רטבים

SAMSUNG CAMERA PICTURESעמבה "מזויפת" – זאת לא עמבה אמיתית, לפחות לא במובן המסורתי של המילה. זה לא מתכון לחמוצים, אלא סתם ניסיון (כושל) לחקות את ממרח העמבה שאפשר למצוא בפלאפליות. זה אמנם לא הדבר האמיתי, אבל הממרח הזה עדיין נהדר יחד עם חומוס ו/או בשר.

***

***

***

SAMSUNG CAMERA PICTURESטקמאלי – רוטב גרוזיני שמכינים משזיפי בוסר ירוקים בעל טעם שומי חזק מאוד. זה אחד הרטבים הטובים ביותר שאני מכיר, והוא מתאים לבשרים, דגים, סלטים, ועוד מלא דברים אחרים.

***

***

***

???????????????????????אנשויאד – מיונז ואנשובי מומלח הם דבר נהדר כאשר הם מגיעים לחוד. בדרום צרפת החליטו לשלב ביניהם, והתוצאה היא רוטב דמוי מיונז ומימי עם טעם חזק של אנשובי, שהולך טוב מאוד יחד עם סרדינים מעושנים.

***

***

***

***

???????????????????????סלסה ורדה – בתרגום ישיר מאיטלקית, המשמעות היא "רוטב ירוק". מדובר ברוטב מאוד בסיסי שמכינים על בסיס עלים ירוקים, אנשובי, שום, לחם ספוג במים, והרבה, הרבה, הרבה שמן זית. מומלץ להגיש יחד עם בשר בגריל, דגים, סלט, או כל דרך אחרת שאתם יכולים לחשוב עליה.

***

***