נקניקיות מותססות חלק ה' – נקניקייה סינית

20180106_162342(0)

נקניקייה מלוחה חריפה, לפני תחילת הייבוש

אז לאחר שבפרקים הקודמים בסאגת הנקניקיות המותססות פנינו אל הודו (אבל בטוויסט מערבי), בפוסט הזה החלטתי להתמזרח לחלוטין ולפנות לעבר סין. כמובן שלכתוב על נקניקיות סיניות בפוסט אחד זאת יומרנות רצינית למדי, ולא אחת שאני מתיימר להיות מסוגל לה. כפי שאין כזה דבר "מטבח איטלקי", כך אין כזה דבר "מטבח סיני" – מאחר ולכל איזור ותת איזור בסין ישנו המטבח האיזורי שלו. בכל מקרה, הנקודה היא שבזמן שבהודו מסורת הכנת הנקניקיות היא ככל הנראה הגיעה עם הכובש הפורטוגזי, בסין מדובר במשהו מקומי – אולי כי בסין יותר נהוג לאכול חזיר לעומת הודו.

בכל מקרה, נקניקיות סיניות הן עולם שונה לחלוטין מהנקניקיות המערביות. מעבר לכך שהטעמים שלהן שונים לחלוטין, דרך ההכנה שלהן גם… אחרת. קודם כל, לא מדובר בסלאמי, תשכחו מזה. נקניקייה סינית יכולה להגיע בטווח רחב מאוד, בין טרי לבין מיובש לחלוטין – וכצפוי, אני בחרתי באפשרות האחרונה.

20180106_162416(0)

נקניקייה מעושנת ומתוקה – לפני תחילת הייבוש.

אז התחלתי לחפש מתכונים לנקניקייה סינית מיובשת. מאחר ואני לא דובר קנטונזית, לאחר אינספור מתכונים וסרטונים, חלקם באנגלית וחלקם לא, התפשרתי על שתי גרסאות לנקניקייה סינית שלפי הכתוב מקורן בהונאן. אחת הייתה מלוחה יותר, על בסיס סויה ורוטב דגים, והאחרת הייתה מתוקה וגם היא כללה רוטב דגים – רק בה היה יותר סוכר חום וגם יין שאוקסינג, שזה משקה שכבר זמן רב חיפשתי תירוץ לקנות.

בכל מקרה, קצצתי את הבשר עם סכין באורח גס (על כך לפחות רובם הגדול של המתכונים שקראתי היו תמימי דעים), עיבדתי, מילאתי במעיים (על כך המתכונים הסיניים היו פחות עקביים – בלא מעט מהם השתמשו במעי סינטתי), ותליתי לייבוש. לאחר מספר שבועות ניצבתי מול נקניקיות מיובשות לחלוטין ומעובשות קלות בפניצילין (בהתחשב בארון הייבוש שלי, את זה ככל הנראה לא יכולתי למנוע).

אז לפני שאני מסביר איך מכינים את הנקניקייה הזאת, הרשו לי רק לומר דבר אחרון והוא שאלו מכם שרגילים לנקניקיות מערביות, ובכן, זה דבר שונה לחלוטין ממה שאתם מכירים. הנקניקייה הזאת הרבה יותר דומה, בדרכה, לפינשט, במובן שהיא מומלחת, מיובשת, ואז מושרית בנוזל לצורך ניקוז המלח. אך בזמן שאפשר לאדות אותה כמו שמאדים פינשט, אפשר גם לבשל אותה בצורות אחרות. עוד מעט נעבור עליהן, אבל קודם:

DSC00730

לאחר ייבוש.

גרסא א' – מלוחה-חריפה

ק"ג בשר חזיר, קצוץ כמתואר למעלה

10 גר' מלח ים עדין

100 מ"ל רוטב סויה בהיר

100 מ"ל רוטב דגים

2 כפות סוכר חום

כפית פלפל סצ'ואן מרוסק

מעי חזיר – לפי הצורך

גרסא ב' – מתוקה-מעושנת

ק"ג בשר חזיר, קצוץ כמתואר למעלה

30 גר' מלח

150 גר' סוכר חום

2 כפות תערובת חמשת התבלינים

כפית גלנגל מגורר וחצי כפית מוסקט מגורר

250 מ"ל יין שאוקסינג לבישול + 50 מ"ל רוטב סויה בהיר

כף פלפל שחור

מעי חזיר, מוכן למילוי

כפיסי עץ – לעישון (אופציונלי, אך מומלץ)

DSC00733

נקניקייה פרוסה, לפני תחילת הבישול…

הכנה

מעבדים את המרכיבים יחדיו כמספר דקות עד לקבלת תערובת אחידה, מכסים, ונותנים לתערובת לנוח כמספר שעות עד לילה במקרר.

