פסטרמת פילה חזיר עם קפה וסילאן

???????????????????????

כמו שאמרתי בעבר, למרות שכבר יצא לי להתנסות להכין את 4 הגרסאות המפורסמות ביותר של הפסטרמה – הטורקית, הרומנית, האמריקאית, והישראלית – אני ממש לא מתכנן לסיים שם. ולכן הפוסט הזה יעסוק במתכון לפסטרמה בהשראת הפסטרמה הישראלית, אבל מ"בשר אחר", ואם להיות יותר ספציפי – פילה חזיר. למה פילה חזיר? כי פילה חזיר רזה, כמו חזה הודו, מה שאומר שאותה הטכניקה שעבדה שם תעבוד גם כאן. איך זה יצא בפועל? הטעם של העשן היה מאוד חזק, והשילוב שלו עם הקפה והסילאן מאוד הזכיר את הטעם של רוטב ברביקיו.

האם זה יותר טוב מפסטרמה הודו? ועוד איך. אני מבטיח שלא תתאכזבו.

מרכיבים –

פילה חזיר

נוזל כבישה בנפח המתאים, לפי המתכון בפוסט הזה

כוס סילאן, מעורבבת עם כף קפה שחור, כף פפריקה חריפה לא מעושנת, וחצי כף כמון (לזיגוג)

הכנה

כובשים את פילה החזיר כ4 ימים במקרר, כאשר כל יום הופכים אותו צד. לאחר היום הרביעי מוציאים את הבשר ממי הכבישה, ומניחים את רשת לייבוש במקרר כיום.

למחרת, מעשנים את הפסטרמה בצורה הבאה – שעה וחצי של עישון קר, ולאחר מכן עישון חם בטמפרטורות בטווח של 85-100C עד שתרמומטר המוכנס לחלק העבה ביותר בפילה מראה שהטמפ' הפנימית היא 75C, בסביבות שעתיים. החל מחצי השעה הראשונה של העישון, מזגגים את הבשר בתערובת הסילאן והתבלינים כל חצי שעה, ומזגגים פעם אחרונה כאשר הטמפרטורה הפנימית בבשר הגיעה ל65C.

לאחר תום העישון מוציאים את הפסטרמה מהמעשנת ומכסים בנייר כסף לשעתיים, או עד שהפסטרמה הגיעה לטמפ' החדר. פורסים ומגישים.

???????????????????????

מודעות פרסומת

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s