שומן חזיר וקונדיטוריה – בורקיטס בטטה בסגנון ולנסיה

2017-08-11 15.02.27-2

אחת הסיבות שלקראת סוף הקיץ מאפים על בסיס שומן חזיר מופיעים כאן בתדירות גבוהה יותר היא כי בתקופה הזאת, לפני שוויון הסתיו, אני מתחיל להכין את הבית למחזור החדש שעומד להתחיל, לקראת חזרתה של העונה הקרה. אני מנקה את הדירה, מחדש מלאי עשבים, קוטף את פירות הקיץ האחרונים שנותרו על העצים, ומנקה את מלאי השומן במקרר. למה? כוחו של הרגל הייתי אומר, וכמו כן הידיעה שבקרוב אצטרך לפנות מקום לשומן מזוקק טרי שישמש אותי לייבוש בשר בחורף, וכמו כן גם לבישול. שומן חזיר מזוקק אמנם נשמר זמן ארוך במקרר, אך אני לא אוהב להחזיק אותו יותר משנה, שנתיים גג. וכך הפוסט של היום מגיע מכך שחיפשתי, באופן די נואש, מתכונים לניצול 2 כוסות שומן החזיר שנשארו לי על המדף.

יותר מפעם אחת אמרתי שבכל מה שקשור לאפייה עם שומן חזיר, תושבי חצי האי האיברי שכללו זאת לדרגת אומנות. הספרדים (או הקטלונים במקרה זה) הם, הם הגדולים מכל בתחום זה. והמאפה של היום הוא דוגמא קלאסית – בורקיטס בטטה. הרעיון הוא פשוט, מכינים בצק פריך על בסיס תערובת של שומן חזיר ושמן זית בתיבול אניס, וממלאים אותו במלית מתוקה על בסיס בטטה מבושלת בסירופ סוכר. מאוד פשוט, מאוד ביתי, והעיקר – מאוד טעים. השם, למי שתוהה, הוא Empanadillas de boniato או Pastissets de boniato.

האם אתם יכולים להכין את המאפים האלה עם חמאה במקום שומן חזיר? אתם יכולים לנסות, אם כי זה לא נשמע כמו הרעיון הטוב ביותר. למעשה, זה לא רעיון טוב בכלל. הבצק יצא עם טעמי לוואי, ובנוסף לכך, הוא לא יצא פריך כמו בצק על בסיס שומן חזיר. למעשה, זאת אחת הגדולות של בצק על בסיס שומן חזיר – הוא חסר טעם כי שומן החזיר המזוקק חסר טעם – והוא מאוד פריך. מכל השומנים הייתי אומר שרק שמאלץ אווז יוצא יותר פריך, אבל שמאלץ אווז לא מתאים למאפים כאלה.

והרי לכם עוד מתכון שאי אפשר להכין ללא שומן חזיר –

2017-08-11 14.09.59-2

מרכיבים – ל10 מאפים, בקירוב

לבצק – 

700 גר' קמח

חלמון ביצה

כפית קינמון טחון, גרגרי אניס מרוסקים

125 מ"ל שמן זית, ושומן חזיר מזוקק מומס בנפח זהה

כוס (220 מ"ל) סוכר

גרידת לימון

חלבון ביצה (להברשה)

למלית – 

קילו וחצי בטטה

כוס מים וכוס סוכר

מיץ מלימון קטן

קינמון – לפי הטעם

הכנה – 

מתחילים בהכנת המלית. צולים את הבטטות בתנור בחום של 180C עד שהן מתרככות לחלוטין, ומעבירים לקלי עמוק. מרסקים היטב.

לאחר מכן מערבבים יחד את הסוכר, המים, ומיץ הלימון ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל בחום גבוה עד שהסירופ מסמיך, ומוסיפים את הבטטה והקינמון. ממשיכים לערבב, בחום נמוך, עד שהתערובת מתאחדת. לאחר מכן מעבירים לכלי ומצננים.

כעת, מכינים את הבצק – מעבדים יחדיו את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה ולא מתפוררת, עוטפים בניילון נצמד, ומצננים במקרר לשעה. לאחר מכן, ולאחר שהמלית הצטננה, קורצים חתיכות בגודל כדור גולף גדול מהבצק, מעבדים לצורת כדור, ומשטחים עם הידיים למעגל בעובי ס"מ. מניחים כף מהמלית במרכז הבצק והופכים בעדינות (הבצק הזה מאוד עדין ונשבר בקלות).

לאחר מכן מניחים את כל המאפים בתבנית אפייה, ומברישים בחלבון. בוזקים מעט סוכר לבן וקינמון, ואופים בתנור ב180C כ25 דקות עד כחצי שעה. לאחר מכן מעבירים (בזהירות רבה – הבצק הנ"ל נוטה להתפורר. מומלץ לתת למאפים להצטנן מעט לאחר היציאה מהתנור בכדי שיספיקו להתייצב מעט) לרשת ומצננים כשעה נוספת לפני ההגשה.

 

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s