נקניקייה בסגנון גואה, חלק ב' – המתכונים

20180112_150420

אז אחרי שבפוסט הקודם דיברנו על איך מכינים נקניקיות בסגנון גואה, היום אפשר לעבור על המתכונים עצמם. אז איך מבשלים נקניקייה בסגנון גואה?

אפשרות אחת, שגם הוזכרה בפוסט הקודם, היא למלא לחמנייה בהן. אבל זה, עם כל הכבוד, דבר שקל לעשות – יש עוד הרבה דברים שאפשר להכין עם הנקניקייה הזאת. הרבה דברים. כמו מה? ובכן, תחשבו על הנקניקייה הזאת כמן תערובת מסאלה שמשלבת בתוכה בשר חזיר, כי זה בערך מה שזה.

DSC00699

ועל כן, המתכון הראשון שידגים כיצד עובדים עם הנקניקייה הזאת יהיה פיז'ואדה בסגנון גואה. כן, אני יודע, פיזואדה מזוהה עם פורטוגל וברזיל, אבל הודות לשלטון הפורטוגזי בגואה גם שם יש גרסא לפיז'ואדה הממחישה בדיוק עד כמה הנקניקייה הזאת משמשת כמסאלה. המתכון אמנם נשמע מאוד עני בהתחלה, אבל הוא אחד העשירים ביותר שיש – כאמור, כאשר בנקניקייה יש תבלינים מפה ועד להודעה חדשה…

פיז'ואדה בסגנון גואה – ל2 מנות

כוס וחצי שעועית שחורה או חומה

נקניקיית גואה אחת

בצל סגול, קצוץ גס

4 שיני שום

צ'ילי ירוק, קצוץ (אופציונלי)*

2 כוסות עגבניות מרוסקות

חמאה מזוקקת – לטיגון

*אל תשכחו שהנקניקייה חריפה מלכתחילה.

הכנה

לילה לפני, משרים את השעועית במים. מומלץ להחליף את המים כמספר פעמים בין לבין.

למחרת, מבשלים את השעועית עד שהיא מבושלת כמעט לחלוטין. לאחר מכן מחממים חמאה מזוקקת בסיר ומטגנים את הבצל והשום בחום בינוני. מוציאים את הנקניקייה מהמעיים וקוצצים היטב את הבשר, ולאחר מכן מוסיפים אל הסיר. ממשיכים לטגן בחום בינוני-נמוך עד ששומן החזיר הופך לנוזלי, כמו שהייתם מבשלים בייקון.

כעת, מוסיפים את השעועית לסיר ומערבבים, ולאחר מכן מוסיפים את העגבניות המרוסקות. מערבבים היטב וממשיכים לבשל עד שהרוטב הצטמצם. מעבירים לצלחות ומגישים מיד.

DSC00703

כעת, הבה נעבור למשהו קצת יותר מתוחכם – אורז עם נקניקיית גואה, או אם לדייק, פולאו נקניקיות. בתור אדם שלא אוכל אורז בתדירות גבוהה אני חייב לומר שמדובר באחת ממנות האורז היותר מוצלחות שבישלתי, אם כי גם אחת מהיותר חריפות (אם כי מצד שני, מי שמכין נקניקיות בסגנון גואה צריך לצפות לאוכל חריף). כך או כך, חשוב להשרות כאן היטב את האורז בכדי לסלק ממנו כמה שיותר עמילנים – המטרה כאן היא אורז אחד אחד.

מעבר לכך, מדובר במתכון שלמרות שהוא דורש הרבה מרכיבים הוא די פשוט לבישול, באמת. אם אתם אוהבים חריף, הייתי אומר שזאת בהחלט מנה אשר יכולה לשמש כארוחה שלמה בצלחת.

מרכיבים – ל2 מנות – מבוסס על המתכון הזה

כוס וחצי אורז בסמטי

נקניקיית גואה אחת, גדולה

בצל גדול, קצוץ גס

עגבנייה גדולה, קצוצה היטב

4 שיני שום, מרוסקות

צ'ילי ירוק חריף, קצוץ

כפית כורכום

כוסברה קצוצה, להגשה (לא חובה)

חמאה מזוקקת – לטיגון

מים או ציר עוף, לבישול האורז

לתערובת התבלינים –

3 חתיכות ציפורן

חצי מקל קינמון

חצי כפית פלפל שחור, גרוס

גרגרים מ2 תרמילי הל ירוק + גרגרים מתרמיל הל שחור

עלה דפנה

חצי כפית גרגרי כמון

הכנה

שוטפים את האורז היטב, ומשרים במים לחצי שעה. מחליפים את המים בין לבין – ככל שהם יהיו יותר צלולים כך האורז יהיה יותר "אחד אחד". מוציאים את הבשר מהמעיים וקוצצים את הנקניקייה היטב.

