קופאטי, או נקניקייה גאורגית עם גרגרי רימונים

2017-08-25 13.34.44

כאשר אני קורא על פרי יער חדש אני ישר מחפש איך ואיפה אני יכול להשיג אותו. אולם, מאחר ואני גר בישראל ובגדות הנחלים וביערות שלנו במקרה הטוב אין מבחר גדול ובמקרה הרע יש זיהום, כך שממש לא כל פרי יער אני מסוגל לצאת ולהשיג בקלות. כן, עם השנים פיתחתי לעצמי אי אילו מקורות ומצאתי כמה מיקומים של אי אילו צמחים שאני נוטה לשמור בסוד, אבל זה פחות או יותר זהו. ברור לי שאת התחביב של לטייל ולקטוף (באישור חוקי, כמובן) עלי לשמור לחו"ל, אם וכאשר יוצא לי.

בכל מקרה, הפוסט הזה נולד מתוך מקרה שכזה, ואם לדייק, בשל פרי הברברית. הברברית (Barberry) היא עץ המנפיק פירות חמוצים ואכילים, שתיאורטית אין סיבה שלא יוכל לגדול בארץ – מינים שונים שלו גדלים בלבנון ובצפון אפריקה, וזה אומר שלפחות בצפון הארץ ובהרי ירושלים לא אמורה להיות לו בעיה להתאקלם. אך רצון לחוד ומציאות לחוד – הברברית לא ממש גדלה פרא בארץ. אז איפה כן אפשר להשיג ברברית? בחנויות רוסיות, בצורה המיובשת.

barberry

העניין הוא כזה – מתברר שגרגרי ברברית משמשים לא מעט במטבח הקווקזי, ובימי ברית המועצות הם נהפכו לתבלין אהוב ומוכר במרחב הסובייטי. והדרך בה אני קראתי על התבלין הזה לראשונה אכן הייתה קווקזית – גיאורגית, אם לדייק. בגיאורגיה מתברר שאחת הדרכים להשתמש בתבלין הזה היא לדחוף אותו לתערובת בשר לנקניקיות הנקראות בשם קופאטי, ככל הנראה כמן מחמיץ.

ולכן, מאחר ואני אוהב להכין ולאכול נקניקיות, הרי לכם מתכון לקופאטי גיאורגית המשתמשת בגרגרי ברברית. כמובן שזה לא המתכון היחידי – ישנם מתכונים רבים לקופאטי, חלקם עם גרגרי ברברית וחלקם לא, חלקם עם רימונים וחלקם בכלל עם שזיפי בוסר. ככל הנראה קופאטי היא מסוג המאכלים שבכל מקום מכינים אחרת.

2017-08-25 14.15.56

מרכיבים – ל5-6 נקניקיות

חצי קילו בשר חזיר טחון

2 כפות גרגרי ברברית

חצי כוס אגוזי מלך מרוסקים

כוס גרגרי רימונים + 100 מ"ל מיץ רימונים

כף מלח, פלפל, צתרה + עוד, לפי הטעם

כף קינמון

2 שיני שום, מרוסקות

חצי בצל סגול, מרוסק

כף זרעי כוסברה מרוסקים

חצי כוס עלי כוסברה, קצוצים גס

מעי חזיר נקי ומוכן למילוי – לפי הצורך

הכנה

מעבדים יחד את כל המרכיבים עד שהתערובת מתאחדת, מכסים, ונותנים לה לנוח כשעה-שעתיים. לאחר מכן ממלאים את המעיים ומעצבים לצורת נקניקיות.

נותנים לנקניקיות לנוח במקרר, ללא כיסוי, ללילה, ולמחרת מקפיאים או צולים על הגריל. מומלץ להגיש עם סלט עשבים.

מודעות פרסומת

מחשבה אחת על “קופאטי, או נקניקייה גאורגית עם גרגרי רימונים

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s