שומן חזיר וקונדיטוריה – עוגה בסגנון קורדובה – Pastel Cordobes

20191011_215312

"שיערות מלאכים"

לפני מספר שבועות פרסמתי כאן מתכון ל"שיער מלאכים", הלא היא השם הפואטי לדלעת מסוכרת בסגנון ספרד – והיום אני הולך לפרסם דוגמא לשימוש בה. למה לקח לי כל כך הרבה זמן? כי רציתי להכין ממנה משהו קצת יותר מיוחד מסתם עוגייה או פאי. או במילים אחרות, אם אני כבר מכין משהו חריג בנוף שלא אוכלים כל יום – שיהיה לו שימוש שיצדיק זאת. ואז… מצאתי מתכון ראוי – עוגה בסגנון קורדובה, Pastel Cordobes. מה כל כך מיוחד בעוגה, אתם שואלים?

אה, זאת הנקודה המעניינת – העוגה הזאת כוללת בתוכה מרכיב קטן שלא רואים כל יום. לא, לא שומן חזיר (אם כי זה בהחלט אפשרי), אלא פרוסות חאמון, אותו השליט הבלתי מעורער של עולם השרקוטרי. כן, לפני שהאמריקאים חשבו על להוסיף פתיתי בייקון לבראוני הספרדים הוסיפו חאמון על דלעת מסוכרת בתוך בצק עלים. וכן, לתוהים – זה עובד, הרבה יותר טוב ממה שנדמה לכם. אין לי מושג מי חשב או חשבה על זה, אבל בהחלט עלו כאן על משהו.

עוגיות דלעת ושערות מלאכים.

Cortadillos – עוגיות בצק שומן חזיר ושיערות מלאכים.

טוב, אז איך מכינים את המאפה הנ"ל?

ובכן, ההכנה מאוד פשוטה – כל מה שצריך הוא שיערות מלאכים, בצק עלים, פרוסות חאמון, וביצה. לי לא היה חאמון אלא פרושוטו איטלקי ברמה גבוהה, ובהתחשב בכך שגם ככה שיערות המלאכים שלי היו מדלעת שונה ממה שיש בספרד, אני חושב שאין בעיה מיוחדת בכך. עם זאת, קחו בחשבון דבר אחד – זה מתכון פשוט עם ארבעה מרכיבים בלבד, וזה אומר שאתם חייבים להשקיע בחומרי גלם איכותיים. אמנם אין צורך שתשתמשו בחאמון דה טראבלז (שבעיני הוא הכי טוב מכל המשפחה הנושאת שם זה), אבל אתם כן צריכים להשתמש במשהו איכותי כאן, וזה מביא אותי אל הנקודות הבאות:

1. זה ממש לא המקום לזוגלובק, טירת צבי, או מזרע. אתם צריכים כאן משהו ברמה קצת יותר גבוהה, ויסלחו לי כולם על הפלצנות – אבל רמת הנקניקים בארץ, גם הלא כשרים, די מזעזעת. וכן, זה צריך להיות איזה פרושוטו, חאמון, או משהו אחר מהמשפחה הזאת, מומלח ולא מעושן (ובטח שלא מבושל).

2. כנ"ל לגבי הבצק העלים – אמנם בספרד במקור כנראה עשו זאת עם בצק עלים על בסיס שומן חזיר, אבל נראה שהיום הרוב הגדול מעדיף להשתמש בבצק עלים קנוי (ואלא אם באמת יש לכם עודף בזמן פנוי, אני ממליץ לכם גם לקנות בצק עלים ולא להכין אחד). אם אתם משתמשים בבצק עלים קנוי, עשו טובה והשתמשו בבצק על בסיס חמאה – הטעם עדיף בהרבה.

וזהו – אפשר לעבור אל המתכון –

מרכיבים – 

בצק עלים – יריעה גדולה – ראו בהמשך

2 וחצי כוסות שיערות מלאכים

10 פרוסות חאמון/פרושוטו, פרוסות דק

ביצה, להברשה

הכנה

חותכים מהבצק העלים שתי יריעות בגודל 40 על 40, ומורחים על אחת את כל שיערות המלאכים (השאירו רווח של 2-3 ס"מ בקצה). לאחר מכן, מניחים את הבשר על הדלעת, מכסים ביריעת הבצק השנייה, ומקפלים את השוליים. מהדקים עם מזלג, ומברישים בביצה טרופה.

אופים לחצי שעה-40 דקות ב200C, או עד שהמאפה משחים מעט. מצננים ומגישים בטמפ' החדר.

מחשבה אחת על “שומן חזיר וקונדיטוריה – עוגה בסגנון קורדובה – Pastel Cordobes

  1. אין בארץ נקניקים כמו שצריך לדעתי. פעם הין היום זה מתדרדר, פעם היה מזרע יחיעם סביר היום……
    לעומת זה התחילו ליצר ביקון כשר =פיקון 🙂
    זה חשוב. לא טעמתי .
    תודה למתכון.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s