פסטה שחורה ברוטב פטריות ויין לבן

???????????????????????

אחד הדברים שטובים בחורף הוא שאפשר לחזור להכין דברים בעזרת הטבע – כלומר, גבינות, נקניקים מיובשים, וכיו"ב. עם זאת, הדברים האלה לוקחים זמן, ולא מעט ממנו, ויעבור מעט זמן עד שהם יהיו מוכנים (וזה בלי לדבר שיש לפחות שבועיים עד שהלומו שאני מייבש יהיה מוכן). בהתחשב בכך, אני מצרף לכבוד פתיחת החורף פוסט על פסטה מיוחדת, שלא רואים הרבה באיזורנו – פסטת דיו דיונונים. לא, אני לא מדבר על פסטה ברוטב דיו, אלא על פסטה שחורה – בצק פסטה עם דיו, שנצבע בצבע שחור חזק.

למרות אפקט ה"וואו" הרציני של הפסטה הזאת, אני חייב להעיר שבסך הכל מדובר במתכון די פשוט. מכינים את הפסטה (הליך טכני לחלוטין), ומשדכים לה רוטב סטנדרטי ופשוט – יין לבן, שום, פטריות, ופילה חזיר. שום דבר מתוחכם יותר מזה. נכון, סביר שהייתי יכול להכין את הפסטה הזאת ברוטב שמנת, אבל בעוונותיי, אני חושב שמנות פסטה צריכות להיות פשוטות, בוודאי כאלה כמו הפסטה הזאת – רוטב עשיר ומתוחכם מיועד לריזוטו, תודה רבה (ולא, ראגו זה לא רוטב!).

???????????????????????

אז איך מכינים את הפסטה עם הדיו?

פשוט מאוד. מערבבים קמח פסטה (או לחלופין, קמח לבן וסולת ביחס של 1:1), יחד עם תערובת ביצים ודיו (על כל 100 גר'-ביצה 1, ול300 גר' קמח פסטה משתמשים ב2 כפות דיו) עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק (שימו לב שיכול להיות שתצטרכו להוסיף עוד קמח – צריך לזכור שדיו עדיין מתפקד בנוזל). חשוב להעיר שצריך לערבב יחד את הביצים והדיו לפני שמוסיפים אותם לקמח – אחרת תהיה לכם פסטה עם כתמים שחורים, לא פסטה שחורה.

לאחר העיבוד, נותנים לבצק לנוח מכוסה כשעה במקרר, ולאחר מכן, מרדדים אותו לעובי דק וחותכים להכנת פסטה, או, שומרים כדפי לזנייה (אבל על לזנייה שחורה יבוא פוסט בהזדמנות אחרת). שימו לב – מי מכם שמעוניין לייבש את הפסטה הזאת לצורך שימוש לטווח הארוך, שידע שזה יכול לקחת בין 3-4 ימים.

???????????????????????

עבור הרוטב

בצל גדול, קצוץ דק

5 שיני שום

300 מ"ל יין לבן יבש

סלסלת שמפיניון (או 50 גר' פטריות מיובשות, מושרות במים)

100 גר' פילה חזיר, פרוס לרצועות

פתיתי צ'ילי חריף

שמן זית, לטיגון

???????????????????????

הכנת הרוטב – 

מטגנים את רצועות הפילה כ2-3 דקות, עד שהן בדרגת עשייה מדיום. מניחים בצד. מוסיפים למחבת שמן, ומטגנים את הבצל יחד עם השום עד שהבצל נהיה שקוף, ולאחר מכן מוסיפים את הפטריות. מטגנים כ2-3 דקות, ומוסיפים את היין הלבן והבשר, ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל על חום גבוה כדקה נוספת, ולאחר מכן, מערבבים עם הפסטה. מגישים חם.

מודעות פרסומת

2 מחשבות על “פסטה שחורה ברוטב פטריות ויין לבן

  1. פינגבק: לזניה שחורה | עוף זה ציפור ופרה זה חיה

  2. פינגבק: תמנון בנוסח גאליסיה, סבידה ממולאת, ואיך מנקים שרצי ים | עוף זה ציפור ופרה זה חיה

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s