ספגטי עם סרדינים ברוטב לימון ויין לבן

יש אנשים שחוגגים את תחילת הקיץ, ויש אנשים שחוגגים את סופו. בעוד הסוג הראשון מסתגר בבית עם המזגן, איך שהחורף מתקרב אני יוצא החוצה לפגוש את הרוח והגשם פנים אל פנים. יש משהו מאוד מרגיע בהליכה בגשם, בין אם זה עם בגדים קצרים או ארוכים, ואם זאת גם סופת רעמים זה רק תורם לחוויה, במובן הטוב של המילה. בהתאם לכך, הפוסט של היום יהיה המתכון הקיצי האחרון שיעלה לבלוג הזה בזמן הקרוב. למה הוא קיצי? כי עבורי לימון וסרדינים מסמלים את הקיץ. אז רגע לפני שעונת הסרדינים נגמרת, אני מתכבד להגיש מתכון לפסטה קיצית, קלילה וקלה להכנה, שאפשר להכין ממה שיש לכל אחד בבית.

אז איזה מתכונים אני מתכנן לפרסם בחזיר המעופף במהלך החורף? בין היתר, יעלו מתכונים לגולאש הונגרי כהלכתו, שוקרוט אמיתי עם נקניקיות ביתיות וכרוב כבוש ביתי, מתכון לגבינה כחולה, נקניקים מומלחים ומיובשים, גבינות מיושנות, בקלה אה לה ויצ'נטינה, צ'אודר דגים, ועוד כמה מאכלים שהזמן והמקום המתאימים להכנתם ואכילתם הם חורף. Stay tuned.

מרכיבים – לחבילת ספגטי, מבושלים לדרגת אל דנטה

2 בצלים גדולים, קצוצים

פילטים מ30 סרדינים

250 מ"ל יין לבן

מיץ מלימון אחד

4 שיני שום, קצוצות דק

כף צ'ילי חריף

מלח (או עדיף, למי שיש, 4 פילטים של אנשובי מומלח)

שמן זית, לטיגון

הכנה

מטגנים יחד את הבצל והאנשובי על חום בינוני-נמוך עד שהבצל נהיה שקוף. מוסיפים את השום ומטגנים תוך כדח ערבוב כחצי דקה בחום גבוה, וכדקה נוספת על חום נמוך. מוסיפים את הצ'ילי, מיץ הלימון, היין, והסרדינים, ומבשלים בחום גבוה עד שהסרדינים מוכנים, כמספר דקות בודדות. מוסיפים את הפסטה וזהו – מוכן.

שיהיה חורף סוער!

???????????????????????

מודעות פרסומת

מחשבה אחת על “ספגטי עם סרדינים ברוטב לימון ויין לבן

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s