נזיד כתף חזיר וחבושים

אחת התהיות שתמיד העסיקה אותי היא מדוע, כאשר משדכים בשר ליינות בבישול, חזיר משודך דווקא ליין לבן. אל תבינו אותי לא נכון, זה לא שאני לא אוהב חזיר מבושל ביין לבן, זה מאוד נחמד, אבל תמיד תהיתי למה נדמה לעיתים שרק על בקר אומרים "מגישים עם יין אדום" או "מבשלים עם יין אדום". כשאני חושב על זה, תרנגול ביין זאת מנת הבשר היחידה ששמעתי עליה אשר כוללת יין אדום והבשר בה איננו בקר (או כבש, שגם אוהבים לשדך לו יין אדום – אם כי לדעתי לצלי כבש יין לבן דווקא יותר מתאים). החלוקה המגוחכת הזאת של חזיר ליין לבן ובקר לאדום, מיותר לציין, מטופשת להפליא בעיני – הכנתי בעברי מספיק סלאמי חזיר שכללו בתוכם יין אדום כדי לדעת שכל טענה בסגנון "חזיר ויין אדום לא הולכים יחד" היא שקרית.

ולפני מספר שבועות התברר שהיוונים מסכימים איתי. הכל החל מזה שקניתי מספר חבושים כדי להכין לעצמי את הMembrillo, אותה "גבינת" החבושים הנפלאה שאפשר לפרוס (ואגב, לדעתי היא יותר טעימה עם לבנה מאשר עם מנצ'גו), אבל כאשר הכנתי את אותה "גבינת" החבושים שכחתי את אחד הפצועים מאחור, או במילים אחרות, במקום להשתמש בכל שמונה החבושים שקניתי השתמשתי בשבעה בלבד, וכאשר שמתי לב לזה כבר היה מאוחר מדי. טוב, אז הייתי צריך לברר מה לכל הרוחות אני יכול לעשות עם פרי אחד – וחשבתי נזיד, מאחר והייתה לי כתף חזיר שרציתי להיפטר ממנה. מפה לשם גיליתי שהיוונים מכינים נזיד חבושים וחזיר – ושהם מבשלים אותו עם יין אדום.

הרעיון היה נחמד, ובהחלט דיבר אלי – לא מצאתי מתכון אחד שדיבר אלי, אבל כן הבנתי את הרוח הכללית – בצל, שום, ג'ינג'ר, חזיר, ציר, יין אדום, ובישול ארוך. בחלק מהמתכונים שקראתי נטען שזה מתכון כריסמס – מה שנראה טיפה מוזר בעיני מאחר ולמיטב ידיעתי חבושים (ושזיפים, שגם הופיעו לעיתים) אינם בעונה בדצמבר-ינואר, אבל מה אני יודע, והי, זה עובד. בנוסף, בכדי להוסיף את הטאץ' שלי זרקתי פנימה גם תפוח – אם כבר לשחק על מתוק ומלוח עם רוטב פקטיני, אז למה לא. אז הריני מתכבד להגיש בפניכם מתכון לנזיד כריסמס של חזיר ופירות סתיו שביניהם נכללים גם חבושים, וגם פירות קיץ כמו שזיפים – כאמור, למה לשאול שאלות שמשהו מתפקד כמו שצריך. אני חושב.

מרכיבים – ל3 מנות

חצי ק"ג כתף חזיר, נקייה ומחולקת לקוביות

חבוש אחד, קלוף ומחולק לפלחים

3 שזיפים, מחולקים לרבעים

תפוח אחד, מחולק לפלחים

בצל גדול אחד, פרוס לרצועות

3 שיני שום, קצוצות

2 כפיות ג'ינג'ר טרי, קצוץ גס

ליטר וחצי ציר עוף או חזיר

בקבוק יין אדום יבש

מקל קינמון אחד, קורט ציפורן, פלפל שחור, מלח – לתיבול

שמן זית – לטיגון

הכנה

בסיר גדול שיכול להכנס לתנור, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד שהוא מתחיל להשקיף. לאחר מכן מוסיפים את השום ומערבבים היטב.

לאחר 2-3 דקות, עורמים את הבצל והשום בצד, עוד מוסיפים שמן זית במקרה הצורך, ומשחימים קלות את קוביות הבשר (עדיף בשלבים). לאחר שקוביות הבשר מושחמות מכל צדדיהן מוסיפים 200 מ"ל מהיין האדום, מביאים לרתיחה, ובעזרת כף עץ מגרדים את תחתית הסיר. כאשר היין קרוב לאידוי מוסיפים את הציר, שאר היין, ואת הפירות, ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, וממשיכים לבשל בחום גבוה כחצי שעה נוספת.

לאחר מכן מסירים את המכסה, ומכסים את הסיר בנייר כסף. מעבירים לתנור שחומם ל200C ומבשלים כשעה נוספת. מוציאים, יוצקים לצלחות, ומגישים מיד.

מחשבה אחת על “נזיד כתף חזיר וחבושים

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s