שיערות מלאכים – מהסוג המזויף

Cortadillos – עוגיות בצק שומן חזיר ושיערות מלאכים.

אני לא יודע אם אמרתי זאת, אבל המטבח הספרדי הוא בין האהובים עלי, ולדעתי יחד עם המטבח היווני, הוא הטוב ביותר ממטבחי אירופה השונים. כמובן, "מטבח ספרדי" זה מונח לא מוגדר היטב, אבל הנקודה שלי היא שכל מאכל ספרדי ויווני שאכלתי אי פעם התחבב עלי אוטומטית. מה שאני אוהב במטבחים האלה הוא, במובן מסוים, הפשטות – אוכל מהיר וטעים, כוס יין בצד, וזהו, לא צריך הרבה מעבר. הגישה הזאת אפילו מתחדדת בעיני כאשר זה מגיע לקונדיטוריה ומוצריה – כן, אני יודע, זאת אומנות וכבודה במקומה מונח. להכין עוגות מושקעות זה לא דבר קל, ושף פטיסייר במסעדות מישלן לומד היטב איך עושים זאת כמו שצריך – אבל כאשר אני צריך להכין עוגות ועוגיות, בגדול, אין לי סבלנות. נכון, יש קינוחים מתוחכמים שם בחוץ, וגם לחובבן כמוני יש מדריכים אינטרנטיים מספיק טובים לקינוחים המרשימים וה"פשוטים" (אלה של הקונדיטוריות המקצועיות הם קצת הרבה מעלי, סביר להניח, וגם דורשים ציוד שאין לי), אבל בסופו של יום העוגות והעוגיות הספרדיות והיווניות – שלרוב לא כוללות הרבה עבודה (טוב, אלא אם אתה מנסה להכין את בצק הפילו. זאת טעות שלא תחזור על עצמה) – מדברות אלי הרבה יותר מאיזה קינוח שכבות או עוגה צרפתית מתוחכמת.

המתכון של היום הוא מן מתכון פשוט כזה, אבל אחד שידרוש מכם טיפה עבודה. למה? כי הוא כולל הכנת דלעת מסוכרת, אשר זכתה לשם השמאלצי למדי "שיערות מלכים" – cabello de angel. מה הרעיון? לוקחים דלעת, מבשלים אותה, ובעזרת מזלג מפוררים את הבשר לשערות שאותן מסכרים במן תהליך של הכנת ריבה. עם זאת, למרבה הצער זן הדלעת ממנו מכינים שיערות מלאכים לא ממש נמכר בארץ (לא, זאת לא דלעת ספגטי), או לפחות אני לא ראיתי אותו בשום מקום (וכבר שנים אני מחפש אותו, ונשברתי) – עם זאת, אפשר להכין משהו דומה מדלעת רגילה. סביר להניח שהטעם שונה, אבל זה עדיין יצא די טעים. בנוסף, מאחר והיה חסר לי סוכר בבית, השתמשתי בדבש במקום בסוכר, אבל כאמור, גם ככה זה לא אותנטי אז מותר גם לי לאלתר, אני מניח.

למיטב הבנתי וממה שקראתי, שיערות מלאכים לא צריכות הרבה מעבר לעצמן – אפשר להכין איתן פאי, מאפים שונים, או עוגיות. והחלק האחרון זה בדיוק מה שעשיתי איתן. הכנתי עוגיות ספרדיות בשם קורטאדיוס – Cortadillos – מדובר בדבר פשוט מאוד, שתי קוביות בצק חזיר מתוק פריך אשר מודבקות עם שיערות המלאכים, עם טיפה אבקת סוכר בזוקה מעל. או במילים אחרות, למה לתקן משהו שאיננו שבור עם יותר מדי תוספות?

אז איך מכינים "שיערות מלאכים"?

קחו חתיכות דלעת, ובשלו אותן במים עד שבשר הדלעת מתרכך. לאחר מכן, בעזרת מזלג פוררו את בשר הדלעת לשערות, והעבירו למסננת. תנו לדלעת לנוח תחת המשקל של עצמה כחצי שעה.

לאחר מכן, העבירו את הדלעת לסיר יחד עם גרידה ומיץ מלימון אחד, וסוכר או דבש בחצי מנפח הדלעת, הבעירו את האש, והחלו לערבב, בחום בינוני. המשיכו לבשל עד שהדלעת מפסיקה להגיר נוזלים ובעלת מראה מזוגג – העבירו לכלי, וזהו, יש לכם שיערות מלאכים.

ומה עושים איתן? ובכן, מלית לפאי, עוגיות, או כל דבר אחר שעולה בראשכם (לי אישית כרגע בוער להכין Pastel Cordobes). והאמת, בהתחשב בתאריך – כלומר, בכך שבקרוב יתחיל פסטיבל עוגות ועוגיות הדלעת השנתיים כי האלווין זה חג נחמד, אפילו שהוא לא שלנו – אני את חובי לבלוגוספירה מילאתי.

4 מחשבות על “שיערות מלאכים – מהסוג המזויף

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s