Baccala Mantecato

SAMSUNG CAMERA PICTURES

רוב המתכונים לבקלאו שעלו לכאן עד עתה היו בסך הכל די זהים. בכולם כיכב השילוב הנצחי של בקלאו ותפוחי אדמה, והתוצאה היא תדמית שגויה לפיה בקלאו ותפוחי אדמה זאת תמצית הז'אנר. בזמן שבקלאו עם תפוחי אדמה זאת אכן הדרך הקלאסית לבשל בקלאו, היא רחוקה מלהיות היחידה. בזמן שבצרפת ופורטוגל בקלאו ותפוחי אדמה הם הסטנדרט, באיטליה המצב שונה. מאוד שונה. לאיטלקים ישנן המון דרכים לבשל בקלאו – בחלקן הדג מפורר לסיבים, בחלקן האחר הוא מבושל כמו דג רגיל, ולעיתים הם אפילו דוחפים אותו לסלט. המתכון של היום עוסק בשיטה הראשונה – סיבי בקלאו. בזמן שבצרפת אוהבים לפורר את סיבי הבקלאו כתוספת מרקם, באיטליה לוקחים את הרעיון הזה שלב אחד קדימה והתוצאה קיבלה את השם הבא – Baccala Mantecato.

עלי לומר מראש, אין תרגום מוצלח לשם הזה. תרגום מאוד מילולי לאנגלית יהיה Buttered Salt Cod, אבל גם הוא יחטא לאמת, שלא לדבר שהמתכון הזה בכלל לא כולל חמאה. באיטלקית, המונח Mantecatura משמעותו הוספת שומן במובן של הקרמת שומן לתוך מנה כלשהי – למשל, כפי שמוסיפים גבינה ו/או חמאה לריזוטו. כאן מתבצע דבר דומה, רק שהשומן הוא שמן זית, התוספות הן עשבים, והתוצאה היא ממרח בקלאו מעט סיבי. נגיד ככה, תחשבו רוטב פסטו (או יותר נכון, סלסה ורדה) עם טעם לוואי מאוד חלש של דג – זה הרעיון הכללי של הממרח הזה, מן תשובה איטלקית לא ברורה לממרחי דגים מעושנים מהצפון.

מרכיבים

חצי פילה בקלאו, מוכן לבישול*

3/4 כוס עירית קצוצה

שן שום אחת, קצוצה

400 מ"ל חלב

שמן זית – לפי הצורך

מלח, פלפל – לפי הטעם

*כדי להכין פילה בקלאו מיובש לבישול יש להשרותו בכלי עם מים כ24 שעות, ולהחליף את הנוזלים כל 8 שעות.

הכנה

בסיר קטן, מביאים את החלב לרתיחה ומוסיפים את הבקלאו. מבשלים בחום בינוני-נמוך ללא מכסה כעשר דקות.

לאחר בישול הבקלאו, מעבירים אותו לקרש חיתוך וקוצצים גס. מעבירים את הבקלאו יחד עם השום, העירית, וחצי כוס מהחלב החם למעבד מזון וטוחנים במספר פולסים קצרים עד שמתקבל ממרח גס. בנקודה זאת מתחילים לזלף שמן זית בכמויות קטנות וממשיכים לעבד עד לקבלת ממרח אחיד.

טועמים ומתקנים תיבול, ומעבירים לכלי סגור. מצננים במקרר כשעתיים לפחות לפני ההגשה.

מודעות פרסומת

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s