בורגול עם פירות ים

יש איזה מיתוס שפירות ים טריים הם דבר יקר מאוד – וזה נכון, בהנחה שאתם קונים במקומות הכי מפורסמים בת"א, או אם אתם קונים רק את שרימפס הקריסטל הסתמיים (ובאמת שלא ברור לי איך השרימפס האלה נהפכו לכאלה פופולריים – אם כבר הטעימים ביותר הם האדומים, הלא הם הגמברי). אם אתם מוכנים לקנות קלמרי מהסוג שאנשים לא יודעים לבשל, שרימפס מהסוגים ה"פחותים" לקריסטל, סבידות, ומה לא, התקציב יכול בכיף לרדת. אה, ועוד משהו – הזמן הכי טוב לקנות פירות ים במאסה זה קצת לפני יום כיפור ובתקופת הפסח – בזמן הזה לכל עם ישראל ואחותו נדלק היהודי הפנימי או משהו כזה ואפשר לקנות פירות ים וחזיר בזיל הזול. בכל מקרה, הנקודה היא שפירות ים יכולים וצריכים לתפוס את מקומם של מאכלים יומיומיים – הם זולים, הם טעימים, והם לא בסכנת הכחדה חמורה כמו הרבה ממיני הדגה שלנו.

אז לכן אני מתכבד להציג בפניכם מתכון פשוט מאוד פרי מוחי הקודח למיקס פירות ים מבושלים עם בורגול – הרבה עבודה איך כאן, והטעם מעולה. מה הרעיון? לקחת פירות ים עם בשר צמיגי כמו סבידה וקלמרי מהסוג היותר גדול (כלומר, אלו עם הבשר היותר עבה) ולבשלם ביוגורט. למה דווקא יוגורט? כי הוא פועל כאן כמרכך. אחת הסיבות שאני לא אוהב לבשל סבידה או קלמרי בבישול ארוך מדי היא כי הבשר שלהם אמנם מתרכך, אבל מאבד את כל טעמו – כאן לעומת זאת הוא גם נשאר בעל טעם, וגם רך מספיק בכדי לא להיות צמיגי, אבל קשה מספיק כדי שישאר מרקם כלשהו.

שרימפס (לאחר טיגון מהיר), סבידה, וקלמרי.

אני בחרתי לצרף לכל הדבר הזה, בנוסף לכל, שרימפס. למה? הרי הם לא יתבשלו ביוגורט – אבל הם כן ישמשו כמן "תיבול", במובן של "הם יתנו טעם לשמן". לא סתם בלא מעט מתכונים לתבשילי שרימפס מתחילים בלתת להם טיגון או צריבה מהירה בשמן שלא באמת מבשלת אותם, אבל כן מבשלת את השריון שלהם – הם מעבירים מטעמים אל השמן, ובדרך אל התבשיל. בסוף מוסיפים אותם בחזרה פנימה לבישול הסופי, אבל בכל מקרה, לזה אני מתכוון שאני אומר "להשתמש בשרימפס כתבלין". ולתוהים, כן, אתם חייבים להשתמש כאן בשרימפס טרי, עם השריון (וכן, חלק מהכיף בלאכול שרימפס זה לפרק אותו בידיים). אה, וגם הקלמרי והסבידה צריכים להיות טריים – הגיע הזמן להגמל מפירות הים הקפואים ממזרח אסיה – מעבר לכך שהם מיוצרים בצורה הרסנית, לרוב מוסיפים להם מים ושאר תוספים. זה לא יעבוד בכזה מתכון.

טיגון זריז של השרימפס, למתן טעם…

מרכיבים – ל2-3 מנות

4-5 שרימפס גדולים

סבידה גדולה, חתוכה לקוביות

3 קלמרי, נקיים פרוסים לטבעות*

פלפל ירוק קטן, קצוץ גס

פלפל שושקה אדום, חתוך לקוביות

קישוא קטן, חתוך לטבעות

חציל קטן, חתוך לקוביות

בצל בינוני, קצוץ גס

6-7 שיני שום**

יוגורט סמיך – לפי הצורך

מיץ וגרידה מלימון אחד

פפריקה מתוקה, פלפל שחור, ומלח – לפי הטעם

שמן זית – לטיגון

כוס וחצי בורגול

*מומלץ לבחור את הקלמרי הגדולים יותר, זה הולך להיות בישול ארוך.

**אני הכנתי את זה לעצמי ולאנשים שאוהבים שום, אז הרשתי לעצמי להתפרע. אם אתם לא בקטע של שום, הרגישו חופשי לקצץ – אבל לדעתי אתם הולכים להפסיד לא מעט מהטעם.

***פירות ים טריים בלבד – שום זוועה קפואה עם תוספות מים ופוסידון בלבד יודע מה עוד, תודה.

הכנה

מחממים את שמן הזית בסיר שטוח גדול, ונותנים לשרימפס טיגון מהיר של 2 דקות מכל צד (הם לא צריכים להיות עשויים, אלא רק לתת מעט טעם לשמן). מוציאים החוצה ומניחים בצלחת נפרדת. כעת, מטגנים באותו השמן את הבצל בחום בינוני, ולאחר זמן מה מוסיפים את השום ואת כל שאר הירקות למעט החצילים. מטגנים בחום בינוני-גבוה עד שהקישואים משחימים מעט (בדגש על "מעט"), ולאחר מכן מוסיפים את החצילים. מערבבים היטב.

לאחר שהחצילים השחימו טיפה (שימו לב, המטרה היא לא ממש לטגן אותם, אלא לבשל), מוסיפים את הקלמרי והסבידה. מערבבים היטב בחום גבוה, ומאדים את הנוזלים שאלו מפרישים. לאחר שהנוזלים הנ"ל כמעט והצטמצמו, מוסיפים את התבלינים, גרידת הלימון, ומיץ הלימון, ומביאים לרתיחה. מערבבים היטב, וכאשר מיץ הלימון כמעט והתאדה  מוסיפים את הבורגול ומערבבים היטב. כעת, מוסיפים יוגורט ומערבבים – כמה יוגורט? עד שהוא מכסה את הבורגול. מביאים לרתיחה, וממשיכים לבשל בחום גבוה וללא כיסוי עד שהיוגורט התאדה והבורגול מוכן. כ5 דקות לפני תום הבישול מוסיפים את השרימפס, וזהו – מגישים.

3 מחשבות על “בורגול עם פירות ים

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s