חזיר לימות השבוע – פילה חזיר ברוטב אגוזים ושום

אז, המתכון של היום הוא מתכון מאוד פשוט, שלא דורש עודף עבודה. למעשה, הוא אחד המתכונים היותר פשוטים שאפשר להכין בבית, ועוד מאחד הנתחים היותר זולים של החזיר – הפילה. פילה חזיר, לאלו מכם שלא מכירים, הוא אחד הנתחים הזולים ביותר של החזיר – בעיקר מאחר ואנשים לא יודעים לבשל אותו. הוא מאוד רזה, ובניגוד לפילה הבקר האנמי, טעמי חזק מאוד. אז היום יהיה כאן מתכון לפילה חזיר, עם רוטב צרפתי בשם aillade, מן "איולי אגוזים". בעיני זה יותר דומה לרוטב האגוזים הגיאורגי, אבל מה אני יודע.

בכל מקרה, הרי המתכון – הוא במקור מבוסס על מתכון של ג'ניפר פאטרסון ז"ל לחזה עוף מטוגן, אבל לי לא היה עוף אלא חזיר. אני מניח שזה יעבוד גם עם חזה עוף, או למעשה, כל בשר שאיננו פילה בקר ואיננו שמן במיוחד. בכל מקרה, הדבר הכי מסובך במתכון הזה זה לשים לב שהאגוזים לא נשרפים בעת הקלייה, אך כאמור, זאת לא חוכמה גדולה.

אני יודע שזה נראה מעט – אבל זה הרבה יותר ממלא מאיך שזה נראה.

מרכיבים – לממרח:

אגוזים

שום – לפי הטעם

מעט פטרוזיליה קצוצה

שמן אגוזים

מים קרים

מלח, פלפל, מיץ לימון/חומץ – לפי הטעם

הכנה

קולים קלות את האגוזים, וטוחנים יחד עם מעט מים. טוחנים פנימה את השום, ומוסיפים את התבלינים. ממשיכים לעבד תוך כדי הוספת שום, שמן, ומים עד לקבלת ממרח במרקם אחיד. מוסיפים את הפטרוזיליה, מערבבים היטב, וזהו – מוכן.

לבשר – ל3 מנות – 

פילה חזיר אחד

חצי כוס יוגורט

חצי כוס מיץ לימון

מלח, פלפל, ג'ינג'ר מגורר

שמן זית – לטיגון

הכנה

ביום לפני, מחלקים את פילה החזיר לחתיכות, ובוזקים מעליו מעט מלח ופלפל. מניחים, עם כיסוי, במקרר ללילה.

למחרת, שוטפים את הבשר, ומוסיפים אליו את היוגורט, מיץ הלימון, והתבלינים. מערבבים היטב ומשרים לשעה.

לאחר מכן מטגנים משני הצדדים עד להשחמה, וזהו – מוכן. מגישים עם רוטב/ממרח האגוזים והשום.

מחשבה אחת על “חזיר לימות השבוע – פילה חזיר ברוטב אגוזים ושום

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s