שומן חזיר וקונדיטוריה – Coyotas

ג'אגרי, סוכר קנה בלתי מסונן. ניתן להשיג בחנויות אסיאתיות מסוימות, או בחנויות של עובדים זרים.

כאשר ראיתי את המתכון הזה בפעם הראשונה באמת שלא התרשמתי יתר על המידה.

טוב, אולי כדאי שאתחיל מההתחלה – במהלך השנה האחרונה הייתי עסוק נורא, ולא ממש יצא לי לבשל משהו יותר מתוחכם מחביתת ירק או פסטה, מצב שנוצר עקב עבודה, סיום תואר שני וביורוקרטיית התחלת דוקטורט (כאב ראש שאני בטוח שמוכר לכל מי שניסה אי פעם להשתלב במערכת זאת), ועוד כמה דברים. בכל מקרה, אחת התוצאות הייתה שנשארתי עם כמות לא קטנה של שומן חזיר במקרר ששברתי את הראש מה לעשות איתו. אתם מבינים, הנוהג שלי הוא לזכך את השומן בספטמבר-אוקטובר ואז להשתמש לאורך השנה – והפעם הייתה לי כמות גדולה בהרבה מכפי שאני צריך, ועוד במהלך אוגוסט. אז מה עושים? מאחר ואני לא הולך לבזבז שומן חזיר טוב על טיגון, התחלתי לחפש מאפים.

כמו תמיד, הרשת הספרדית הושיעה אותי, ומצאתי שני מתכונים – האחד נראה מתוחכם מאוד, הEspartero הספרדי, והשני היה הCoyota המקסיקני, שעל פניו נראה בסיסי – ולא מעניין, מן אמפנדס לעניים. הבצק נראה בסיסי מאוד וחסר טעם, בעוד שהמלית… ובכן, לא נשמעה קורצת במיוחד. עם זאת, בזמן שידעתי שאני הולך להכין את האספרטרוס, לגבי הקויוטאס קצת פחות התלהבתי. ועם זאת, כל הרשת גמרה את ההלל על הקויוטאס ולי היה שומן חזיר לבזבז, אז… טוב נו, נכין את שניהם. מה אומר לכם? בסוף היוצרות התהפכו – דווקא האספרטרוס היו המאפים הבינוניים יותר – יבשים ובנאליים – בעוד הקויוטאס היו דבר נפלא, או לפחות הוריאציה שאני הכנתי יצאה כזאת.

אז מה הרעיון?

מכינים מן בצק פריך בסיסי מאוד – לא רע, אבל גם לא מעניין במיוחד בפני עצמו, וממלאים אותו ב… סוכר חום – התוצאה היא פשוט בצק פריך במילוי קרמל, ואני יודע שזה נשמע בנאלי נורא אבל זה באמת מדהים. טוב, האמת שאני טיפה משקר כאן, מאחר והמילוי עצמו איננו מילוי סוכר חום אלא מלית על בסיס Pilloncillo, שזה מן גביש סוכר חום שלא באמת עובד לסוכר לבן או סוכר חום. חרף כל ניסיונותיי, לא הצלחתי להשיג את הסוכר הנ"ל בתל אביב (אם כי עלי לציין שהייתי לחוץ בזמן) אבל כן הצלחתי להשיג דבר מאוד קרוב – Jaggery, ג'אגרי, הגרסא הדרום-מזרח אסיאתית לגביש הסוכר הנ"ל. סביר שיש הבדל מסוים בין הג'אגרי לPilloncillo, אבל זה מה יש. נו טוב, אם אני לא טוב בהשגת סוכר מקסיקני לפחות כן יש לי צ'ילי מקסיקני, גם זה משהו.

טוב, אז לעבודה –

מרכיבים – ל10-12 מאפים

חצי ק"ג קמח

כפית אבקת אפייה

250 גר' שומן חזיר מזוכך

5 כפות ג'אגרי

קורט מלח

120 מ"ל מים + עוד לפי הצורך

למלית – 

ג'אגרי מפורר וקמח ביחס של אחד לאחד

הכנה

מערבבים את הקמח, המלח, אבקת האפייה, והג'אגרי, עד לקבלת תערובת אחידה. לאחר מכן מוסיפים את שומן החזיר ומעבדים היטב עד לקבלת מרקם גרגרי. מוסיפים את המים ומעבדים, תוך כדי הוספת קמח ומים לפי הצורך, עד לקבלת בצק אחיד.

כעת, מכינים את המלית – מעבדים יחד את הקמח והג'אגרי עד לקבלת תערובת אחידה. לאחר מכן קורצים שתי חתיכות בגודל כדור פינג פונג מהבצק ומשטחים היטב לדיסק. מניחים כף גדושה מהמלית במרכז אחד הדיסקים, מניחים מעל את דיסק הבצק השני, ומהדקים יחדיו בעזרת מזלג. בנוסף, נועצים את המזלג בדיסק העליון בעדינות ליצירת מעט חורים.

אופים את המאפים ב200C עד שהם מזהיבים, כרבע שעה עד 20 דקות, בקירוב. לאחר מכן מצננים קלות, ומגישים חמים.

 

 

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s