משחקים בשומן כבש – ממרח כבש ועשבים

2017-06-17 16.36.19

ממרח כבש ועשבים, מימין למטה.

מעולם לא ייחסתי עודף חשיבות לשומן כבש. זה לא שהיה לי אנטי כלפיו, זה פשוט שהשומנים העיקריים שמככבים אצלי במטבח לרוב היוו חמאה, שמאלץ עופות על סוגיו השונים, או שומן חזיר על צורותיו, ומעולם לא הרגשתי צורך לנסות משהו אחר – שומן בקר מזוקק אני מתעב וחושב שמדובר בדבר מגעיל למדי בכל קנה מידה אפשרי, שלא לדבר שמעולם לא קראתי על שום שימוש לשומן כבש. ידעתי שמהשומן הפנימי של טלאים ניתן להכין קבבים, וששומן כבש מהווה תוספת תיבול לתערובות בשר, והנחתי שמן הסתם אנשים משתמשים בPan drippings, אבל מעבר לזה לא ממש שיערתי שיש לשומן כבש שימושים נוספים.

או כך לפחות חשבתי עד שקראתי שבטורקיה מוסיפים תערובת שומן כבש וחמאה מזוקקת לבקלאוות הטובות ביותר, וזה כבר הדליק אותי לנסות. הרי ניסיתי כבר פודינג על בסיס שומן כליות של פרה, הכנתי מספיק מאפים מתוקים על בסיס שומן חזיר ואפילו אחד על בסיס שמאלץ, אז האם יכול להיות ששומן כבש מזוקק הוא התשובה המזרחית לכל אלה?

2017-06-15 19.53.19

שומן זנב של כבש, נעים להכיר.

אז לא, היום אנו לא הולכים לדבר על שומן כבש וקונדיטוריה, מאחר וזהו, מתברר, עולם ומלואו – הדיון הזה, ברשותכם, יידחה לשבועיים הקרובים. לעומת זאת, אנו כן הולכים לדבר היום על תוצאי הלוואי של שומן כבש, הלא הן חתיכות השומן הקטנות שנותרות בסיר אחרי שכל השומן הזדקק לו לנוזל. את החתיכות האלה אין לזרוק, הן בדיוק כמו חתיכות קטנות ופריכות עם טעמי לוואי של כבש. אז מה אפשר לעשות איתן?

2017-06-16 15.04.32-2

חתיכות שומן שטוגנו בשומן של עצמן.

חלק מאותן החתיכות הופרשו לטובת לחם, באופן לא רחוק מדי מפוקאצ'ת הצ'יצ'ולי שהופיעה כאן בעבר (אם כי כאן לא הכנתי פוקאצ'ה אלא סתם לחם דחוס עם זיתים שחורים). החלק השני עבר טיפול קלאסי למדי, ועיבדתי אותו יחד עם עשבים קצוצים ושומן כבש מזוקק לממרח – וזה המתכון שיופיע כאן היום. מדובר בממרח נהדר עם טעם מודגש של כבש ועשבים, שבקלות יכול לשמש כפתיח טוב לארוחה. בכללי, אני ממליץ למסעדות להפסיק להגיש לחם וחמאה, הייתי אומר שהממרח הזה טעים הרבה יותר. יש כאן רק הערה אחת – שומן הכבש בו אני השתמשתי לתהליך הזה הוא שומן ליה, כלומר, "שומן זנב", שטעמיו שונים מהשומן המגיע מחלקים אחרים בגוף הכבשה. אם תשתמשו בחתיכות שומן שאינן ליה הטעם יכול לצאת מעט חזק מדי.

2017-06-16 17.54.14

לחם שומן כבש וזיתים שחורים עם סטייק טרטר מאוד גדול. גם זאת ארוחת צהריים.

מרכיבים – 

5-6 כפות שומן כבש מזוקק, מומס ובטמפ' החדר

חצי כוס גריבען כבש

חצי כוס עירית קצוצה, פטרוזיליה קצוצה, ושמיר קצוץ

חצי כוס תערובת צנוברים, שקדי מלך, ושקדים קלויים

כף יין לבן חצי מתוק

2 כפות ורז'ו

מלח, פלפל – לפי הטעם

הכנה – 

מעבדים יחד, עם הידיים, את כלל המרכיבים, טועמים ומתקנים תיבול, ומעבירים למקרר. מצננים כמספר שעות עד שהשומן מתקשה.

מומלץ להוציא מהמקרר 10-20 דקות לפני ההגשה בכדי לתת לממרח להגיע לטמפ' החדר בכדי שהממרח יהיה יותר רך למגע.

אה, ולמי שתוהה מה הלאה – את שומן הכבש שזיקקתי ייעדתי לבקלאווה, בורק, ועוגת סולת, אבל על זה נדבר בשבועות הקרובים. ומיותר לציין שהשומן הנ"ל הוא גם מדיום טיגון מאוד מוצלח, ומוסיף טעמים עדינים של כבש לכל מנה.

מודעות פרסומת

4 מחשבות על “משחקים בשומן כבש – ממרח כבש ועשבים

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s