שיפודי פילה חזיר

בכל הקשור לבקר, הנתח האהוב עלי איננו פילה. למה זה? כי פילה בקר הוא בעיני נתח חסר טעם – הדבר היחידי שאפשר לעשות איתו בעיני הוא סטייק טרטר, וגם לזה אני יכול לחשוב על הרבה נתחים אחרים שיתאימו יותר. טוב, האמת שכן יש לי שימוש לא רע לפילה בקר והוא להמליחו ולייבשו כמן סוג של ברזאולה או בינדנרפלייש, אבל גם כאן אני יכול לחשוב על כמה נתחים עדיפים פי כמה. בקצרה, פילה בקר הוא בעיני חתיכת בשר שנהפכה ליוקרתית ולא ברור לי למה בדיוק – קצת כמו הקטע של סוגים מסוימים של "אומנות" (מהסוג שלא דורש לא השקעה ולא כישרון) שאני חושד שאנשים מתלהבים מהם רק בגלל שהם רוצים להרגיש "מתורבתים".

אך בזמן שאין לי חיבה מיותרת לפילה בקר, פילה חזיר זאת אופרה אחרת. פילה חזיר, בניגוד לפילה בקר, כן בעל טעם. הוא גם זול בהרבה מפילה בקר, שזה גם יתרון. הרבה פעמים ישראלים אוהבים להתלונן על מחירי הבקר המאמירים, ואני תמיד מגחך מאחר ואני יודע להשיג בשר איכותי, ובזול. מה הפתרון שלי? בשר חזיר (וגם פירות ים מסוימים, ואיברים פנימיים, אבל לא על זה מדברים כעת). פילה חזיר הוא בפרט פתרון נוח – הוא מאכיל 2-3 אנשים רעבים, הוא בעל טעם מוצלח, הוא דורש בישול קצר, אין בו הרבה שומן (ועם כל חיבתי למתכונים מתוחכמים מנתחים משוישים כגון בטן וכתף, גם אותי הטמפרטורות יכולות לשבור), והוא מאוד אוהב גריל.

כן, מה שקראתם – זהו נתח רזה שאוהב גריל, וכן, ניחשתם נכון – מדובר בשיפודים, לא איזה עישון ארוך וחבריו. הפוסט הבא כולל מתכון לשיפודים קטנים של פילה חזיר שאני גיליתי שאני מאוד אוהב שמתבססים, בגדול, על השילוב בין מתוק למלוח. ובקצת יותר פירוט, שיפודי פילה חזיר עם תאנים וגבינה מלוחה, עם קצת חומץ בלסמי. מהיר מאוד, קיצי מאוד, וקל מאוד להכנה.

אז, איך עושים זאת? קחו פילה חזיר, וחלקו אותו לטבעות. לפילה אחד קחו כף מלח גס ועוד חצי כף פלפל שחור, ופשוט גלגלו את הבשר עם המלח והפלפל. לאחר מכן הניחו את טבעות הפילה במקרר, ללא כיסוי, ללילה.

מה לאחר מכן? ביום למחרת המלח יספג ברובו בבשר, ואין מה לשטוף אותו – בניגוד לבקר שלרוב מגיע אלינו מומלח מעבר לכל ביקורת, בשר חזיר לרוב מגיע בטעמו הטבעי. אז הוציאו את הבשר כחצי שעה-שעה לפני הבישול מהמקרר, ובין לבין קחו תאנים וגבינה מלוחה קשה (כמו למשל פרמזן, פקורינו, חלומי או כל וריאציה אחרת שתאהבו – אני השתמשתי בגבינה צפתית מיובשת ומומלחת היטב). שטפו את התאנים, והחדירו לתוכן חתיכות גבינה ככל שניתן בלי שיתפוצצו, וזהו – סדרו את התאנים הממולאות וטבעות פילה החזיר על שיפוד, והברישו אותם בחומץ בלסמי פעמיים – בפעם הראשונה לאחר הרכבת השיפוד, ובפעם הראשונה כרבע שעה לאחר מכן.

לאחר מכן תנו לשיפודים להתייבש טיפה, ולאחר מכן הניחו על הגריל בזהירות – בשלו את השיפודים עד שהבשר בדרגת עשייה מדיום וול-וול דאן, וזהו, מוכן. מתכון קצר הכנה, ומאוד מתאים לימי אוגוסט הארוכים והרותחים בהם אין עודף כוח לעמוד מול התנור או הכיריים.

נ.ב.

לאחרונה יש כאן מגיפת תגובות של משגיחי כשרות, טבעונות, ושאר הפרעות אכילה למיניהן. לא שאני לא מאמין בחופש הביטוי, אבל בבלוג זה אני הדיקטטור הגדול ותגובותיכם ימחקו ברגע בו אשים אליהן לב אז אין טעם לנסות.

מודעות פרסומת

6 מחשבות על “שיפודי פילה חזיר

    • קודם כל נפלא שחזרת.
      שנית,השילוב של בשר פירות וגבינה נשמע מעולה.האם לדעתך גבינה כחולה תתאים?(לי נשמע שילוב מנצח).
      אתה בטח בחופשת סימסטר או שסיימת לימודים, בכל מקרה חופש נעים.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s