ביצי דגים חלק ז' – בחומץ

ביצי הרינג משמאל, חלב הרינג מימין.

ביצי הרינג משמאל, חלב הרינג מימין.

שהאלים נותנים לך לימונים עליך להכין לימונדה, וכאשר האלים מספקים לך חמישה דגי הרינג שמנים במיוחד לא לאכול את הביצים שלהם זה לא יותר ולא פחות מחילול הקודש. כפי שסיפרתי לפני כמה שבועות, הצלחתי לשים את ידי על כמה דגי הרינג יפים למדי שסיפקו לי שני שקי ביצים לא קטנים. בזמן שאת החלב ידעתי כיצד לבשל, מול הביצים הייתי פחות בטוח. זה לא שאני לא יודע לטפל בביצי דגים – זה פשוט שלא ידעתי ממש מה אני רוצה לעשות איתן, ולא היה לי חשק לאיקרה ועישון באותו הרגע היה בלתי אפשרי.

טוב, אז מאחר והיה לי באותו הרגע חומץ החלטתי לזרוק את הביצים לצנצנת ולהחמיץ אותן. אז עבור זה השתמשתי במתכון ההחמצה מכאן, רק שהקטנתי את פרופורציות החומץ בכדי לקבל החמצה יותר עדינה, כזאת שלא תשתלט על טעמי הביצים (ומסיבה זאת בדיוק יש יותר מלח). נתתי לביצים לנוח מספר ימים במקרר, ובבקשה – היו לי ביצים מוחמצות. הגשתי אותן כחלק מפלטת שרקוטרי דגים – יחד עם שפרוטים משומרים, סלמון מעושן, דג מלוח (מאותם הדגים מהם הגיעו הביצים), ושמנת חמוצה.

מבחינות יותר פרקטיות, ברור לי שלהשיג ביצי הרינג טריות זה לא פשוט ושהרבה מהקוראים לא הולכים לקנות חבילת הרינג קפוא רק עבור המקרה בו יהיה להם מזל והדגים יהיו עם ביצים. לכן מסיבה זאת אומר, עם הסתייגויות, שהמתכון הנ"ל יתאים גם לשקי ביצים מדגים אחרים. עם זאת, שימו לב שמדובר בביצים ללא טעמי לוואי – מניסיוני, ביצי דגים ים תיכוניים בד"כ בעלות טעמי לוואי חזקים. אמנם מדובר בביצים מאוד טעימות, אבל זה לא יתאים כאן. אתם צריכים ביצים מדגים כמו סלמון, הרינג, פורל, קוד, האליבוט, מקרל וכיו"ב דגים שמוצאם בארצות קרות יותר. איתם המתכון הזה אופטימלי.

אה, ושימו לב – לפני שאתם מכניסים את הביצים להחמצה אתם חייבים להשרות אותם ללילה בתמיסת מי מלח לפי היחסים הבאים – רבע כוס מלח ים גס ל4 כוסות מים.

הביצים הנ''ל נהדרות כחלק מפלטת דגים משומרים.

הביצים הנ"ל נהדרות כחלק מפלטת דגים משומרים.

מרכיבים – לנוזל ההחמצה*

5 כוסות מים

רבע כוס סוכר

חצי כוס מלח ים גס

2 כוסות חומץ

כפית זרעי חרדל

כפית פלפל אנגלי

2-3 ציפורן

כפית פלפל שחור

*שימו לב שהמרכיבים האלה באים ביחסים. אם אתם צריכים יותר או פחות נוזל תשנו את היחסים בהתאם.

הכנה

מערבבים את המרכיבים בסיר ומביאים לרתיחה. נותנים לסיר לרתוח דקה, ולאחר מכן מכבים את האש ונותנים לנוזל להצטנן.

לאחר שהנוזל הצטנן, מניחים את שקי הביצים בצנצנת נקייה ומסוטרלת ומכסים בנוזל ההחמצה. אוטמים את הצנצנת, ושומרים במקרר כיומיים לפחות לפני הפתיחה.

מודעות פרסומת

מחשבה אחת על “ביצי דגים חלק ז' – בחומץ

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s