פסטה עם קלמרי ושרימפס בדיו דיונונים

???????????????????????

כבר הרבה זמן רציתי להכין משהו עם דיו דיונונים. למה? כי… ככה. זאת הזדמנות להכין משהו מיוחד, שלא רואים כל יום, באפס עבודה כמעט. טוב, לא ממש, התכנון המקורי שלי היה להכין ריזוטו שחור, שזה דווקא כן לא מעט טרחה. מפה לשם זה התגלגל לפאיית פירות ים שחורה, משם לפסטה שחורה, ובהמשך, לפסטה רגילה ברוטב דיו. למה? לעצלנות הפתרונים.

???????????????????????

למרות המראה הלא שגרתי, מדובר במתכון מאוד פשוט, ולמעט הדיו אין בו שום דבר מיוחד. מכינים אותו כמו כל רוטב עגבניות ופירות ים קלאסי – הרבה בצל, שום, עגבניות, ציר שרימפס, ופחות או יותר זהו. ההבדל היחידי הוא שבמקרה הזה מוסיפים גם דיו, שמעבר לצבע השחור, נותן טעם מעט שונה. אין כאן מקום ליותר מדי טעויות. אמנם אני עבדתי קשה, אבל זה בגלל שהחלטתי לשם שינוי להכין לבד את הפסטה שלי, אבל מעבר לזה שאני אוהב להכין פסטה, זה היה חסר טעם לחלוטין – יש מספיק מותגים מעולים של פסטה על המדפים (לא, אני לא מדבר על דפי פסטה שניתן לקנות, אלא על פסטה מיובשת). בין אם אתם מעוניינים להכין לבד את הפסטה או לא, למתכון הזה נהוג באופן מסורתי להשתמש בפסטה ארוכה – ספגטי, טליאטלה, לינגוויני וחבריהם זה מה שאתם מחפשים.

מה יש לומר מעבר לזה?

ובכן… די כלום. למרות השם והמראה הבומבסטיים, זה מתכון די פשוט, ואני חושב שהרעיון הכי טוב יהיה לתת לו לדבר בעד עצמו. רק הערה בעניין הדיו – למרות שזה נשמע מרכיב אקזוטי, אפשר לקנות צנצנות דיו בהרבה מקומות בהם מוכרים פירות ים טריים. כמובן, אפשר גם לקנות דיונונים בתקווה שיש בהם מספיק דיו, אבל אני בספק אם זה רעיון טוב במיוחד. כך או כך, אל תוותרו על הדיו! מעבר לצבע, הוא נותן טעם די מיוחד לרוטב, טעם שאי אפשר ממש לשחזר בעזרת מרכיבים אחרים.

???????????????????????

מרכיבים – פסטה ברוטב דיו דיונונים (מבוסס, יחד עם אי אילו שינויים, על המתכון הזה)

500 גר' פסטה מבושלת לדרגת אל דנטה

2 כפות דיו דיונונים

5 דיונונים, פרוסים לטבעות

300 גר' קלמארי מקולפים מופרדים מהזנבות + הזנבות (אל תזרקו את הזנבות!)

500 מ"ל מים קרים

400 גר' עגבניות מרוכזות + רכז עגבניות, לפי הצורך.

5 שיני שום, קצוצות דק

בצל גדול, קצוץ דק

מיץ מחצי לימון

שמן זית, לטיגון

מלח, פלפל, פתיתי צ'ילי חריף (מומלץ להחליף את המלח בפילטים של אנשובי, שמשתמשים בהם באופן דומה למתכון הזה)

???????????????????????

הכנה

מעבירים את זנבות השרימפס והמים לסיר ומביאים לרתיחה. מבשלים על חום נמוך כעשרים דקות, מסננים את הציר, ומניחים בצד.

בינתיים, מטגנים את הבצל והשום עד שהבצל מקבל גוון שקוף, ולאחר מכן מוסיפים את העגבניות המרוסקות ופתיתי הצ'ילי. מוסיפים את ציר השרימפס ומצמצמים ב75%. לאחר מכן מוסיפים את רכז העגבניות ומערבבים.

???????????????????????

טועמים ומתקנים תיבול במקרה הצורך, ומוסיפים את השרימפס. מביאים את הרוטב לרתיחה ומבשלים כדקה בחום גבוה, ואז מוסיפים את הדיו. מערבבים עד שהרוטב מקבל גוון שחור כהה.

???????????????????????

טועמים ומתקנים תיבול בפעם האחרונה, ומוסיפים את מיץ הלימון וטבעות הקלמארי. מבשלים כ2-3 דקות בחום גבוה עד שהקלמארי עשוי, ומכבים את האש. מוסיפים את הרוטב אל הפסטה, מערבבים, וזהו – מוכן. מומלץ להגיש (באופן לא הכי מסורתי) יחד עם פטרוזיליה קצוצה וגבינת פרמזן מגוררת.

???????????????????????

מודעות פרסומת

4 מחשבות על “פסטה עם קלמרי ושרימפס בדיו דיונונים

  1. פינגבק: פסטה שחורה ברוטב פטריות ויין לבן | עוף זה ציפור ופרה זה חיה

  2. פינגבק: לזניה שחורה | עוף זה ציפור ופרה זה חיה

  3. פינגבק: תמנון בנוסח גאליסיה, סבידה ממולאת, ואיך מנקים שרצי ים | עוף זה ציפור ופרה זה חיה

  4. פינגבק: דגי ים חלק ב' – פסטה דגים | עוף זה ציפור ופרה זה חיה

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s