נקניקיית סאפא, גבינת טולום, ותאנים מיובשות

2017-08-25 13.32.17-2

כעת, בתחילת ספטמבר, אני יכול לחתום את עונת הענבים השנתית. הבציר השנה לא היה מוצלח – אחד מהמקומות בהם נהגתי לקטוף ענבים נהרס סופית עד להודעה חדשה, ככל הנראה כחלק מעוד פרוייקט של "דיור בר השגה" (דיור "בר השגה" ליד הים, גם כן. בר השגה למי בדיוק, מיליארדרים זרים? חזירים תאבי בצע שכמותכם), והמקורות שנותרו לי כללו גפנים שלא הבשילו כראוי בלשון המעטה. רוב הענבים שקטפתי יועדו אם כך לסאפא, ומיעוטם נסחטו ומיצם צומצם, והתחלתי להתסיסו עם שמרי פרא לvincotto. לא הצלחתי, למרבה הצער, להשיג ענבים ירוקים באיכות מתאימה ליין, וחבל, כי כבר גירדתי מעט שרף אורנים להכנת יין רצינה. נו טוב, נקווה שבבציר הבא יהיה יותר מזל.

בכל מקרה, בשורה התחתונה סיימתי עם לא מעט סאפא, וכפי שניתן לראות בפוסטים האחרונים, בישלתי עימו לא מעט (ואת מה שלא בישלתי פשוט שתיתי – יותר טוב מתירוש זה בטוח, גם אם קופת חולים לא מסכימה עם זה…). הפוסט הזה חותם את העונה ויכלול מתכון לסאפא, פרי מוחי הקודח. הוא התחיל מזה ששמתי לב שסאפא ותאנים מיובשות מהווים שילוב שחוזר על עצמו ברחבי הים התיכון, ותהיתי מה יקרה אם אנסה לדחוף את השילוב הזה לתוך נקניקייה. אז לקחתי בשר חזיר (שגם הוא קלאסי עם סאפא, לצד בשר ארנבת ד"א), טחנתי אותו, והוספתי לו תערובת של סאפא, תאנים טחונות, גבינת טולום, ועוד כמה דברים טובים. התוצאה היא הנקניקייה הזאת.

2017-08-25 14.18.58-1

וזה ילדים מה שקורה כאשר לא משמנים את הגריל כמו שצריך.

מרכיבים – ל5-6 נקניקיות

חצי קילו בשר חזיר טחון

כוס סאפא

כוס וחצי תאנים מיובשות, ללא תוספת סוכר

כוס גבינת טולום

4 שיני שום

חצי בצל סגול, טחון

חצי כוס בצל ירוק, קצוץ

מלח, פתיתי צ'ילי חריף, אורגנו מיובש – לפי הטעם

מעי חזיר נקי, למילוי

הכנה

מעבדים עם הידיים יחד את כל המרכיבים עד שהתערובת מתאחדת, כ4-5 דקות. קורצים חתיכה מהבשר, מטגנים במעט שמן, טועמים, מתקנים תיבול במקרה הצורך, וחוזר חלילה. לאחר מכן ממלאים את התערובת במעיים, מעצבים לצורת נקניקיות, ומניחים לייבוש במקרר ללילה.

מומלץ לצלות בגריל.

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s