על דגים לחג – שנהיה לראש ולא לזנב

מאחר ועונת החגים מתקרבת, אני חושב שמן הראוי לפרסם מחדש את הפוסט הזה – ולו רק בכדי שנמנע מסתם הרס סביבתי מיותר.

עוף זה ציפור ופרה זה חיה

SAMSUNG CAMERA PICTURES

*כל התמונות בפוסט הזה צולמו בפריס, בRue Mouffetard, כדוגמא למכירת דגים באופן ידידותי לסביבה*

כפי שאפשר לראות כאן, אני לא אדם שנרתע מלאכול דברים שהם, איך נתנסח בעדינות, off the beaten path. אין לי בעיה לאכול כל דבר כמעט, בין אם ירק, פרי, או חיה. עם זאת, יש לי אי אילו קווים אדומים, ואחד מהם הוא שאני לא אוכל חיות בסכנת הכחדה. ולמה אני כותב את השורות האלה? כי לפני כל חג הרשת מתמלאת במתכוני דגים שנכתבו על ידי מיטב השפים/בלוגרי האוכל/בשלנים/כיו"ב אושיות אוכל, אשר לרוב מתבססים על לוקוס, טונה, מוסר ים, ועוד הרבה דגים יוקרתיים יחסית, בעלי מאפיין משותף אחד – הם בסכנת הכחדה חמורה מאוד. אני הולך לומר זאת עכשיו, מאחר ואין דרך יפה לומר זאת – אם לא נפסיק לאכול את הדגים האלה ומהר, ישנו סיכוי סביר שעוד מספר שנים נתעורר והם ייעלמו מהים. אני לא ממציא נתונים ולא מנסה לזרוע פאניקה, מצב האוכלוסיות של כל הדגים האלה הוא…

View original post 3,127 מילים נוספות

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s