפשר למצוא כאן מתכונים שנראים יחסית יוקרתיים, ולידם, למשל, מתכונים שעוסקים בריקבון מבוקר של אוכל ומשחקים עם חיידקים מסריחים ועובש על צורותיו. זאת הדרך שלי באוכל, ואני יותר ממזמין אתכם להצטרף.

אה, כן, ובהמשך ישיר לפסקה הקודמת, הסיכוי שלכם למצוא כאן מתכונים כשרים, טבעונים, צמחונים… וכיו"ב הפרעות אכילה הם לא גבוהים. זה לא שיש לי משהו נגד כל הדתות האלו (טוב, רק לטבעונות יש לי אנטי די רציני. מי שרוצה לקרוא למה יכול לעשות זאת כאן), זה פשוט שהבלוג הזה לא אמור לחזר אחרי אף קהילה. הוא מציג נטו את מה שאני אוכל, ובכך הוא מסתכם. אין לי מושג איך לטבען או להכשיר את מה שאני אוכל (ובטח שאני לא אחליף בייקון או חמאה בשמן. פוי!), ולמעשה, זה גם לא ממש אכפת לי. כמו שנאמר, הבלוג הזה מייצג את מה שאני אוכל (ולעיתים גם את מה שאני חושב), ואת זה בלבד. אה, ועוד משהו לגבי נקודה זאת (בעיקר מאחר ובזמן האחרון אני נאלצתי להגיע למצב הזה יותר מפעם אחת) – תגובות של טרולים טבעונים, משגיחי כשרות, וכיו"ב טרחנים ודורשי טובתי יימחקו. האינטרנט הוא מקום ציבורי, וככזה גם למי שלא מוגבל קולינרית יש בו זכות ביטוי. עם כל הכבוד הבלוג הזה הוא לא דמוקרטיה, ואם יש לכם בעיה עם מה שמפורסם פה ואתם קוראים לו "כפייה חילונית", "כפייה קרניסטית" וכיו"ב בלבולי שכל הסתלקו אנא לאתר אחר. כל תגובה בסגנון הזה תמחק בהקדם – כאן זה לא המיסיון, ואני בניגוד לבלוגרים אחרים ממש לא הולך לתת במה לדתות הטוטאליטריות והמופרעות שלכם (וזה נאמר ממקום של תל אביבי לשעבר וירושלמי בהווה שדי נמאס לו שהוא צריך לכבד אחרים שלא יודעים אף פעם לכבד אותו).

אה, ואין לבלוג הזה לא פייסבוק ולא אינסטגרם, וגם לא יהיו לו כל עוד זה תלוי בי. אני מתנגד לשני אלה באופן אידיאולוגי, ושום דבר שמופיע כאן לא מופיע שם – ואם כן, זה ללא אישורי ולא קשור אלי.

בהצלחה ובתיאבון – X.

מי שמעוניין ליצור איתי קשר, יכול לפנות אלי במייל הבא – tfpoink@gmail.com.

נ.ב.

פנו אלי יותר מפעם אחת לגבי השתתפות בתוכניות בישול בטלוויזיה, ולא שזה לא מחמיא לי, אבל נכון לרגע זה אני לא אשתתף בשום תוכנית אוכל שהיא – זאת איננה דרכי. עם כל הרצון הטוב אני לא ממש מחפש פרסום טלוויזיוני (וכמו כן האנונימיות שלי, פרוצה ככל שתהיה, עדיין חשובה לי), והבלוג הזה בכל מקרה קיים יותר מסיבות אידיאולוגיות. זאת המטרה המוצהרת של הבלוג הזה – להראות לכל מי שרוצה לשמוע שאפשר לחיות גם אחרת, ושבמקום להיות תלויים בזבל סוג ב' אפשר גם להכין לבד את אותו דבר ובאיכות גבוהה. פרסום, עם כל הרצון הטוב, הוא לא אחת ממטרותיי.

נ.ב.נ.ב.