בינתיים, מרסקים קלות את התבלינים. ממיסים את החמאה המזוקקת במחבת ומטגנים בה את התבלינים קלות (אל תתנו להם להישרף!). לאחר מכן מוסיפים, בסדר הזה, את הכורכום, השום, והבצל, ומטגנים תוך כדי ערבוב כמספר דקות.

כעת, מגבירים את החום ומוסיפים את העגבנייה הקצוצה, ומערבבים. ממשיכים לבשל בחום גבוה עד שהעגבנייה מתרככת, ולאחר מכן מוסיפים את הבשר הקצוץ אל הסיר, ומטגנים עד שהשומן נמס. כעת, מוסיפים את האורז המסונן, ומטגנים בחום גבוה עד שהאורז מבריק משומן.

לאחר מכן מוסיפים את המים (או את ציר העוף) ומכסים עד ל2-3 ס"מ מהאורז. מכסים חלקית את הסיר ממשיכים לבשל בחום גבוה עד שהנוזל התאדה לחלוטין והאורז מבושל. מעבירים לצלחות ומגישים מיד.

DSC00707

ולסיום, הרי לכם מתכון שהוא מן וריאציה שאני ביצעתי על מתכוני קארי לדגים ופירות ים. ההיגיון שלי היה שפירות ים ובשר חזיר הולכים כל כך טוב יחד, אז למה לא לדחוף אותם יחד? אמנם כל מה שהיה לי במקפיא היו סרטנים, אבל המתכון הזה יעבוד, בשינויים הדרושים, גם עם שרימפס, או תערובת של שרימפס וקלמארי, ואפילו דגים מסוימים. וכן, למי שתוהה, הסרטנים מספקים כאן יותר מרקם מטעם.

מה היה הרעיון שלי? פשוט – הכנתי נזיד על בסיס חלב קוקוס, נקניקיית גואה, ובשר + איברי סרטנים. מיותר לציין שהנזיד היה חריף למדי, אבל כפי שנאמר קודם – אי אפשר לבשל משהו עם נקניקיית גואה בלי שהוא יהיה חריף.

מרכיבים – ל2 מנות

5 סרטנים גדולים, לא מבושלים

נקניקיית גואה אחת

2 כוסות חלב קוקוס

4 שיני שום, קצוצות

בצל סגול קטן, קצוץ

עבור המסאלה – 

2 כוסות ציר סרטנים חם

4 שיני שום

כף כורכום

צ'ילי קשמירי אחד

כף זרעי כוסברה

4 כפות גדושות קוקוס טחון

כפית תמצית תמרינד

כפית גרגרי חילבה

קורט פלפל שחור

הכנה

מניחים את הסרטנים בסיר גדול ומכסים במים. מביאים לרתיחה ומבשלים כ10 דקות, ולאחר מכן מסננים את הסרטנים (אל תשפכו את הנוזל!). מקפים את הקצף הנוצר ומצמצמים את הנוזל עד שנותרות בו 2 כוסות ציר.

בינתיים, מנתקים את הצבתות מהסרטנים ומניחים בצד – הן סיימו את תפקידן נכון לרגע זה, ויחזרו מאוחר יותר. מפרקים את הסרטנים ומעבירים את הבשר והאיברים הפנימיים לקערה. מניחים בצד.

כעת, מעבדים יחד בעזרת מעבד מזון את כל מרכיבי המסאלה עד לקבלת תערובת אחידה ומניחים בצד. וזהו – אנחנו יכולים להתחיל להרכיב את הקארי.

מחממים חמאה מזוקקת במחבת, ומטגנים בה את הבצל והשום. לאחר מכן מוציאים את הנקניקייה מהמעיים וקוצצים היטב. מוסיפים את הבשר הקצוץ לסיר ומטגנים כדקה או שתיים עד שהשומן נמס. לאחר מכן מוסיפים את בשר הסרטנים, מערבבים היטב, ואז את המסאלה וחלב הקוקוס. מביאים לרתיחה, ומוסיפים את הזרועות.

ממשיכים לבשל בחום בינוני עד שהנוזל מצטמצם בחצי, ומעבירים את הנזיד לקערות. מגישים מיד.

DSC00722

מודעות פרסומת

5 מחשבות על “נקניקייה בסגנון גואה, חלק ב' – המתכונים

  1. הסרטנים על הבוקר קורצים לי 🙂 לצערי מנועה מלאכול חריף. אבל נקניקיה טובה לא הייתי מתנגדת, לצערי, היום אם לא מביאים מחול אין נקניקיות אכילות. אשמח לדעת אם אתה מכיר נהיכן ניתן לקנות נקניקיות איכותיות קבנוס ,צוריסוס לא כשר בתל אביב.
    תודה מראש.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s