Bakaliaros Plaki, ופרידה ממאכלי דגים

SAMSUNG CAMERA PICTURES

עד עכשיו, רובם המכריע של מתכוני הבקלאו שעלו לכאן היו דומים מאוד – לרוב הדג בושל, בשרו פורר, ואז הוא צורף למחית כלשהי כתוספת מרקם. זה לא מדגם מייצג במיוחד של כלל מתכוני הבקלאו, ולמעשה, זה מייצג רק את ההעדפות שלי. עם זאת, לפני מספר שבועות החלטתי לנסות ולהכין בקלאו בצורה קצת שונה. ולמה זה? ובכן, זה קשור לסיבה קצת יותר מצערת, והיא שככל הנראה זאת הפעם האחרונה בה יצא לי לבשל משהו עם בקלאו בזמן הקרוב.

העניין הוא כזה – בזמן האחרון אינני מצליח למצוא פילטים נורמליים של קוד, וגם מרלוזות בגודל סביר הופכות נדירות יותר ויותר, ומסיבה זאת, אינני קונה אותן (יש לי הרגשה רעה שגם חופי ישראל הפסיקו להיות בטוחים עבור המרלוזה). כך שבקצרה – אין לי חומר גלם חדש להכנת בקלאו, וזה לא כזה אסון, כי יש לי מספיק דברים אחרים שמעניין אותי להכין. אולי בעתיד, אם אמצא פילה של קוד במחיר נורמלי אכין בקלאו שוב, אם כי בהתחשב במצב הדגה הכללי בחופי הארץ אני מעריך שלא אכין יותר בקלאו מדגה ישראלית. או מדגה בכלל – אמנם אין כאן עודף סקרים, אבל לא צריך להיות גאון כדי להבין שאם התדירות בה רואים דגים שאמורים להיות כאן עכשיו יורדת דרסטית, כנראה מצבם מתדרדר.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

אז, במסגרת הרעיונות למיצוי פילטי הבקלאו שנותרו במקרר, עליתי על המתכון הבא, לבקלאו מבושל בנוסח יווני – Bakaliaros Plaki, שהוא בקלאו מבושל יחד עם תפו"א ורוטב עגבניות. מדובר במנה מאוד פשוטה ומאוד מוצלחת, שבהחלט הייתה אקורד סיום חביב שהתאים לחתיכת הבקלאו האחרונה שנותרה לי במקפיא.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

מרכיבים – למנה אחת גדולה או 2 קטנות

חצי פילה בקלאו, מוכן לבישול* וחתוך לקוביות

2 תפו"א קטנים, קלופים וחתוכים לפרוסות בעובי שאיננו עולה על חצי ס"מ

כוס פטרוזיליה קצוצה

כוס עגבניות מרוסקות

בצל קטן, חתוך לרצועות

2 שיני שום, קצוצות

מלח, פלפל, צתרה/אורגנו – לפי הטעם

2/3 כוס מים

שמן זית – לטיגון

*בכדי להכין את הדג לבישול, יש להשרותו במים כ24 שעות לפני הבישול, ולהחליף את מי ההשרייה כ3 פעמים בין לבין.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

הכנה

מחממים את השמן במחבת, ומטגנים את הבצל עד להזהבה, ומוסיפים את השום. ממשיכים לשל בחום נמוך כ2 דקות, מוסיפים את העגבניות והתבלינים, ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל בחום נמוך כרבע שעה נוספת עד שהרוטב הצטמצם משמעותית.

משמנים תבנית אפייה, ומניחים עליה את הפטרוזיליה, מעל את קוביות הדג, ומעליהן מסדרים את פרוסות תפו"א. יוצקים את המים לתבנית, ויוצקים מהרוטב כל תפו"א. אופים בתנור בחום של 180C לשעה. מומלץ להגיש יחד עם חציל קלוי.

מודעות פרסומת

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s