ברמונדי ברוטב ביצי דגים

SAMSUNG CAMERA PICTURES

ישנן מנות שנוצרות בדרכו של מקרה בלבד, והמנה הזאת היא אחת מהן. התכנון המקורי היה להכין קארי בנגלדשי של דגים, תכנון שנשאר באוויר יותר מדי זמן והייתי שמח להתחיל לבצעו. כבר הרבה זמן רציתי להכין קארי דגים נוסף, ובדיוק לפני שבוע הצלחתי לשים את ידי על ברמונדי פרא שיובא לארץ מאוסטרליה. ברמונדי הוא דג שאני מאוד אוהב – אמנם הוא דג בריכות, אך הוא אחד הדגים הטעימים ביותר שישנם, וכל אלה המזלזלים בו מאחר והוא דג בריכות לא מבינים דבר בבישול דגים. ועד כמה שהברמונדי המגודל בבריכות הוא דג טעים, כפי שקובע הכלל הנודע, טעמן של חיות אשר גדלו בטבע עדיף פי 5. וכך קניתי את הברמונדי וייעדתי אותו לקארי. כן, נכון, קארי זה לא מאכל אוסטרלי במיוחד, אבל דגי הברמונדי מאכלסים גם את חופי מזרח אסיה מאינדונזיה ועד לסרי לנקה, ובהודו הם נוטים לככב בשלל תבשילים. וכך החלטתי לצרף את הברמונדי לשק ביצי דגים שהיה לי במקפיא וייעדתי אותם לקארי.

מפה לשם, שהגיע מועד הכנת הקארי הבנתי שעם כל הרצון הטוב חסרים לי כמה מרכיבים מאוד בסיסיים ששכחתי לקנות או להכין בזמן. לכן אלתרתי – גיררתי בצל, שום וג'ינג'ר וטיגנתי בחמאה מזוקקת, אליה הוספתי תבלינים מסוימים לפי תערובת בנגאלית. לאחר מכן הוספתי למחבת את ביצי הדגים וחלב קוקוס, ולאחר מכן את קוביות הברמונדי. התוצאה לא הייתה קארי בשום צורה שהיא, אלא יותר לכיוון מרק חלב קוקוס מאוד סמיך עם ביצי דגים וקוביות דג. לא הודי בשיט, אבל בהחלט מאוד טעים. לצד ריזוטו ביצי הדגים, בהחלט הייתי אומר שזאת מנת דגים שאף מסעדה לא תוכל להתבייש בה.

לתערובת התבלינים – מבוסס על תערובת Panch Phoran

כף זרעי חילבה

כף זרעי שומר

כף זרעי כמון

כף זרעי חרדל שחור

כף קצח

הכנה

מלהיטים מחבת, וקולים עליה את התבלינים למשך 2-3 דקות. לאחר מכן מעבירים למכתש ועלי וכותשים עד לקבלת אבקה. אמנם במתכון המופיע למטה אין צורך ביותר מכף מהתערובת הזאת, אבל אתם יכולים לשמור אותה ולהשתמש בה בהרבה מאכלי דגים אחרים – היא תחולל פלאים.

מרכיבים – ל2 מנות

פילה ברמונדי עם העור, חתוך לקוביות

2 כוסות ביצי דגים*

בצל גדול

4 שיני שום

כף ג'ינג'ר מגורר

צ'ילי ירוק חריף, קצוץ

כף מתערובת התבלינים

יש כוסות חלב קוקוס

חמאה מזוקקת – לטיגון

מלח – לפי הטעם

*כעיקרון, ביצי דגים לרוב נמכרות כשק ביצים ותצטרכו לגרד אותן מהשק לתוך כלי כלשהו. אה, ועוד משהו – בשום פנים ואופן אל תשתמשו בביצי קרפיון. למרות שיש להן אי אילו שימושים התבשיל הזה הוא לא אחד מהם.

הכנה

מגררים את הבצל, הג'ינג'ר והשום לקערה. ממיסים חמאה מזוקקת במחבת ושופכים אליה את הירקות המגוררים יחד עם התבלינים. מערבבים היטב את התערובת על להבה גבוהה ולאחר מכן מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כ5 דקות נוספות.

לאחר שהירקות סיימו להתבשל עורמים אותם בצד אחד של המחבת, ומגבירים את הלהבה. מטגנים את קוביות הדג בחמאה המזוקקת כ2 דקות מכל צד בחום בינוני-גבוה (מומלץ במיוחד לצרוב את העור), ולאחר מכן מוציאים לכלי נפרד.

לאחר שכל קוביות הדג טוגנו, מוסיפים את ביצי הדגים למחבת ומערבבים היטב כדקה על חום גבוה, ואז מוסיפים את חלב הקוקוס. מערבבים היטב עד שהנוזל רותח, ולאחר מכן ממשיכים לבשל על להבה נמוכה כ5 דקות נוספות. להגשה, שופכים מהרוטב/מרק/נזיד הרותח לתוך קערה עמוקה, מניחים את חתיכות הדג, ומגישים.

מודעות פרסומת

3 מחשבות על “ברמונדי ברוטב ביצי דגים

    • בדיוק לפני יומיים קניתי איזה 6 דגי הרינג מלאים בחלב ודגים. הם עוד במקפיא, לא ממש החלטתי מה לעשות איתם.

      • אוהבת מאוד חלב הרינג, זה מעדן. אפשר לכבוש בחומץ כולל החלב (מקלפים את הקליפה ומקציפים במזלג עם מעט סוכר וחומץ, יוצקים על הדגים ומערבבים). כדי להעשיר את הטעם.

        אחרי שכובשים יום או יומיים אפשר להוסיף לרוטב תוספת של קצת שמנת חמוצה ומחזירים לצנצנת.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s