עלי חרדל בסגנון סצ'ואן

2017-03-22 15.57.34

כבר הרבה זמן לא העלתי לכאן מתכון למשהו מותסס. למה? לא יודע, אבל היום אני הולך לפרוע את החוב הנ"ל. אז, מהו הדבר שאנחנו הולכים להתסיס היום? עלי חרדל. אל תהיו כל כך מופתעים – למעשה, הכרוב והחרדל שייכים לאותה המשפחה, ואם מכינים כרוב כבוש אפשר להכין גם חרדל מותסס. למעשה, זה מה שעושים בסין – הם מתסיסים עלי חרדל באותו האופן שמכינים כרוב כבוש.

אז בתקווה שפתחתי לכם את התיאבון, אל תצאו לקטוף עלי חרדל, לפחות לא כרגע. ולמה זה? כי מה שעושים בסין הוא, איך נאמר זאת בעדינות, לא יעבוד מהר כל כך עם עלי החרדל שיש לנו בארץ. ולמה זה? כי בסין עלי החרדל בשרניים הרבה יותר ומכילים הרבה יותר מים, ממש כמו כרוב. כפי שניתן לראות בתמונה למעלה, בארץ עלי חרדל מכילים לרוב פחות מים ואינם בשרניים במיוחד, ככל הנראה בגלל שאנחנו מדינה חמה יותר. למטה מופיעה תמונה של עלי חרדל שצילמתי בחו"ל – שימו לב כיצד הם יותר גדולים ויותר בשרניים:

2017-04-07 13.58.33

כל זה כמובן עוד לא אומר שאתם לא יכולים להתסיס את עלי החרדל, רק שאתם לא יכולים להתייחס אליהם כמו לכרוב כי הם לא יפרישו מספיק נוזלים, בין אם תניחו עליהם משקולת או לא. אז איך מתסיסים עלי חרדל?

קטפו לכם צרור עלי חרדל מהשדה. כמה? תלוי בכם – עם זאת, קחו בחשבון שהכרחי שעלי החרדל האלה יהיו מאיזור לא מרוסס ולא מזוהם – כי אתם לא הולכים לשטוף אותם, מאחר ואנו צריכים את החיידקים שעליהם. לאחר מכן, הכינו תמיסה לפי היחסים של חצי ליטר מים (מינרלים בלבד – אתם רוצים שהחיידקים ישגשגו, לא ימותו) על כף מלח גס. כעת, סדרו את עלי החרדל בצנצנת מעוקרת ופזרו בין השכבות פלפל סצ'ואן ותערובת 5 התבלינים. לאחר שמילאתם כשלושה רבעים מהצנצנת, שפכו פנימה את התמיסה ודאגו שהיא מכסה את עלי החרדל בס"מ לפחות. לאחר מכן אטמו את הצנצנת והניחו במקום קריר וחשוך לשבועיים-שלושה.

2017-04-16 13.48.36-1

טוב, אז עכשיו שיש לכם עלי חרדל, מה עושים איתם? זה כבר תלוי בכם. קראתי שבדרום מזרח אסיה מוסיפים את העלים האלה למוקפצים. אין לי מושג עד כמה זה נכון, אבל החלטתי להוסיף אותם למוקפץ שהכנתי עם רצועות שוק חזיר ושאר ירקות שהיו לי בבית יחד עם סוכר דקלים ורוטב דגים כחלק ממבצע ניקוי מקרר. אין לי מושג עד כמה זה אותנטי אם בכלל, אבל שיהיה. עלי החרדל מוסיפים מן תוספת טעם מלוחה-חמוצה שאני לא יודע לשים עליה את האצבע – אז רגע לפני שהעונה מסתיימת השדות יהפכו לצהובים וקוצניים עד מוות, צאו לקטוף את עלי החרדל שנשארו. בין אם בסלט, במחבת, בחביתה, או מותססים – למה שלא תקטפו מעט חרדל?

2017-04-16 14.16.08-1

מודעות פרסומת

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s