לאחר מכן ממלאים את המעיים, מעצבים לצורת נקניקיות ותולים לייבוש. אם אתם מעוניינים לעשן את הנקניקיות יש להניחן על צלחת, ללא כיסוי, במקרר – לייבוש ללילה (מומלץ להפוך אותן בין לבין). למחרת  מעשנים את הנקניקייה – כמה? תלוי בטעם שלכם. אני עישנתי רק את הגרסא השנייה לשעה וחצי בעישון בינוני-כבד (והן תפסו ארומה מעושנת מאוד חזקה) מאחר ואני אוהב את השילוב של מתוק-מלוח-מעושן.

בכל מקרה, בין אם אתם מעשנים את הנקניקייה או לא, בסופו של יום תלו אותה לייבוש לזמן ארוך בטמפ' של עד 15C עד שהיא מתייבשת ומתקשה לחלוטין – בין שבועיים לשלושה – וזהו, יש לכם נקניקייה.

DSC00737

מרק נקניקייה מעושנת על בסיס ציר שרימפס, עם סבידה, גזר, בזיליקום, שום, פטריות מאיטאקי, ג'ינג'ר, וכמובן – נקניקייה מעושנת.

אז עכשיו, אחרי שיש לכם נקניקייה סינית, מה אפשר לעשות איתה?

ובכן, הלכתי לפי עצתה של צ'יצ'י וואנג אשר כתבה שבכל מה שקשור לנקניקיות הסיניות המיובשות, יש להשרותן היטב במים לפני השימוש. וזה באמת מה שעשיתי – השריתי את הנקניקיות במים ללילה. וכעת, מה הלאה? ובכן, הקלאסיקה היא פשוט לזרוק נקניקייה לסיר האורז ולתת לה להתבשל איתו, אבל אני רציתי משהו יותר מזה. אז לקחתי שני מתכונים סיניים (טוב, אחד מהם טייוואני, אבל אני בטוח שאף אחד, בממשלה הסינית לפחות, לא יתנגד לכך שאני קורא לכך אוכל סיני) המערבים פירות ים והוספתי להם נקניקייה. למה דווקא פירות ים? כי בעיני חזיר ופירות ים זה שילוב שהולך מעולה יחד. בכל מקרה, בקצרה, הכנתי מרק סבידה על בסיס הנקניקייה המעושנת וציר שרימפס, ודייסת אורז דביק אשר טוגנה יחד עם שרימפס ונקניקייה חריפה, בה השתמשתי כבייקון.

אחסוך מכם את המתכונים הנ"ל מאחר ואין בהם בשורה מיוחדת, אבל הם כן מסבירים את הדרך להשתמש בנקניקיות הנ"ל – כמו בייקון, או במילים אחרות, כתבלין. כפי שצ'יצ'י וואנג כתבה, לטגן אותן בשומן של עצמן ואז להשתמש בשומן הזה ובנקניקייה המטוגנת כבסיס למנה אחרת זה רעיון מעולה. זה מאוד שונה מכל מני מאכלים שאני רגיל אליהם, אבל כאמור, אוכל סיני שגם הסינים אוכלים וזה.

בכל מקרה, כן חשוב לציין שאיך שלא תבחרו לבשל את הנקניקיות הנ"ל, הן דורשות בישול רציני – לפחות בגרסתן המיובשת. בשר מיובש, גם לאחר השרייה במים, קשה יותר ודורש בישול ארוך יותר. אני התגברתי על כך על ידי פריסת הנקניקיות לפרוסות, ובאמת אני ממליץ לחלקה לחתיכות – אחרת הבישול באמת עלול להתארך בהרבה מעבר לרצוי.

DSC00738

דייסת אורז דביק מטוגן על בסיס נקניקייה מלוחה, שרימפס, ופטריות שיטאקי מיובשות למחצה.

 

מודעות פרסומת

8 מחשבות על “נקניקיות מותססות חלק ה' – נקניקייה סינית

  1. עשית אותי רעבה. אבל כמות מלח כזו אני מוותרת:) אני מכירה בסין את מחוז יונן , הייתי שם , לא טעית במקרה בשם הונאן? או שאני לא מכירה:)
    הלוואי ויכולתי להשיג מעים. עשיתי המון נסיונות בתל אביב זה ………………
    סוף שבוע טעים.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s