שאלוהים נותנת לך לימונים כנראה שאתה צריך להכין לימונדה, וכאשר הצלחת להשיג ביצי דגים, כנראה שעליך להכין איקרה. יש לי נטייה לקנות מאכלים שלא תמיד אני יודע למה לעשות איתם. תמיד זה מתחיל מתוך מחשבה "קול, זה דבר שבטח אפשר לעשות איתו משהו מעניין" ותמיד ברגע האמת אני שובר את הראש איך לכל הרוחות אני מבשל את זה. לפעמים זה מצליח בגדול, כמו במקרה של כליות חזיר, ולפעמים זה כישלון מוחלט, כמו במקרה של לשון חזיר. בכל מקרה, מתוך אותה גישה, לפני חודש ומשהו קניתי מעט שקי ביצים של הרינג שהומלחו ושומרו בשמן. להגנתי ייאמר שדווקא היה לי רעיון מה לעשות עם הביצים האלה, והוא היה לאכול אותן על פרוסת לחם.
בדיעבד, זה היה רעיון גרוע. כאשר חתכתי לעצמי חתיכה יפה מאחד השקים וטעמתי, הדבר הראשון שהרגשתי היה מלח. הרבה מלח. אבל ממש הרבה מלח. אני לא נוטה לפחד מאוכל מומלח, כמו שהרבה מתכונים בבלוג הזה יכולים להעיד, ואני מודע לעובדה שבכל מה שקשור לדגים, המלחה היא לרוב הרבה יותר חזקה. עם זאת, זה היה יותר מדי מלח מבחינתי. באכזבה רבה החזרתי את הקופסא עם שאר הביצים למקרר ושכחתי מהעניין.
לפני שבוע בערך, עברתי בסופרמרקט וראיתי שיש איזה מותג חדש של איקרה "ביתית" על המדף. עמדתי לקחת אותו ולבדוק את רשימת המרכיבים, עד שפתאום עלה לי רעיון – הרי יש לי ביצי דגים במקרר שכדאי להיפטר מהם, אולי יהיה שווה להכין מהם איקרה? לאחר מעט חיפושים ברשת הרומנית, התברר שלמרות שהייתי בטוח שאיקרה מכינים מביצי קרפיון, הרומנים לפעמים מכינים איקרה גם מביצי הרינג, ואפילו יותר טוב – אפשר גם להשתמש בביצי הרינג שהומלחו. בנוסף, אפשר גם להכין איקרה מדייסת סולת. זה הסתדר לי מעולה, מאחר וא. נשארה לי מספיק סולת עודפת מניסוי הפלאקנטה שלי שלא רציתי לזרוק, וב. אין לי מעבד מזון כך שלהשרות פרוסת לחם במים ולעבד אותה לממרח היה קצת מעבר ליכולותיי. אז השריתי את שקי הביצים במים ללילה כדי לנקז מהם את המלח העודף, ויום למחרת ניגשתי לעבודה.
ההכנה עברה חלק – בסך הכל מדובר מתכון שקשה לפקשש. האיקרה שקיבלתי אמנם הייתה פחות אוורירית מהאיקרה הממוצעת במעדנייה, אבל עדיין היו לה את כל המאפיינים הדרושים לאיקרה טובה – היא הייתה עם טעם דגי, נמרחה בקלות, הטעם שלה היה מעט חמוץ, והיא הייתה שמנה כהלכה. האם אני אכין את זה שוב? סביר שכן, אם כי בפעם הבאה אני אשתדל להשיג ביצי דגים טריות.
וכעת – למתכון.
מרכיבים
3 שקים של ביצי הרינג*
חצי בצל, קצוץ דק
מים – לפי הצורך
שמן חמניות – לפי הצורך
מיץ לימון – לפי הטעם
200 גר' סולת
מלח, פלפל, לפי הטעם
*אם אתם כמוני, משתמשים בשקי ביצים שהומלחו, חובה לנקז את המלח מהביצים. עושים את זה על ידי הנחת שקי הביצים בקערה עם מים ל12 שעות, כאשר מחליפים את המים בקערה פעם אחת בין לבין.
הכנה
מביאים כמות מים באותו הנפח של הסולת לרתיחה, ומערבבים פנימה את הסולת עד שמתקבלת מן דייסה נוזלית (כאנקדוטה מעניינת – הדייסה הזאת היא האב הקדמון של הפולנטה האיטלקית, ומקורותיה עוד בימי הרומאים). מניחים בצד ונותנים לדייסה להצטנן.
בינתיים, מורידים את משקי הביצים את הממברנה (השכבה השקופה הזאת שמונעת מהם להתפרק) ומעבירים את הביצים לקערה. מוסיפים את הדייסה המצוננת, ומוזגים מעט שמן ומיץ לימון. מערבבים ומוסיפים שמן עד שמתקבל ממרח אחיד חלק. טועמים, מתקנים טעמים, ומגישים על לחם שחור יחד עם בצל.
איפה קונים ביצי הרינג?
אני קונה בשוק מחנה יהודה, אבל אני די בטוח שאפשר גם למצוא בת"א.
פינגבק: ביצי דגים, חלק א' – קוויאר דג ים | עוף זה ציפור ופרה זה חיה