העוף של השטן

???????????????????????

למרות שהשטן אמור להיות בפרטים הקטנים, בכל מה שקשור לאוכל הוא לרוב נוהג להתגלות במלוא תפארתו. רוב המאכלים שנושאים את שמו של נסיך האופל הם לרוב או חריפים מאוד, או שמנים ומתוקים מאוד. עם זאת, זה ממש לא חייב להיות ככה, והשטן יכול להתגלות במטבח גם בצורה עדינה, אך לא ניתנת לפספוס. ישנה מנה איטלקית נהדרת, אשר שמה הוא כדלקמן – Pollo alla diavola, עוף בסגנון השטן. למרבה הפליאה, לא מדובר במאכל חריף, ממש לא – רק טעם הלוואי שלה חריף. העוף עצמו הוא עוף בתנור (באיטליה, מתברר, מכינים גם וגם) בגריל, עם כל מה שמשתמע מזה – בשר בטעם עשן, עור צלוי וטעים להפליא, וטעם לוואי חריף. בתור חובב אוכל חריף ועוף בגריל, אני לפחות, לא יכול לסרב לכזה דבר.

אז מה הדגשים בהכנת עוף בסגנון השטן? כמו שמן הסתם אתם משערים, ובצדק רב, לפני הצלייה צריך להשרות את העוף במרינדה, אם כי יש להשרותו במרינדה בלבד, ולא מעבר. פעמים רבות, לפני שצולים עוף בתנור או על הגריל נהוג לעסות אותו במרינדה, ולמרוח אותה גם מתחת לעור – כאן, בכל מקרה, אסור לעשות זאת. המטרה היא עוף בטעם לוואי חריף, לא עוף חריף (ובהתחשב בכמויות הצ'ילי, אם תנסו לעסות את העוף במרינדה תסיימו עם דבר חריף. מאוד). הדגש השני, הוא שהשימוש בתבלינים ממש לא מוגבל למרינדה. במקור נהגו להכין את המנה הזאת מעל גריל גחלים, ופשוט בזקו מעט עשבי תיבול מעל הגחלים הלוהטות. התוצאה הייתה עשן בטעם תבלינים שהוסיף לעוף עוד נדבך עדין אך קריטי של טעם. אני מניח שרוב הקוראים כאן, כולל הכותב, משתמשים בגריל גז ולא גריל פחמים, ולכן, אם יש לכם כלי שאתם יכולים להניח על הגריל ולשרוף בו את עשבי התיבול (כמו מעשנת, למשל), זה יהיה מצוין. בפרט, אלה מכם שיש להם מעשנת יכולים פשוט לעשן בעדינות את העוף במהלך הגריל – העשן מוסיף הרבה במקרה הזה. רק כהערת אגב, באיטליה, בניגוד למה שאני הכנתי, נוהגים להכין את המנה הזאת מעוף שלם (ואם מישהו או מישהי מעוניין/ת לנסות, אשמח לשמוע איך זה יצא).

אז, אם נמאס לכם מהעוף הצלוי בתנור הרגיל ובא לכם לגוון עם מתכון יחסית מיוחד לעוף בגריל, אני ממליץ לכם להכין את העוף בסגנונו של השטן. ובהתחשב בזה שמדובר המתכון עם חריפות מאוד מעודנת, לדעתי, הוא יתאים בול לשולחן הסדר. זה אמנם לא מתכון קלאסי יותר מדי לפסח, אבל אם נמאס לכם ממתכוני עוף סטנדרטיים, ובכן, זה עבורכם.

מרכיבים – 

6 כרעי עוף, עם העור

עלי דפנה, מרווה, תימין ורוזמרין (לא חובה)

מרינדת השטן

למרינדת השטן – 

2 כוסות שמן זית

2 כוסות מיץ לימון

3 כפות פתיתי צ'ילי חריף

6 שיני שום, מרוסקות במעבד מזון

ענף רוזמרין

כפית מלח ים גס

הכנה

1. מערבבים היטב את כל חומרי המרינדה, ומוסיפים את העוף. מושחים את כרעי העוף במרינדה מכל צדדיהם, ומשאירים אותם יחד עם שאר המרינדה בכלי מכוסה במקרר ליומיים.

2. כשעתיים לפני שאתם מתכננים להפעיל את הגריל, מניחים את העוף על רשת במקרר לייבוש קצר (השלב הזה יעזור לעשן להידבק אליו בזמן הגריל).

3. צולים את כרעי העוף על הגריל עד שהן עשויות, בין רבע שעה ל20 דקות על כל צד (אל תזרקו את המרינדה!), כאשר כל חמש-עשר דקות מברישים את העוף במרינדה. מומלץ לשרוף את עשבי התיבול במהלך הצלייה, להענקת טעם מעושן עדין של תבלינים.

מגישים יחד עם תפוחי אדמה צלויים בתנור, או יחד עם ירקות שרופים בגריל.

???????????????????????

מודעות פרסומת

4 מחשבות על “העוף של השטן

  1. פינגבק: ארוחת יום העצמאות | עוף זה ציפור ופרה זה חיה

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s