שוקי אווז אפויות ביין מתובל

המתכון של היום נולד מצורך להיפטר מחומרי גלם. רצה המקרה, והוזמנתי למסיבת שנה חדשה אצל חברים, והבאתי איתי יין מתובל – היפוקרס ימי ביניימי, אם לדייק. בכל מקרה, באותה המסיבה היו פחות אנשים מהמתוכנן, ומה גם, התברר שבגדול כולם הביאו איתם אלכוהול בצורה זאת או אחרת. התוצאה הייתה שכל אחד מאיתנו חזר עם בקבוק חצי ריק (או חצי מלא?) לביתו, ואני נתקעתי עם חצי בקבוק יין מתובל. אז ככה, זה לא שאני לא אוהב יין מתובל, זה פשוט שאני לא שותה כל כך הרבה ביומיום, והמקרר שלי קטן. אז מפה לשם תהיתי איך לכל הרוחות אני נפטר מהנוזל הזה, והחלטתי לבשל איתו. הרי אם אנשים מבשלים עם יין אדום, בטח שאפשר לבשל עם יין מתובל, לא?

החיפוש המאוד לא יסודי שלי לא עלה על מתכונים, והתחלתי לתהות מה לעשות בדיוק. הכמות שהייתה לי לא הספיקה בלשון המעטה לתרנגול ביין, ואני ממש לא הולך לדלל יין מתובל ביין אדום רגיל עבור כזה דבר – אם כבר, אז כבר – וגם ככה לתרנגול ביין כמו שצריך חייבים תרנגולת מבוגרת, וזה לא דבר שכזה קל להשיג בארצנו בה מקדשים את הבשר הרך (וחסר הטעם). טוב, אז בסופו של דבר הגעתי למסקנה שזה צריך להיות או אווז או חזיר, אבל חזיר ביין מתובל… לא יודע, לא נשמע לי מי יודע מה, וגם ככה לא אכלתי אווז ראוי לשמו כבר הרבה זמן – אז אווז. איזה נתח? ובכן, שוקיים – הם דורשים בישול ארוך, אז הם יתאימו כאן.

מפה לשם זה הסתכם בכך שצליתי שתי שוקי אווז עם תפוח, אגס, בצל ושום בתנור, עם יין מתובל. הרעיון במתכון הזה פשוט מאוד, והוא עור פריך של אווז מעל, ומלמטה פירות צלויים ששוחים במן "רוטב" על בסיס יין מתובל ושומן אווז. רע זה לא יכול להיות, וזה מתאים למדי למזג האוויר ההולך ומתקדר בשבועות האחרונים. אה, ומיותר לציין – היה ואתם גם רוצים ליצור עור פריך, אתם צריכים גם לייבש את השוקיים, וגם לטגן את האווז בשומן של עצמו – אין דרך אחרת לעשות זאת כמו שצריך. וכמובן, מדובר כאן על בישול איטי – שוק אווז זה נתח עם בשר כזה, והוא צריך בישול ארוך כדי להתרכך ולהתפרק לסיבים. בכל מקרה, זה הצליח מעל לכל הציפיות, בטח ביחס למתכוני שאריות ממוצעים – מצד שני, אני מניח שמה שאני מגדיר כאן כ"שאריות" הוא לא מה שרוב האנשים מגדירים כשאריות, אבל שיהיה.

טוב, אז בלי גינונים מיותרים נוספים –

מרכיבים

2 שוקי אווז + מלח ופלפל, לפי הצורך

400 מ"ל יין מתובל ע"ב יין אדום*

תפוח, אגס – חתוכים לקוביות

בצל בינוני, פרוס לרצועות או טבעות

3 שיני שום קצוצות גס

כפית תימין, כפית אורגנו

*יהיה קצת בעייתי להחליף את היין המתובל בסתם יין אדום – כאן הוא כלל סוכר, קינמון, ציפורן, פלפל ארוך, גלנגאל, ג'ינג'ר, וגרגרי גן עדן, ומיותר לציין שזה השפיע לא מעט על הטעם. למעוניינים, השתמשתי במתכונים שמופיעים כאן.

הכנה

2 לילות לפני הבישול, מפלפלים וממליחים את שוקי האווז. נותנים להן לנוח ללילה. למחרת, מוציאים אותן מהמלחה, שוטפים (זה לא נורא אם נשארות מעט שאריות מלח או פלפל על הבשר), וחורצים חריצים בעור לתוך הבשר. לאחר מכן מניחים ללא כיסוי במקרר, עם העור כלפי מעלה, לייבוש ללילה נוסף.

למחרת, מחממים מחבת, ומניחים עליה את שוקי האווז עם העור כלפי מטה. מבשלים בחום גבוה כ4 דקות, ולאחר מכן בחום נמוך כ2 דקות נוספות (אין צורך להוסיף שמן, האווז ייטגן בשומן של עצמו). לאחר מכן בודקים – אם העור השחים מספיק, ממשיכים הלאה – אם לא, נותנים עוד 2 דקות. לאחר שהעור השחים, הופכים את שוקי האווז וצורבים את הבשר בחום גבוה למספר דקות עד שישחים, ומכבים את האש (מיותר לציין שאפשר ואף מומלץ לשמור את השומן שנשאר במחבת – ניתן להשתמש בו להכנת פירה הראוי לשולחן האלים).

כעת, מפזרים את הבצל, השום, הפירות והתבלינים בתבנית אפייה, ומוזגים לתוכה את היין המתובל. מניחים מעל את שוקי האווז, ומעבירים לתנור – אופים כ20 דקות ב200C, ולאחר מכן עוד כשעה ב180C, ולסיום, עוד 20 דקות ב120C (השגיחו שהעור לא יישרף יותר מדי). וזהו – מגישים עם תערובת הפירות, וגם פירה שורשים על בסיס שומן אווז לא יזיק.

3 מחשבות על “שוקי אווז אפויות ביין מתובל

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s