עצמות סרדינים מטוגנות

???????????????????????

(אגב, בשל מעט עומס הסמסטר, כמות העדכונים כאן עלולה לרדת מעט בזמן הקרוב – מבטיח לחזור לתדירות הרגילה איך שיתאפשר 🙂

הרעיון של לאכול עצמות דגים נולד בראש שלי לפני שבועיים בערך, כאשר הכנתי ספגטי עם סרדינים, ונתקעתי, באופן צפוי למדי, עם בערך 20 עצמות סרדינים. בתור חובב מושבע של אכילת דגים וחיות מרגל ועד ראש, לא רציתי לזרוק את העצמות האלה, אבל מצד שני, לא ממש ידעתי מה לעשות איתן. מישהו בקהל אי פעם שמע על ציר סרדינים? אני בכל מקרה לא. אז מה אפשר לעשות עם עצמות סרדינים שהוא לא מרק?

מתברר שיש דרכים נוספות לאכול עצמות דגים. מה הדרך? טיגון עמוק. ראש, עמוד שדרה, זנב… הכל עובר קימוח וישר אל השמן. מטגנים את העצמות לדקה או 2 (הן באמת שלא צריכות יותר מזה), מוציאים מהשמן, ואוכלים. ולא, לא צריך לכרסם את העצמות – פשוט אוכלים אותן כמו שהן. הן פריכות, ועם טעם של דג – ומה יכול להיות רע בזה?

מאחר וכמו שהזכרתי קודם, אני שומר עצמות דגים לקראת צ'אודר, לא הרשתי לעצמי להשתמש בכל ה20 ומשהו שלדי סרדינים שהיו לי במקפיא והסתפקתי ב5 בלבד (ובחיי, אני מתחרט על זה…). עם זאת, 5 שלדי סרדינים זאת לא ארוחה מספקת לאדם, אז הרשתי לעצמי להוסיף לעניין הזה 5 ברבוניות, שטיגנתי בשלמותן פחות או יותר באותו האופן. בנוסף לזה, עם כל הכבוד לזה שעצמות דגים מטוגנות זה אולי יפני, הרשיתי לעצמי להכין איולי. דג מטוגן ורוטב איולי – טעמתי מעט מאוד דברים שהצליחו להתעלות על השילוב הזה. אגב, מי מכם שמעוניין, יכול גם להחליף את האיולי באנשויאד.

מתכון (מבוסס על המתכון הבא)

5 שלדים של סרדינים, עדיף כאלה שנשאר עליהם מעט בשר

5 ברבוניות שלמות

קמח – לפי הצורך

שמן לטיגון עמוק

3 חלמונים (לאיולי)

שמן זית, לפי הצורך (לאיולי)

3 שינים שום, מעוכות למחית (לאיולי)

מיץ מחצי לימון (לאיולי)

מלח, פלפל (לאיולי)

הכנת הדגים –

מקמחים בעדינות את הדגים והעצמות, וזורקים אל השמן. מטגנים כדקה-שתיים, או עד שהעצמות והדגים מזהיבים. מוציאים מהשמן, מסננים, ומגישים חם יחד עם רוטב איולי ופלחי לימון.

הכנת רוטב האיולי – 

טורפים יחד את הביצים יחד עם השום ומיץ הלימון, ומוסיפיםאת שן הזית בהדרגתיות תוך כדי טריפה. ממשיכים לטרוף את התערובת עד שהיא מסמיכה. מוסיפים מלח ופלפל לפי נטעם, וזהו – מוכן.

???????????????????????

מודעות פרסומת

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s