Moules marinieres

מולים על הסלעים, איי שטלאנד.

לא עולים לכאן הרבה מתכוני מולים בשנים האחרונות. זה לא שאני לא אוהב מולים, להיפך – אני מאוד אוהב – זה פשוט שכבר הרבה זמן לא הצלחתי למצוא מולים באיכות שפויה. אני אוכל מולים מגיל צעיר – שהייתי ילד, בטיולים לחו"ל הייתי אוסף עם ההורים שלי מולים על החופים, אבל כאן בארץ לא אעז לעשות זאת. וזה לא שאני לא יודע איפה לעשות זאת – אני מכיר מספיק חופים בארץ עם אוכלוסייה יפה של מולים – זה פשוט שא. אני מתנגד אידיאולוגית לחשוף את המיקומים בהם אני מלקט באינטרנט (אם כל העולם ואחותו יגיעו לשם, מהר מאוד לא ישאר שם דבר), ב. אין לי מושג מה מצב המולים בארץ ואני ממש לא מרגיש נוח ללקט רכיכות שאולי בסכנת הכחדה, וג. הים בארץ מזוהם נורא, וצדפות נוטות לספוג את הרעלים הנ"ל.

אז מתי יוצא לי לאכול מולים? בעיקר במסעדות. המולים הקפואים הם בלשון המעטה לא לטעמי, ומולים טריים הופכים לדבר שיותר ויותר קשה להשיג בימינו – וזה בלי לדבר על מולים טריים באיכות גבוהה. ולמה כוונתי ב"איכות גבוהה"? מולים שגודלו במים קרים. מצטער, עד כמה שזה מגיע לצדפות, ככל שהמים יותר קרים כך הן יותר טעימות. כן, אני יודע, משהו בלה בלה בלה בין תרבויות הים התיכון יש תרבות אכילת צדפות מפוארת בלה בלה בלה, אבל עם כל הכבוד הצדפות של אגן הים התיכון לא קרובות לצדפות של הימים הקרים יותר, ותאמינו לי שניסיתי את כל הסוגים. צדפות איטלקיות ויווניות זה נחמד, ספרדיות וצרפתיות יותר, אבל הסקנדינביות לוקחות אותן בהליכה (וזה בלי לדבר על אירלנד וסקוטלנד, שבכלל התברכו בשרצי הים הטעימים ביותר על פני כדור הארץ).

עם זאת, לפני שבוע יצא לי לראות מולים טריים בדוכן הדגים, וכאלה שככל הנראה הגיעו מימים קרים יותר. כמובן שקניתי בלי לחשוב פעמיים – חצי מהמולים הופרשו לטובת שימור בשמן זית, והשאר? ובכן, הם הפכו לMoules marinieres, שזאת אחת הדרכים האהובות עלי לבשל מולים – ביין לבן. אז הורדתי מהמולים את הזקן, והם נכנסו אל הסיר. אמנם לא אכלתי אותם עם צ'יפס אלא עם לחם כפרי גס מאוד בכדי לספוג את הרוטב, אבל זה עדיין הלך מעולה. בעולם מתוקן הייתי גם מבשל סקאלופס בחמאה ונקניקיות דם ומטגן אויסטרים, רק שבניגוד למולים, האיכות של אלה בישראל היא, לפחות בעיני, מתחת לכל ביקורת. טוב נו, עבור זה יש טיולים בחו"ל אני מניח.

כן, אני יודע שאמורים להגיש אותם בקדירה. זה מה יש.

מרכיבים – ל2 מנות

ק"ג מולים טריים*

500 מ"ל יין לבן

3 ענפי סלרי עם העלים, קצוצים גס

בצל גדול, קצוץ דק (עדיף כמה בצלצלי שאלוט, אבל ממש לא חובה)

3-4 עלי דפנה

2 שיני שום

חמאה, לטיגון – לפי הצורך

כף קמח

מלח, פלפל – לפי הטעם

*טריים בלבד, תודה. זה לא מוצלח עם הזוועות הקפואות עם תוספת המים, מלח, והשד יודע מה עוד.

הכנה

מחממים את החמאה בסיר גדול מספיק, ומטגנים את הבצל עד שקיפות. לאחר מכן מוסיפים את השום והסלרי (ועוד קצת חמאה במקרה הצורך), ומטגנים בחום בינוני כ5 דקות נוספות (אל תתנו לשום להשחים!). כעת, מוסיפים את הקמח (ועוד מעט חמאה) ומערבבים היטב – ולאחר מכן מגבירים את האש, זורקים פנימה את המולים ועלי הדפנה, מערבבים היטב לחצי שנייה, ומוזגים את היין הלבן.

מביאים לרתיחה ומכסים את הסיר. ממשיכים לבשל כ3-4 דקות נוספות או עד שהמולים מבושלים. מתקנים תיבול במקרה הצורך, ומגישים מיד (וזורקים את המולים שלא נפתחו במהלך הבישול). מומלץ לפזר מעט פטרוזיליה קצוצה על המולים לפני ההגשה. שימו לב – למרות שבפועל יש קצת roux שמסמיך את הרוטב, הרוטב אמור להיות דליל יחסית.

מחשבה אחת על “Moules marinieres

  1. טעים
    מתכון שלי
    https://ethy6642113.wordpress.com/2014/03/24/%d7%a4%d7%90%d7%99%d7%99%d7%94-%d7%a2%d7%9d-%d7%9e%d7%95%d7%9c%d7%99%d7%9d-%d7%95%d7%a9%d7%a8%d7%99%d7%9e%d7%a4%d7%a1/
    תנסה
    טרי יש בשוק הנמל בתל אביב אצל פיזלזון
    https://shukhanamal.co.il/store/fishenzon/
    אמנם יקר אבל איכותי, בשוק הכרמל אצל משה פנצטר כתובת: הכרמל 25, תל אביב יפו
    טלפון: 03-510-1863
    בהצלחה
    אפשר להזמין

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s