חזיר לימות השבוע – חזיר בלימון וכרישה, Prasotigania

אז, החורף מתחיל להסתיים והאביב בפתח, וזה אומר שכל מני ירוקים מתחילים להופיע בהמוניהם – כמו למשל הכרישה, אותה קרובת המשפחה של הבצל והשום. המתכון שנעבור עליו היום מנצל אותה בצורה נהדרת, והוא מאוד פשוט להכנה, מאכל קלאסי לארוחת ערב מהירה. כל מה שהוא ידרוש מכם הוא כרישה, כתף חזיר, שום, מיץ לימון, יין לבן, ומעט תבלינים שיש בכל מזווה.

ואגב, לאלו מכם המגדלים שום, אוהבים שום, או כל שילוב של שני אלה, אני חייב לציין שהמתכון הזה יעבוד נהדר גם עם גבעולי שום ירוק, וסביר להניח שגם עם בצלים ירוקים מהסוג הגדול. האמת היא שאני בטוח שכל גבעולי אליום אכיל יתאימו כאן, ובאמת בקרוב אני מתכנן להכין את המתכון הזה פעם נוספת – רק עם שום ירוק.

מרכיבים – למנה אחת

250 גר' כתף חזיר, חתוכה לקוביות
חצי כרישה גדולה, קצוצה לטבעות
שן שום אחת, מרוסקת
400 מ"ל יין לבן יבש
מיץ וגרידה מלימון אחד
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
תבלינים – כמון, מלח, פלפל שחור, פתיתי צ'ילי חריף, לפי הטעם
שמן זית, לטיגון – לפי הצורך

הכנה –

מחממים את השמן במחבת יחד עם קורט מלח וקורט פלפל, וצורבים את קוביות החזיר עד שהן משחימות קלות. לאחר מכן מוסיפים את הכרישה והשום ומערבבים היטב, ולאחר מכן מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל בחום בינוני-נמוך תוך כדי ערבוב עד שהכרישה מתרככת.

לאחר מכן, מגבירים שוב את האש ומוסיפים את הכמון והצ'ילי, ולאחר מכן את גרידת הלימון, מיץ הלימון, והיין הלבן. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה, וממשיכים לבשל בחום בינוני עד שהנוזל הצטמצם כמעט לחלוטין והבשר רך (אך לא מתפרק). מגישים מיד.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s