נקניקיות מולה ירוק

2017-06-30 14.30.39-1

אני לא נוטה לבשל יותר מדי אוכל מקסיקני, וזה לא כי אני לא אוהב. אני מאוד אוהב אוכל מקסיקני ולטיני בכללי, אבל הבעיה היא שכדי להכין אוכל מקסיקני ברצינות צריך רכיבים רציניים – אסור לשכוח שבעבר מקסיקו הייתה אחד המרכזים התרבותיים הגדולים ביותר במרכז וצפון אמריקה, והמטבח האיזורי שלה מתוחכם בהתאם. לעיתים כאשר אני או קרובי משפחה נמצאים בחו"ל במיקומים המתאימים אני קונה חומרי גלם לבישול מקסיקני (לרוב בצורת צ'ילי מיובש על סוגיו השונים), חומרי גלם שאני נוטה לבזבז מהר מאוד.

המתכון של היום נולד מתוך הרצון שלי להכין נקניקיות ירוקות בסגנון מקסיקני, רעיון שלא ממש עשיתי איתו שום דבר. ולמה זה? כי לנקניקיות ירוקות צריך מולה ירוק, והייתי בטוח שנדרשים כאן מרכיבים שאין לי ממש איך להשיג (כמו Tomatillos). ואז באיזה לילה אחד של שיעמום חיפשתי מעט מתכונים לנקניקיות ירוקות והתברר שדווקא לא. אמנם ההכנה של נקניקייה ירוקה יחסית דורשת עבודה, אבל היא בהחלט במסגרת יכולותיי. המולה הירוק התברר כמאוד פשוט להכנה, לפחות בגרסא שלו המשמשת לנקניקיות – וכן, קראתם נכון, מדובר במולה ספציפי לנקניקיות. למולה הירוק ה"סטנדרטי" אמנם יש אי אילו נקודות חיתוך עם הרוטב הזה, אבל בסך הכל הוא יחסית שונה. ועם זאת, לדעתי המולה הזה נהדר גם עם דגים ופירות ים, בפרט כאלה שעברו גריל. למעשה, הייתי קורא לרוטב הזה מן "סחוג מקסיקני", רק שהוא הרבה יותר טוב מסחוג מאחר והוא הולך יחד עם מיליארד ואחד דברים – הוא חריף, הוא מרענן, והוא נהדר כרוטב קר לצד בשרים עשירים, וכפי שאמרתי קודם, הוא פשוט להכנה.

2017-06-30 14.13.41

אז, איך מכינים מולה ירוק? הרעיון פשוט – טוחנים הרבה צמחים ירוקים ומוסיפים תבלינים, אם כי זה מעט יותר מתוחכם מזה. אם אתם חושבים שכל הרוטב הזה מסתכם בירקות טחונים, אז טעיתם – כי בין המרכיבים החשובים ביותר בו נמצאים זרעי דלעת. זרעי הדלעת נותנים תוספת טעם מאוד שונה ובדרך גם מספקים מרקם מאוד מיוחד, שיחד עם כמויות הפלפלים שנכנסים פנימה בכלל הופכים את הרוטב הזה לדבר שונה בנוף. יש כאן חיסרון אחד, עם זאת – את המולה הזה בלתי אפשרי להכין בכמות קטנה, אלא רק בכמות גדולה. אתם בהחלט יכולים להעביר אותו לצנצנות ולעקר אותן לאחר מכן באמבט מים, כך שהקושי הזה נפתר. גם אם לא יישאר לכם מספיק לעוד נקניקיות, הרוטב הזה ילך היטב גם עם גריל דגים ופירות ים, או יחד עם שיפודי עוף וחזיר, או אם יש לכם זמן לעמוד מול הגריל בקיץ, גם עם Pulled Pork.

טוב, דיברנו מספיק – לעבודה:

2017-07-21 14.30.25

נקניקיות מולה ירוק ונקניקיות מסטיחה וציקודיה. את המתכון לאחרונות ניתן למצוא בפוסט הקודם.

מרכיבים – ל5-6 כוסות רוטב מולה ירוק

כוס וחצי גרעיני דלעת

4 פלפלים ירוקים חריפים, נקיים וקצוצים גס*

פלפל ירוק רגיל**

צרור גדול מאוד של תרד

כוס וחצי כוסברה

מיץ וגרידה מליים אחד

בצל סגול קטן

כל השיניים מראש שום שלם

תבלינים – ציפורן, פלפל שחור, מלח, אורגנו, עלי דפנה – לפי הטעם

*לאוהבי החריף – במתכונים המקוריים דובר על עשרה פלפלים כנ"ל (צ'ילי ירוק) לאותה הכמות שאתם רואים כאן.

**כעיקרון, במתכונים המקסיקניים דובר על פלפל פובלאנו טרי, שטעמו חריף אך די חלש בשלב בו הוא ירוק. ניתן להחליף את הפלפל הנ"ל בפלפל ירוק רגיל בלי לחשוב פעמיים במקרה הספציפי הזה, ההבדל אמנם קיים אך איננו רציני במיוחד.

הכנת הרוטב – 

מביאים סיר גדול עם מים לרתיחה, וחולטים את עלי התרד כ3-4 דקות. מוציאים לכלי (לא סוחטים!), ומוסיפים את כל שאר המרכיבים. טוחנים היטב עם מעבד מזון עד לקבלת משחה סמיכה.

מעבירים לכלי ומצננים – לשימור לזמן ארוך יותר מומלץ להעביר לצנצנות ולעקר באמבט מים רותחים.

2017-06-30 14.37.29

וכעת, נניח שאתם רוצים להכין נקניקייה ירוקה. מה אתם צריכים לעשות?

קנו קילו בשר חזיר (או בקר-חזיר ביחס של 50:50), עדיף מהסוג שנמצא בסביבות ה30% שומן (נתחים כמו כתף ובטן רזה יתאימו היטב, וגם חלקים מסוימים ברגל האחורית, או לחי). למה 30% שומן? כי הרוטב הירוק הנ"ל די חריף, ואוכל חריף הולך עם מאכלים עשירים ושמנים, בפרט בקיץ.

כאשר אתם חוזרים לביתכם טחנו את הבשר, והוסיפו לו כ2 וחצי כוסות מהרוטב הירוק (למי שמעוניין לקרוא עוד ובאופן יותר מפורט על איך להכין נקניקיות – בבקשה), ועבדו היטב עם הידיים עד שהבשר מתאחד. לאחר מכן מלאו מעיים של חזיר ועצבו לצורת נקניקיות, והניחו על צלחת חשופה במקרר לייבוש ללילה (מומלץ להפוך לאחר כמה שעות בכדי שכל הצדדים יתייבשו באופן שווה).

למחרת צלו את הנקניקיות על הגריל והגישו. אה, ואתם יכולים גם לוותר על המעיים ולהשתמש בתערובת הבשר הזאת בתוך חביתות, טורטיות, או כל דבר אחר. מיותר לציין שהתוספת האידיאלית כאן היא סלט על בסיס עגבניות, כוסברה, ובצל סגול.

ואם אין לכם מעיים מוכנים למילוי, אפשר גם לטגן את תערובת הבשר במחבת.

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s