לאכול ברובע החמישי – הצ'יפס של הטבע

SAMSUNG CAMERA PICTURES

טוב טוב, אני מודה, הכותרת הזאת היא בצחוק. בעצם, ובכן, לא ממש. הפוסט של היום הולך לעסוק בחלק של החזיר שלא רואים כל יום, גם בקצביות היותר שכוחות אל – אוזני חזיר. אתחיל ואומר שמעולם לא שמעתי על אכילת אוזני פרה, וגם לא על אוזני ארנבות, עיזים, כבשים, או כל חיה אחרת. בין אם מדובר בבורות שלי או לא, אוזני חזיר הן מאכל נהדר. ולמה הפוסט הזה קיבל את הכותרת "צ'יפס בשרי"? כי, ובכן, עד כמה שזה תלוי בשיטות בישול מסורתיות באירופה יש דרך אחת בלבד לבישול אוזני חזיר – לזרוק אותן לשמן עמוק. וכן, למי שתוהה, אוזני חזיר מטוגנות זה חטיף טעים בהרבה מכל ג'אנק פוד. תחשבו על זה הרי, אם כבר טרחתם לקנות ראש של חזיר והאוזניים בכל מקרה מגיעות יחד איתו בעסקת חבילה וגם ככה הן לא נצלות טוב בתנור – למה לא לבשל את ראש החזיר ולהגיש את האוזניים כתוספת? או כמנה ראשונה? או סתם כחטיף יחד עם בירה? טוב, אני חושב שהבנתם את הנקודה. בכדי להסביר לכם את הטעם של אוזניים אתם צריכים לחשוב על ג'לי מטוגן עם טעמי לוואי של חזיר. העור מתקשה והופך להיות פריך מאוד, והסחוס שבתוך האוזניים נשאר ג'לטיני ועשיר, קצת כמו גידים (רגל קרושה כבר אמרנו?).

עם זאת, קחו בחשבון שבניגוד לצ'יפס רגיל, להכין אוזני חזיר לוקח יותר זמן. קודם כל, לפני שזורקים אותן לשמן חייבים לרכך אותן, כלומר, לרכך את הסחוס שנמצא בהן. הדרך לעשות זאת היא על ידי בישול ארוך – 3 עד 4 שעות – בסיר עם מים רותחים יחד עם ירקות. לאחר שסכין חדה נכנסת ויוצאת בקלות מהאוזן המבושלת היא מוכנה לבישול (הסינים דרך אגב מכינים מהציר שנשאר בסיר מרק ומוסיפים אליו את האוזניים. אפשר להתווכח על הטעם של הציר הזה, אבל יש בו די הרבה ג'לטין שפעמים רבות מוסף לטרין לצרכי הסמכה או קיבוע של בשר). אחרי שהאוזניים מבושלות אתם מסודרים – כל מה שנשאר לעשות זה פשוט להוציא אותן מהסיר, לייבש, לצפות בקמח, וזהו – אפשר לזרוק את האוזניים אל השמן.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

האוזניים, לאחר בישול.

אה, ולאלה מכם שישאלו איפה בדיוק קונים אוזני חזיר – ובכן, קודם עלי לציין שלא תמצאו אוזני חזיר בקלות, לפחות לא בקצביות מיינסטרימיות. בכדי למצוא אוזני חזיר עליכם ללכת לקצביות רוסיות קטנות או לחנויות של עובדים זרים. שם בד"כ יש אוזניים, ואם לא, סביר שלא תהיה לכם בעיה גדולה להזמין – למרבה המזל עדיין ישנם מקומות בארצנו שמוכרים איברי חזיר שהם אינם "צלעות" (כלומר, בטן עם כמה עצמות שמשום מה מתהדרות שלא בצדק בתואר "ספריבס") וקוטלטים למיניהם.

אחת מהסיבות המוצהרות בגללן הבלוג הזה נפתח הייתה בכדי להציג מאכלים ודרכים פחות סטנדרטיות לאכול, וחיות כמו החזיר מספקות לא מעט מהדרכים הנ"ל. כמו שאומרים בצרפתית – dans le cochon tout est bon. לא יכולתי לנסח זאת יותר טוב.

מלמעלה - אוזני חזיר מטוגנות. מימין ומשמאל ישנם אשכי שור ומוח עגל בהתאמה.

מלמעלה – אוזני חזיר מטוגנות. מימין ומשמאל ישנם אשכי שור ומוח עגל בהתאמה.

מרכיבים – ל2-3 אנשים

2 אוזניים

חצי כרישה קטנה

בצל

גזר, קצוץ

2 כוסות קמח

שמן, לטיגון עמוק

הכנה

שוטפים היטב את האוזניים, ומניחים בסיר יחד עם הירקות. מכסים במים ומביאים לרתיחה, ולאחר מכן מכסים את הסיר וממשיכים לבשל בחום נמוך כ3-4 שעות או עד שהאוזניים מתרככות (ומומלץ מאוד לפתוח חלון בזמן הזה, אלא אם אתם רוצים שכל המטבח שלכם יריח כמו חזיר).

לאחר שהאוזניים מתרככות מוציאים אותן מהסיר ומצננים (ניתן לשמור אותן במקרר ללילה). לאחר מכן פורסים אותן לפרוסות דקות, מקמחים, ומטגנים כ4-5 דקות בשמן עמוק עד שהאוזניים מזהיבות ונעשות פריכות. מוציאים לנייר סופג, בוזקים מלח ליד, ומגישים, מומלץ יחד עם רוטב כלשהו (אני מכין סלסה פשוטה מעגבניות מגוררות, כוסברה קצוצה, ושום מגורר, אבל כל רוטב אחר שאתם אוהבים גם ילך).

מודעות פרסומת

מחשבה אחת על “לאכול ברובע החמישי – הצ'יפס של הטבע

  1. כי טעים זה חזיר שלם מסתובב על מדורה, הטעם הכי טעים שאפשר לצפות. סע לדרום אמריקה, הבשר שם משו משו. מניחה שגם בצפון הארץ תוכל למצוא. אצל ציידים מקומיים שצדים ברישיון.טעים.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s