קיש מח עצם, אגסים, וגבינה כחולה

SAMSUNG CAMERA PICTURES

אז, בפוסט של יום ראשון דיברנו על מח עצם לקינוח, והיום אנחנו הולכים לדבר על שימוש נוסף עבורו – כבסיס לקלתית של קיש. ולמה זה? כי אני יכול. והאמת? אני חושב שמבחינת טעם, מדובר באחת ממהקלתיות היותר טובות שיצא לי להכין. היא אמנם לא פריכה כמו קלתיות שומן חזיר ואווז, אבל כן יש לה טעמי לוואי מאוד טובים לקיש מלוח. לשומן חזיר יש טעם נייטרלי, מעט מתוק אפילו, ולכן הוא אידיאלי למאפים מתוקים. לשומן אווז יש טעם של אווז, ולכן צריך להיזהר איתו. למח עצם יש טעם מאוד עדין, מספיק חזק כדי לא להתאים לבצק מתוק אך מספיק עדין כדי לתת טעם לוואי מופלא לבצק פריך מלוח. זה בהחלט עדיף על חמאה, למי שתוהה.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

אז, בצק ממח עצם, איך מתחילים?

קודם כל עליכם למצוא מח עצם. אתם תצטרכו, עבור הבצק בכל מקרה, חצי כוס גדושה – וזה אומר שתצטרכו עצם גדולה. בכל מקרה, הניחו 2 כוסות קמח בקערה, וצרו גומה באמצע. הניחו את מח העצם, ועבדו בעזרת הידים (או מעבד מזון) עד שמתקבלת תערובת אחידה.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

לאחר שמח העצם והקמח מעובדים היטב, הוסיפו ביצה, מלח, ותבלינים לפי טעמכם (אני הוספתי תימין, קצח, וגרגרי פלפל בשם אורפה ביבר, אבל זה עניין של טעם). עבדו את הבצק עד שמתקבלת תערובת גרגרית, והוסיפו מעט מים, בהדרגה ותוך כדי עיבוד, עד שמתקבל בצק אחיד, חלק, ולא דביק.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

שימו לב לצבע הורדרד שמח העצם נותן לבצק.

כעת סיימנו – אתם יכולים לעטוף ולהקפיא את הבצק הזה לשימוש מאוחר יותר, או שאתם יכולים להמשיך הלאה למתכון הבא. המלית הבאה הייתה ניסיון שלי לעבד את הברוסקטות של אגוזים, אגסים, וגבינה כחולה למלית של פאי. אני חושב שאני הולך לאמץ את המלית הזאת.

מרכיבים – לתבנית פאי בקוטר 40-50 ס"מ 

כל הבצק הקודם, בהתבסס על הכמות של 2 כוסות קמח על חצי כוס מח עצם

כף וחצי מח עצם, לטיגון

3 בצלים, קצוצים גס

כוס צנוברים

4 שיני שום, קצוצות

כוס אגוזי מלך, מרוסקים

חצי כוס גבינה כחולה חריפה מאוד*

2 אגסים + 750 מ"ל יין אדום

3 ביצים

400 מ"ל שמנת עם 40% שומן לפחות

תבלינים – מלח, מוסקט, פלפל שחור, תימין, אורגנו – לפי הטעם

*אני השתמשתי בסטילטון, אבל כל גבינה כחולה חריפה יחסית תתאים.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

הכנה

מרדדים את הבצק ומניחים בתבנית משומנת. מניחים משקולת על הבסיס, ואופים באפייה עיוורת כ10 דקות ב250C. מוציאים מהתנור ומצננים.

בינתיים, מחממים את מח העצם במחבת, ומטגנים בו את הבצל בחום בינוני עד שהוא מצמצם את נפחו בחצי. מוסיפים את השום והצנוברים וממשיכים לטגן בחום בינוני כ5 דקות נוספות, ומכבים את האש. מעבירים לכלי ומצננים.

מביאים את היין לרתיחה בסיר, מקלפים את האגסים, חוצים אותם ל2, ומוציאים את הליבה. מבשלים את האגסים ביין כ10 דקות ולאחר מכן מכבים את האש (תנו לאגסים להצטנן ביין – אגב, אמנם המשקה שיישאר איננו אלכוהולי, אך הוא עדיין יהיה טעים למדי, כך שאתם לא ממש מבזבזים יין).

כעת, חממו תנורל175C. לאחר שתערובת הבצל התקררה, סדרו אותה על תחתית הפאי, ומעליה פזרו את אגוזי המלך והגבינה הכחולה. סדרו מעל את חצאי האגסים. כעת, טרפו יחד את השמנת ואת כל שאר המרכיבים. טעמו ותקנו תיבול, וצקו את התערובת לתוך הפאי.

אופים את הפאי כ40-50 דקות, או עד שהוא מוכן. מגישים בטמפ' החדר.

מודעות פרסומת

מחשבה אחת על “קיש מח עצם, אגסים, וגבינה כחולה

  1. פינגבק: צ'יפס מטוגן בשמאלץ | עוף זה ציפור ופרה זה חיה

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s