שומן חזיר וקונדיטוריה – פודינג אורז בסגנון פירנצה

2017-06-17 16.32.02-2

כבר הרבה זמן לא עלה לכאן מתכון מתוק על טהרת שומן החזיר. תיאלצו לסלוח לי, הייתי עסוק, טוב, למעשה אני עדיין עסוק, ולהכין עוד פאי על בסיס שומן חזיר זה לא ממש דבר שמבחינתי מצדיק פינוי זמן מיוחד, אלא אם זה באמת משהו שונה. המתכון של היום הוא אכן משהו שונה, המצדיק פוסט בפני עצמו.

אז מה אנחנו הולכים להכין היום? פודינג אורז. לא, היו רגועים, לא מדובר כאן בפודינג אורז בלקני, אלא בגרסא פלורנטינית, הישר מטוסקנה – Budini di riso. בזמן שבצפון מערב אירופה פודינג האורז הימי ביניימי, הBlancmange, נהפך לפודינג מודרני על בסיס ג'לטין, האיטלקים פשוט ויתרו על טחינת האורז ובישלו אורז מתוק בחלב, מילאו בצק פריך במלית האורז, ולאחר מכן אפו אותו בתנור.

2017-06-17 14.45.49-2

איך זה יוצא? שונה למדי מפודינג האורז שאנחנו מכירים, מאוד שונה למען האמת – הפודינג הנ"ל הופך ליותר פריך הודות לאפייה בתנור, והמרקם לא מזכיר אף פודינג שאי פעם אכלתם. הפודינג הזה לא פחות טוב, למי מכם שתוהה, והוא הרבה יותר עשיר. האיטלקים, כיאה לעם שהביא לנו המצאות דגולות כגון הריזוטו, מוסיפים לפודינג החלב והאורז כמות יפה של חמאה. למה? כי הם יכולים. האמת? לא רע.

כהערה אחרונה לפני שאני עובר אל המתכון, כעיקרון, כן, אתם יכולים להחליף את שומן החזיר שבבצק בחמאה – אבל, קחו בחשבון שאתם הולכים להתפשר על הטעם. שומן חזיר נותן את הבצק הפריך ביותר, הרבה יותר מחמאה. אה, וכל שמן או שומן אחר פרט לשומן חזיר או חמאה כמובן שאיננו אופציה.

2017-06-17 15.02.32-2

פודינג האורז, רגע לפני האפייה

מרכיבים – לבצק – 

300 גר' קמח

ביצה אחת ו2 למונים

150 גר' שומן חזיר מזוקק

80 גר' סוכר

גרידת לימון

הכנת הבצק – 

מעבדים יחד את כל החומרים עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר למספר שעות.

2017-06-17 16.31.48-1

מרכיבים – לפודינג

600 מ"ל חלב + 300 מ"ל חלב

150 גר' אורז עגול

מקל וניל

גרידת תפוז

כף וחצי חמאה

סוכר, קינמון, ציפורן, קורט מלח, גרגרי גן העדן* – לפי הטעם

2 ביצים

אבקת סוכר, לאחר האפייה

*גרגרי גן העדן לא מופיעים באף מתכון, אבל בימי הביניים זה היה תבלין מקובל במערב אירופה, ואני מוצא שהוא מוסיף ארומה מרעננת לקינוחים עשירים.

הכנת הפודינג – 

חוצים את מקל הוניל ומניחים יחד עם 600 מ"ל מהחלב בסיר. מביאים לרתיחה, מוסיפים את האורז, וממשיכים לבשל בחום נמוך עד שהאורז מבושל לחלוטין. זורקים את הוניל, ומעבירים את הפודינג לכלי. מוסיפים את החמאה והתבלינים ומערבבים היטב. טועמים, מתקנים תיבול, ומעבירים למקרר ללילה.

למחרת, טורפים יחד את זוג הביצים ו300 מ"ל החלב שנותר, ומעבדים לתוך הפודינג. מרדדים את הבצק ומעבירים לתבניות פאי קטניות, ומוזגים לתוך כל תבנית מהפודינג.

אופים את הפודינג בחום של 180C כ20 דקות ואז מעלים ל200C וממשיכים לאפות עד שהבצק מזהיב. מוציאים מהתנור ומניחים על רשת, ולאחר שהפודינג הצטנן לחלוטין מפזרים מעליו אבקת סוכר. מגישים קר או בטמפ' החדר.

 

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s