אני לא אופה יותר מדי רציני, בעיקר מאחר ואני לא ממש מתעניין בזה. עם זאת, כל כמה זמן אני קורא על מאפה שמעניין אותי ואני מנסה להכין אותו, כאן אפשר למצוא את מה שאני מחשיב כהצלחות מבין אותם הניסיונות.
אנסאימדה – מאפה מיורקני מיוחד מאוד, שהמרכיב הסודי בו הוא שומן חזיר מזוקק. לא מיועד לשומרי הכשרות, אם כי אם אתם שומרים כשרות סביר שאתם לא אמורים לגלוש בבלוג הזה בכל מקרה.
***
***
טארט פלאמבה – אל תקראו לזה פיצה גרמנית. בכל מקרה, הרעיון הוא לחם שטוח מצופה בשמנת חמוצה, רצועות בצל, ובייקון. אוכל חורפי על סטרואידים, תוצרת אלזס-לורן.
***
***
***
פיסלדייר – בנאפולי איטליה אוכלים פיצה, ובדרום צרפת אוכלים פיסלדייר. בהתחשב בכך שפיסלדייר כולל את השילוב הקדוש של דבש-אנשובי-בצל, אני בקטע הזה עם הצרפתים.
***
***
פיצה – פיצה עם פסטראמי תוצרת בית, פטריות, והמון גבינה. ככה פיצה צריכה להיות.
***
***
***
***
קנישים – מאפה יהודי-אשכנזי קלאסי של כדורי בצק ממולאים בפירה ושלל דברים טובים. מה הסוד? כמויות של שמאלץ.
***
***
***
***
לחמי ומאפי חג מולד – איך להכין כארבעה מאפי חג מולד, כמעט כולם על קו התפר בין קינוח ללחם מתוק – שטולן גרמני, ואנוצ'קה צ'כית, לחם שיפון ופירות מיובשים בסגנון טירול, ועוגת פירות בריטית רצינית.
***
***
***
Bollas de Chicharrones – מאפה מסורתי ממערב ספרד הכולל בתוכו חתיכות שומן חזיר. מומלץ להגיש יחד עם גבינות צאן חריפות.
***
***
***
***
קיש לוריין – אולי התרומה המפורסמת ביותר של חבל אלזס-לורן לקולינריה העולמית, ואחד הקישים הידועים והאהובים ביותר בהיסטוריה, ומסיבה מאוד טובה – כמויות של בייקון וגרוייר זה שילוב שלא יכול להיכשל.
***
***
***
קיש שומן אווז – איך להכין קיש עם בצק על בסיס שומן אווז (או ברווז), אולי אחד הדברים הפחות שגרתיים ויותר טעימים שאפשר להכין בעזרת שמאלץ. שימו לב שבזמן שהבצק הנ"ל יעבוד עם כל מאפה מלוח הדורש בצק פריך, לא ניתן להכין מאפים דומים עם בצק פריך מתוק על בסיס שמאלץ.
***
***
***
פוקאצ'ה עם צ'יצ'ולי – המונח האיטלקי "צ'יצ'ולי" מציין את השאריות המוצקות שנשארות לאחר זיקוק השומן. בזמן שברוב העולם השאריות האלה נהפכות לחלק מסלט, האיטלקים מעדיפים לשלב אותן בפוקאצ'ה.
***
***
***
לחם ממולא בסגנון איטליה – קלצונה, פנצרוטו, וסטרומבולי, כולם מתכונים ללחם ממולא, בין אם אפוי או בטיגון עמוק, אשר נולדו מהמורשת הקולינרית של המגף האיטלקי.
***
***
***
***
פומפרניקל – גאוותן של מאפיות צפון גרמניה. מדובר בלחם גרעינים במלוא מובן המילה, אשר ישנה לחלוטין את הדרך בה אתם חושבים על לחמי שיפון.
***
***
***
לחם שאור – לחם שאור שמכינים מתערובת קמח שיפון וקמח מלא, בסגנון הלחמים הכפריים שאפשר למצוא במאפיות ביתיות בכפרים שכוחי אל במזרח, מרכז, וצפון אירופה.
***
***
לחם שיפון מלא – לחם שמכינים מ100% קמח שיפון מלא. למרות מה שאתם חושבים, הוא דווקא אוורירי מאוד, יותר מלחם אחיד. אם תשאלו אותי, הוא גם יותר טעים.
***
***
***
פלאצ'ינטה – מאכל רומני של שכבות בצק ממולאות במלית על בסיס שמנת חמוצה שמגישים עם סירופ דובדבנים. תחשבו מלוואח ממולא מתוק, רק בלי כמויות המרגרינה.
***
***
***
בורקס – מבצק פריך ועד בצק שמותחים לבד, ממליות סטנדרטיות כמו חצילים וגבינה ועד מליות בסגנון ריקוטה וענבים, מאפוי בתנור ועד צ'יבורק בטיגון עמוק, בורקס רבותיי, בורקס.
***
***
***
ג'חנון וקובנה – איך להכין ג'חנון וקובנה בגרסא לא אותנטית, אבל מאוד טעימה. ומה הסוד? תועפות של חמאה מזוקקת.
***
***
***
Lardy Cake – זאת הפרשנות שלי לעוגה בריטית מסורתית שהיא למעשה יותר לחם מתוק עם צימוקים, המועשרת בעזרת שומן חזיר וחמאה (אני ויתרתי על הצימוקים והחלפתי אותם בפירות יער, ולדעתי התוצאה לא פחות טובה). שימו לב שהעוגה הזאת משתמשת בכמויות מכובדות של שומן חזיר, ואי אפשר להחליפו בחמאה.
***
***