ארוחת שבועות

???????????????????????

חלב הוא חומר גלם שבזמן האחרון מקבל ביקורות שליליות, וחבל. למרות שרוב המתכונים שאני נוטה לפרסם הם מתכוני בשר או דגים, אני בבסיסי אדם של גבינות, בפרט אם הן גבינות מחלב פרה. אני יודע שבזמן האחרון יש נטייה לתחום את מאכלי החלב של שבועות לתחום הקינוח ו/או המנה הראשונה (מה שלרוב אומר שיהיה מדובר בעוגה כלשהי או פסטה) וגם אז נוטים לעשות אותם כמה שפחות חלביים (כן, אני מתכוון לכל ה"עוגת גבינה ללא גבינה", "פסטה עם שמנת מהצומח" וכיו"ב זוועות), ואם יש מנה עיקרית המערבת חלב לרוב מדובר בגירסא כלשהי ללזניה צמחונית, וזה די חבל. חלב ומוצריו הינם חומרי גלם וורסטילים מאוד, ואפשר להתאים אותם למנעד רחב מאוד של מאכלים – ובפרט למנות עיקריות הכוללות בשר. חלב עוזר להכנת גבינה ולמיתון טעמם של איברים פנימיים, מButtermilk אפשר להכין את הפנקייקים והמאפינים הכי טובים שיש, שמנת עוזרת להסמכת רטבים, וגבינות, ובכן, זה כבר עולם ומלואו. אלה רק מעטים מהשימושים שיש לחלב ומוצריו, ולמען האמת, הם מתגמדים ביחס לכך שגבינה טובה, לחם עם חמאה, נקניקים, ויין הם כל מה שצריך לארוחה טובה וקלאסית. לכן, כמו שיום העצמאות בניתי ארוחה שהתבססה באופן (כמעט) אקסקלוסיבי על מוצרים מן החי, לכבוד שבועות החלטתי לעשות משהו דומה – לבנות ארוחת שבועות, ששמה את החלב ומוצריו במרכז.

רוב המאכלים המופיעים בפוסט זה הם, כצפוי, איטלקיים. אני אמנם יכול לכתוב הסבר מתחכם זה או אחר לגבי זה ששבועות הוא גם חג הקציר בלה בלה בלה ופסטה מכינים מקמח בלה בלה בלה, אבל האמת שזה פשוט יצא. ככל הנראה זה קשור בעיקר לעובדה שחלק גדול מהמתכונים שאני מפרסם בזמן האחרון מתבססים על המטבח האיטלקי. כמו שזה נראה כרגע, העובדה הזאת לא הולכת להשתנות בזמן הקרוב.

מנות ראשונות

מרובעי פומפרניקל ו/או פרוסות לחם שיפון יחד עם חמאה, ריקוטה פרסקה, דבש, וגבינות שמנת.

???????????????????????

פסטה א לה נורמה – פסטה יחד עם חצילים, רוטב עגבניות, בזיליקום, וריקוטה סלטה.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

צזיקי – יוגורט עיזים יחד עם שום, נענע, ופאקוס מגורר.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

ספגטי קרבונרה – ספגטי ברוטב על בסיס חלמוני ביצה, בייקון מסוג Guanciale, ופקורינו מגוררת.

???????????????????????

טארט פלאמבה – לחם שטוח האפוי בתנור בציפוי קרם פרש, בצל, וקוביות בייקון מעושן.

???????????????????????

פלטת נקניקים וגבינות – פרושוטו אווז עם גבינת עיזים, קופה עם מוצרלה, ברזאולה (או בינדנרפלייש) עם פרמזן, גבינת שמנת כפולה עם שפק וסלאמי.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

מנות עיקריות  

טליאטלה עם ראגו בולונז – פסטה עם ראגו על בסיס ציר בשר וחלב, כמו שהאיטלקים מכינים. אם תרצו ללכת צעד נוסף, תוכלו גם להכין עם הראגו הזה לזניה.

???????????????????????

לב בקר סטרוגנוף – רצועות לב בקר ברוטב על בסיס שמנת חמוצה, ציר, והרבה בצל ופטריות.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

עוף בחמאה – הקלאסיקה של כל המסעדות ההודיות ברחבי העולם. מנה שאמנם דורשת מעט השקעה, אבל בהחלט שווה כל דקה.

so 074

קיש לוריין – קיש צרפתי קלאסי של בייקון מעושן, גבינת גרוייר מגוררת, ובצל. לא סתם מדובר באחד הקישים המפורסמים והאהובים ביותר בעולם.

???????????????????????

סבידה ממולאת בגבינות עיזים – לסבידה יש טעם חזק, והמילוי על בסיס גבינות עיזים ופקורינו הולך איתה נהדר.

???????????????????????

פיצה עם רוטב הפוטנסקה – אם אתם רוצים להכין פיצה גדולה למנה עיקרית, נסו להחליף את רוטב העגבניות הרגיל ברוטב הפוטנסקה. מומלץ לאוהבי האנשובי מביניכם.

???????????????????????

פסטה ברוטב גבינה כחולה – ספגטי ברוטב גבינה כחולה עם מדליוני חזיר וזיתים שחורים. קלאסי, פשוט, נהדר.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

לזניית פירות ים – אם נמאס לכם מלזניה צמחונית ואתם לא בעניין של להכין לזניה בשרית, נסו את הלזניה הזאת, שמכינים משרימפס, סרטנים, והרבה רוטב בשמל. ואם יש לכם דיו דיונונים, אתם יכולים גם לצבוע אותה בשחור.

???????????????????????

Steak au poivre – מנה צרפתית קלאסית לסטייק צרוב במחבת ברוטב שמנת. מומלץ להגיש עם פירה.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

דג בסגנון רומא העתיקה – אחת הדרכים שהרומאים אהבו לבשל איתן דגים הייתה לאפות אותם בתנור יחד עם ציפוי גבינה. לא המנה הכי מתוחכמת, אבל בהחלט אחת הדרכים היותר טובות לבשל מקרל. מומלץ להגיש יחד עם סלט קולומלה.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

קדאי פאניר – קארי הודי צמחוני של… גבינה. שאתם יכולים להכין בקלות רבה אצלכם בבית.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

קינוחים

עוגת גבינה רומאית – הרומאים היו ככל הנראה הראשונים שחשבו על השילוב של גבינת ריקוטה ודבש, ולא רק זה, הם גם לקחו את זה שלב אחד קדימה ועשו מזה עוגה.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

עוגת שמנת חמוצה – עוגה גרמנית מיוחדת עם בצק על בסיס אגוזים קלויים.

so 006

Far Breton – עוגת פלאן ושזיפים צפון צרפתית מנורמנדי. עוד הוכחה לגניוס הקולינרי הצרפתי.

???????????????????????

Blancmange – פודינג שמנת וחלב שקדים בעל היסטוריה מרתקת, אשר היווה את הבסיס לכל האינסטנט פודינגים למיניהם. מומלץ להגיש עם רוטב פירות יער.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

פלטת גבינות ופירות – תאנים וגבינת תאנים בסגנון ימי התנ"ך, ענבים וגבינה כחולה, שברה ומלון, גבינת עיזים ביין ותמרים.

???????????????????????

פודינג זעפרן והל – פודינג חלב על בסיס קמח אורז, זעפרן, הל, ומי וורדים.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

מודעות פרסומת

מחשבה אחת על “ארוחת שבועות

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s