שומן חזיר וקונדיטוריה – פאסטיצי

2017-08-14 14.22.37

כפי שהזכרתי בעבר, כרגע אני במן מרתון לא ברור שמטרתו להיפטר ממלאי שומן החזיר במקרר בכדי שאוכל להחליפו בשומן חדש, ובמסגרת המרתון הזה אני מחפש כל מני מאפים, אלה ואחרים, ששומן חזיר מזוקק משמש בהם – וכך נתקלתי במאפה הבא, הפאסטיצי – Pastizzi, מאפה שכבות מלטזי ממולא גבינה – הרעיון הוא כמו הספוליאטלה, רק יותר בסיסי ומלוח. למעשה, סביר להניח שהן הספוליאטלה והן הפאסטיצי החלו כמשהו דומה, והפאסטיצי ככל הנראה קרוב יותר לדבר המקורי – ולו רק כי הוא דורש הרבה פחות ציוד מיוחד.

הרעיון מאוד פשוט – מכינים בצק בסיסי, ומותחים אותו לעלה דק. לאחר מכן מורחים שכבה דקה של שומן חזיר מזוקק על אותו העלה, ומגלגלים ומקפלים פנימה. את גליל הבצק שנותר חותכים לפרסות, משטחים כל פרוסה, ומניחים במרכזה תערובת כלשהי המתבססת על גבינה מלוחה. מקפלים את השוליים פנימה ליצירת מין כיסון, ואופים – במהלך האפייה השומן מפריד בין השכבות, והתוצאה היא מאפה עלים יחסית גס – עם זאת, הוא הרבה יותר קל ממאפה בצק עלים רגיל, לכל התוהים.

האם זה שווה את ההשקעה? ובכן, מדובר במאפה טעים, אבל זאת התעסקות די ארוכה (עדיין, יומיים של עבודה) שלדעתי ניתן בקלות להשאיר לקונדיטוריות ומאפיות מקצועיות – אך מאחר ואין כאלה בארץ אשר מוכנים להשתמש בשומן חזיר, אין באמת אופציה חוץ מלהכין זאת לבד. וכן, מדובר באחד מאותם המאפים בהם אם אתם לא מתכננים להשתמש בשומן חזיר, תמצאו לכם משהו אחר לאכול. כן, נכון, תיאורטית אפשר להשתמש בחמאה או שמן, אבל אלה במקרה הטוב יתנו מאפה עם טעם שמנוני, ובמקרה הרע ישרפו באפייה. כאמור, לשיקולכם. עוד על נושא זה, לפני שאני עובר למתכון, בחלק המתכונים המלטזים שעברתי עליהם דובר על שימוש בCrisco במקום בשומן חזיר, הלא היא מרגרינה, אז גם זאת אופציה למי שמתעקש – מיותר לציין שהתוצאה תהיה נחותה לעומת הדבר האמיתי.

מרכיבים – 

3 כוסות קמח

כוס מים

2 כפות שמן זית

כפית חומץ יין אדום/לבן (זה לא באמת משנה במקרה זה)

כף שומן חזיר מזוקק למריחת הבצק + עוד, לפי הצורך

2 כוסות מלית על בסיס גבינה שאתם אוהבים*

*רוב המתכונים שקראתי השתמשו במשהו על בסיס ריקוטה ופקורינו, אבל זה באמת עניין של טעם.

הכנה

יוצרים גומה בתוך הקמח ויוצקים לתוכה את המים, השמן, והחומץ. מעבדים עד לקבלת בצק חלק ואחיד, ומעט דביק.

לאחר תום העיבוד מורחים את הבצק בכפית שומן חזיר בכדי שלא יידבק, ומעבירים לכלי ומכסים בניילון נצמד. נותנים לבצק לנוח כחצי שעה לפחות במקרר.

לאחר המנוחה, מותחים את הבצק מהמרכז החוצה עד לעובי הדק ביותר שאתם מסוגלים לו. חותכים את השוליים, ומורחים בעדינות עם הידיים או מברשת את כף שומן החזיר על היריעה – שימו לב שעל שכבת השומן להיות דקה (וכמובן, אם נוצרים פה ושם חורים לא קרה דבר).

לאחר מכן מגלגלים בעדינות (היזהרו לא לקרוע את הבצק, הוא עדיין דביק מעט!) פנימה לגליל. לאחר מכן מגלגלים את הגליל לחצי ומלפפים סביב עצמו ליצירת גוש בצק מוארך. לאחר מכן מניחים במקפיא ל20 דקות.

לאחר תום מנוחה זאת, פורסים את הגליל לפרוסות בעובי שלא עולה על 4 ס"מ, ומשטחים אותן על משטח עבודה משומן קלות לדיסקים. מניחים במרכז כל דיסק כף מהמלית, ומקפלים פנימה ליצירת צורת כיסון. לאחר מכן מעבירים לתבנית ואופים את המאפים כחצי שעה ב200C, עד שהם משחימים קלות. מצננים על רשת כמספר דקות לפני ההגשה.

מודעות פרסומת

מחשבה אחת על “שומן חזיר וקונדיטוריה – פאסטיצי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s