מאחר וזה קרה כמה פעמים, אני חושב שעלי לפרסם הבהרה – מדי פעם מופיעים כאן מגיבים שמנסים לפרסם את עצמם. עד כמה שמדיניות התגובות שלי ליברלית, אינני מעוניין לפרסם כאן אנשים שרוצים לקדם את העסק שלהם, בין אם מדובר באנשים המשווקים חומרים להכנת גבינות בבית, תוספי מזון לשרקוטרי, מעשנות מתוחכמות וכיו"ב עזרים (עם כל הכבוד לפרסום אגרסיבי, על דרך ארץ שמעתם?) – וורדפרס מפרסם כאן מספיק פרסומות, ואני לא רואה סיבה לתת עוד במה לכך (והאם אני האדם היחידי שכל הפרסומות האלה עולות לו על העצבים?). אני מאחל לכם בהצלחה, אבל אם לא תיאמתם איתי זה לא המקום לפרסום העסק שלכם. הבלוג הזה הוא על איך להסתדר לבד ממצב כמה שיותר בסיסי, לא על לקנות עזרים מתוחכמים ואז לעשות "תראו מה אני יודע", והוא מעודד יצור ביתי וקנייה מיצרנים קטנים אם אתם מעוניינים שאפרסם אתכם כאן, פנו אלי קודם. לרוב אני מסכים, כל עוד הרעיון תואם את הערכים המתבטאים בבלוג הזה. אין לי סבלנות לפרסום אגרסיבי, מכל סוג שהוא. אני רואה בו גסות רוח לשמה ופלישה מחוצפת למרחב של אנשים אחרים. כל עוד אני מנהל את הבלוג הזה – לא בבית ספרי.

37 מחשבות על “קצת עלי

  1. פינגבק: בייקון בסיסי | עוף זה ציפור ופרה זה חיה.

  2. פינגבק: ברזאולה – בשר כבוש ומיובש מצפון איטליה | עוף זה ציפור ופרה זה חיה.

  3. פינגבק: חזה אווז – הבייקון הכשר | עוף זה ציפור ופרה זה חיה.

  4. פינגבק: קופה, או למה סטייק צוואר זה בזבוז בשר חזיר | עוף זה ציפור ופרה זה חיה.

  5. פינגבק: המסע בעקבות הפסטרמה המושלמת – חלק א' – טורקיה | עוף זה ציפור ופרה זה חיה.

  6. פינגבק: חלמון מיובש ומומלח – או כיצד היפסטרים אמריקאים המציאו תחליף פרמזן | עוף זה ציפור ופרה זה חיה.

  7. וואו! זה בדיוק הבלוג שחיפשתי 🙂
    הבלוג שילמד אותי להכין אוכל על כל מרכיביו לבד בעצמי.
    תודה שפתחת את הבלוג הזה!

  8. כמי שלא מגיב, אבל עוקב אחרי הבלוג שלך באדיקות, רציתי רק להחמיא ולומר שאני מאוד נהנה מהבלוג שלך, ללא ספק בלוג שונה בנוף מאלה שהורגלתי אליהם,
    אני מאוד נהנה מההסבר והרקע והכבוד שניתן לכל מתכון
    אז פשוט, תודה!

  9. נחמד לפגוש.
    לא ראיתי מקום להרשמה לבלוג. מניחה שאתה עסוק מידי.
    תהנה מהגינטנג גולאי הוא טעים.
    בהצלחה

  10. שמח לקרוא ואפילו להעז ולנסות מתכון או שניים. כמו שאומרים בדרום סין – אם זה נמצא במים וזה לא צוללת, אם זה עף באויר וזה לא מטוס, אם יש לזה רגליים וזה לא שולחן – אנחנו נאכל את זה 🙂

  11. מלך!
    בלוג סופר מעניין.
    אפשר להיות חבר שלך? 🙂
    אני חייב על מנת לספק את יצר הסקרנות שלי – איזה תואר אתה עושה?

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s