אני לא שתיין גדול, אבל כן יש מספר משקאות שאני מכין, בין אם על בסיס יינות קיימים או מאפס, ובדף הזה ניתן למצוא אותם. אה, ואני יודע שחלק מהמתכונים פה אינם אלכוהוליים בהגדרה, אבל הם קשורים לאלכוהול בצורה זאת או אחרת, ולא ידעתי גם ככה איפה למקם אותם.
משקאות מותססים, מחמיצים, ומשקאות על בסיס יין
איך להכין יין, חלקים א', וב'. זאת הטכניקה שלי להכנת יין ענבים, בין אם לבן, רוזה, אדום, או יין צימוקים – האחרון בדיוק כפי שזה היה נעשה על ידי הרומאים במאות הראשונות לספירה, בלי משמרים, בלי תוספים, ובלי כלום – רק מיץ ענבים ושמרים. בנוסף לכך, הענבים שאני משתמש בהם הם ענבי יין אשר ברחו מכרמים והתנחלו בשדות, כך שבכללי היין הזה יהיה שונה מכל יין שאי פעם יצא לכם לשתות. אמנם להכין יין זאת התעסקות, אבל זה בהחלט שווה כל רגע.
***
יין דבש – יין דבש, הידוע גם בשם "תמד", הוא אחד המשקאות האלכוהוליים העתיקים ביותר שקיימים, ואולי אפילו העתיק ביותר. למעשה, יכול להיות שיין הדבש הומצא לפני שהמין האנושי יצא מאפריקה. עם זאת, לשיא הפרסום שלו יין הדבש הגיע בעידן הוויקינגי. וכן, בהחלט שווה להקים את היין הזה לתחייה, בשם אודין, ת'ור, וכל שאר החברה.
***
***
יין עוזרר – עץ העוזרר הוא עץ פרי הצומח בר ברחבי צפון אירופה וצפון אסיה. יחד עם הדבש, פירות העוזרר היו בין המרכיבים הראשונים שהותססו לצורך הכנת משקאות אלכוהוליים. שימו לב – ללא ידע מתאים בליקוט צמחים, אל תיגשו אל המתכון הזה.
***
***
***
יין דובדבנים – יין דובדבנים ביתי ופשוט. הטעם מאוד מזכיר את טעמו של יין אדום יבש וצעיר.
***
***
***
***
היפוקרס – יין מתובל, שמכינים מיין אדום, סוכר חום/דבש, ותערובת תבלינים. בימי הביניים היין הזה היה אחד המשקאות הפופולריים ביותר במערב אירופה.
***
***
***
Conditum Paradoxum – יין מתובל רומאי, לפי מתכון מלפני 2000 שנה. שימו לב שלעומת ההיפוקרס, מדובר ביין הרבה יותר מתוק ובעל השפעה הרבה יותר חזקה.
***
***
סאפא – זה לא ממש משקה אלכוהולי כמו שמדובר בטכניקה שלא ידעתי בדיוק איפה למקם. סאפא בכל מקרה מהווה את השם האיטלקי למיץ ענבים מרוכז, מן גרסא שונה לסילאן רק ללא המרקם שדומה לסירופ. מדובר בממתיק מאוד שימושי, כך שהיה ויש לכם עודף ענבים, אני ממליץ לעשות זאת.
***
ורז'ו – ורז'ו, או "מיץ ירוק" בעברית הוא לא משקה אלכוהולי כמו שהוא הגרסא העתיקה לחומץ בן יין. בבסיסו, הורז'ו הוא לא יותר מיץ ענבי בוסר, מן תוצר לוואי של דילול הכרמים לקראת הבציר, וגילו כגיל תעשיית היין (אני מכין אותו מענבים פראיים). ומה עושים איתו? פחות או יותר כל דבר שהייתם עושים עם יין לבן, חומץ יין לבן, או שניהם.
***
ליקרים
ליקר הדסים – בסרדיניה נהוג להכין ליקר על בסיס גרגרי הדסים, המתבסס על גרגרי הדסים המושרים באלכוהול, כאשר אותו האלכוהול לאחר מכן מסונן ונמהל סירופ סוכר או דבש. בזמן שבלתי אפשרי להשיג אלכוהול טהור בישראל, כן ניתן להחליף את האלכוהול בוודקה. התוצאה גם היא מצוינת.
***