ביצי שרימפס וקישואים

שימו לב לגוש הכחול באיזור הרגליים – אלו הביצים.

אחד הטריקים שלי להורדת העלויות ברכישת פירות ים טריים היא בעיתוי. מהו התכסיס הספציפי שלי? לקנות אותם סביב חגים ומועדים דתיים (בזמן פסח וסוכות פירות הים זולים במיוחד). אמנם אני לא משתגע מטרנד הכשרות שחולף על מסעדות ודיירי ת"א (וזה בלשון המעטה), אבל אם אני יכול לנצל זאת לטובתי אז למה לא. באיזור ט' באב האחרון במקרה יצא לי לבקר בשוק הכרמל כאשר חיפשתי פירות ים – אמנם ההיצע היה דל (אבל להגנת הדוכנים ייאמר שאני הגעתי בשעה מאוחרת יחסית), אבל כן הצלחתי לגרד כמות גדולה של שרימפס קטנים ומלאים בביצים.

רוב הישראלים שאוכלים פירות ים לרוב יצרכו אותם מיובאים וקפואים, והמתאמצים יקנו איזה שרימפס קריסטל חולף שתמורתו הם יצטרכו למכור כליה. אך האמת? שרימפס הקריסטל מוערכים יתר על המידה – הרבה יתר על המידה. נכון, הוא לא רע, אבל בכנות? אכלתי שרימפס טעימים ממנו בהרבה. יש לאותם החסילונים ושאר הג'וקים הימיים שמות יותר ספציפיים בעברית או ערבית, אבל אני גם ככה לא ממש זוכר את רובם, אני מבדיל לפי המראה. הטובים ביותר בעיני הם האדומים הגדולים, הגמברי – אתם יודעים, אלה שבמסעדות יוקרה בחו"ל יגבו עבורם הון עתק, וכאן בארץ נמכרים בכלום כסף כי אף אחד לא מבין מה יש מולו – ואחריהם באים השרימפס הקטנים, אלה שאין טעם לנקות – פשוט לבשל עם השריון ולאכול. אחריהם ישנו איזה זן אפור כלשהו (קסטניה? אני חושב שזה שמם…), ואז מגיעים הקריסטל המפורסמים.

הפוסט של היום, כמובן, עוסק בשרימפס הקטנים, מאחר והם לעיתים לא רחוקות מגיעים מפוצצים בביצים. איך מזהים זאת?

פשוט מאוד – יש איזה גוש כחול בין הרגליים שלהם (ולעיתים גם בתוך ראשם), שאם תסתכלו מקרוב תגלו שאותו הגוש הוא בעצם המון ביצים קטנטנות. איך מבשלים את החברה האלה? בעבר פרסמתי כאן מתכון לpotted shrimps קבורים בחמאה עם הביצים שלהם, אבל המתכון הזה הוא די טרחה – הוא דורש לקלף את השריון ולהפריד את הביצים, ובגדול זאת די עבודת נמלים שכרגע אין לי סבלנות עבורה (סורי, עדיין סוף הקיץ וחם לי מדי). אז איך אפשר לבשל את החסילונים הנ"ל בכל מקרה? פשוט לעשות זאת עם השריון עליהם. ולפני שאתם מזדעזעים, אל תשכחו שמדובר בשרימפס די קטנים, כך ש: א. אפשר לאכול אותם בקלות עם השריון, וב. חלק גדול מהטעם נמצא בשריון, וברגע שמסירים אותו מאבדים חלק גדול מהטעם.

טעמם של השרימפס הקטנים הנ"ל מריר טיפה (באופן טוב), כנראה בגלל השריון, ובנוסף לכך הביצים מעניקות מרקם די נחמד שמתפצח בפה. אז איך מבשלים אותם? ובכן, אני הייתי אומר שהם הכי טובים יחד עם תבשילי ירקות, כפי שמדגים המתכון הבא – בגדול, פשוט לקחתי מתכון יווני שמצאתי והוספתי לו שרימפס (וגם יין שהייתי צריך להיפטר ממנו), אבל זה יעבוד גם בהרבה צורות אחרות –

מרכיבים – ל4 מנות

3 קישואים גדולים, חתוכים לטבעות

900 גר' שרימפס קטנים, עם השריון

בצל בינוני, קצוץ גס

3 שיני שום

2 כוסות עגבניות מרוסקות

שמן זית, לטיגון

כוס יין לבן או רוזה, יבש

מלח, פלפל שחור, זוטא לבנה – לפי הטעם

הכנה

מורידים את ראשי השרימפס. הראשים לא ישחקו תפקיד נוסף, אך מומלץ לשמור אותם לטובת הכנת ציר.

כעת, מחממים את השמן בסיר שטוח, ומטגנים לדקה את השרימפס תוך כדי ערבוב מהיר. מעבירים לקערה ושומרים בצד.

כעת, מוסיפים מעט שמן למחבת, ומטגנים יחד את הבצל והקישואים בחום בינוני-גבוה עד שהקישואים מתבשלים חלקית. לאחר מכן מוסיפים את השום, מלח, פלפל, והזוטא הלבנה (תיזהרו עם האחרונה, כי היא נוטה להיות דומיננטית), מערבבים היטב כדקה, ולאחר מכן מוסיפים את היין. ממשיכים לבשל בחום גבוה תוך כדי גירוד תחתית הסיר עד שהיין כמעט והתאדה, ואז מוסיפים את העגבניות. מערבבים היטב, מביאים לרתיחה, ומכסים את הסיר.

המשיכו לבשל בחום בינוני כרבע שעה נוספת, ולאחריה הגבירה שוב את האש, והוסיפו את השרימפס. ערבבו היטב כדקה או שתיים, וזהו – מוכן. המנה הזאת מתאימה יותר כמנה ראשונה, אך תלך גם כעיקרית. כך או כך, מומלץ להגיש איתה יין לבן.

מודעות פרסומת

3 מחשבות על “ביצי שרימפס וקישואים

  1. צודק שנושא הכרשות מעצבן ברמות. לא דורכת במסעדות כשרות.
    אותתו דבר עשה עם סוקיני. למרות שעכשיו קשה להשיג סחורה טובה. הטעם אחר.
    בתקווה שהחום המטורף יעלם כבר.
    צתיש זו מילה קטנה.

    • שלום שחר, את פירות הים אני לרוב קונה, נכון לרגע זה, בשוק הכרמל. אין לי חנות ספציפית, אני פשוט עובר ומחפש איפה יש את מה שאני צריך.

      לגבי השרימפס השונים, אין לי מספיק תמונות. אני מניח שיש כאן בבלוג בפוסטים שונים על שרימפס תמונות של מינים שונים (אם כי לא מצוינים ההבדלים), אבל אני לרוב לא כזה בררן איתם (אני מעדיף את הגמברי, אבל לא תמיד יש – בהיעדרם אני לרוב בוחר את מה שלא קריסטל).

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s