פירות ים לימות השבוע – תמנון אפוי בחצילים

לא יוצא לי לבשל הרבה תמנונים לאחרונה – וחבל, כי לדעתי זה אחד מפירות הים הטעימים ביותר שישנם. עם זאת, כאשר אני חושב על זה, רוב מתכוני התמנון שעלו לכאן הם יחסית "מסובכים", במובן שהם דורשים הרבה עבודה – וזה די מוזר, בהתחשב בכך שתמנון הוא אחד מפירות הים שקלים ביותר לבישול. למעשה, אחת משיטות הבישול הנפוצות ביותר לבישול תמנון היא פשוט להרתיח אותו בסיר, ואחרת היא בגדול לבשל אותו במיצים של עצמו. ולכן החלטתי שהגיע הזמן להעלות לכאן משהו כזה, אבל בפועל המתכון של היום הוא וריאציה על שני הרעיונות האלה – תמנון מבושל אשר לאחר מכן נאפה בתנור ומבושל במיצי הבישול של עצמו. 

המתכון, מיותר לציין, הוא לא ההמצאה שלי. קראתי אותו כאן, ומיד נדלקתי על הרעיון. אז חיכיתי להזדמנות בה היה תמנון, קניתי, בישלתי, ובבקשה. התוצאה? אני חושב שזה אחד ממתכוני התמנון היותר מוצלחים שיצא לי לבשל אי פעם. הרבה פעמים אחרי שמבשלים תמנון בסיר הוא רך, אפילו רך מדי – והבישול בחום יבש לאחר מכן לרוב עושה רק טוב. במקרה הזה הזרועות נהפכו לפריכות למדי, והשילוב של זה עם רוטב העגבניות ומיצי הצלייה עבד מעולה. בהחלט משהו שאכין שוב.

מרכיבים – ל2-3 מנות

תמנון בינוני-גדול, נקי*

2-3 חצילים בינוניים-קטנים, פרוסים

4 עגבניות מגוררות

בצל לבן גדול

2 שיני שום

כף חומץ יין אדום

שמן זית – לטיגון

תבלינים – פלפל אנגלי, פלפל שחור, 2 עלי דפנה, ומלח – לפי הטעם

הכנה

חוצים את הבצל לשניים, ומעבירים את אחד החצאים יחד עם התבלינים והחומץ לסיר. ממלאים במים ומוסיפים את התמנון – מבשלים כ40-50 דקות או עד שבשר התמנון נחדר בקלות על ידי מזלג (שימו לב – כן צריכה להיות מעט התנגדות).

בינתיים, מטגנים במחבת את פרוסות החצילים לזמן קצר מכל צד מעבירים לצלחת עם נייר סופג. כעת, חותכים לרצועות את החצי השני של הבצל, ומטגנים לזמן קצר יחד עם השום. מוסיפים את העגבניות המגוררות ומביאים לרתיחה, וממשיכים לבשל בחום בינוני עד שנוזלי העגבניות כמעט והתאדו לחלוטין. מכבים את האש, מוסיפים את החצילים, ומערבבים היטב. לאחר מכן מעבירים לתבנית אפייה משומנת קלות.

לאחר מכן מוציאים את התמנון מנוזל הבישול (אל תשפכו אותו!) ומסדרים אותו מעל תערובת החצילים והעגבניות בתבנית. מוסיפים כוס מנוזלי הבישול של התמנון, ומזלפים מעט שמן זית מעל התמנון והירקות. צולים, ללא כיסוי, כ40 דקות ב200C. מגישים מיד.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s