כאן ניתן למצוא את כל המתכונים לשימורי דגים ופירות ים שאי פעם עלו לכאן. יוצא לי להכין לא מעט שימורי דגים (בעיקר שימורי טונה), ואני חייב לומר שמדובר בדרך נהדרת להשיג שימורים שאתה יכול להיות בטוח לגבי איכותם – אחרי הכל, רק כאשר אתה מכין את הצנצנת עם הדג המשומר אתה יודע בדיוק מה יש בה.
שימורי טונה – כן, אין יותר צורך לבחור בין פחית שימורי טונה איכותית ויקרה לבין פחית אוכל לחתולים. אפשר בקלות רבה להכין שימורי טונה בבית, ועם קצת תשומת לב, הם יהיו אקולוגיים הרבה יותר וטעימים הרבה יותרמכל שימורי טונה שתקנו במעדנייה.
***
***
סרדינים מוחמצים – בסקנדינביה וברוסיה נוהגים להחמיץ הרינג. הרינג הוא לא דג שקל להשיג במצב טרי וסביר במחוזותינו, אבל סרדינים דווקא כן – וסרדינים מוחמצים הם אחד הדברים הטעימים ביותר שאתם יכולים להכין, ובלי כל המשמרים שנוטים לדחוף לשימורים האלה.
***
***
***
מקרל מוחמץ – איך להכין מקרל מוחמץ בחום שנמס על הלשון, אחת מהדרכים האהובות עלי לבישול מקרל (שימו לב שהמתכון הנ"ל מיועד במפורש למקרלים המיובאים מצפון אירופה, לא לזן המקומי שלנו). אם אתם לא אוהבים מקרל, גם בוניטו, סלמון, טונה שחורה ועוד דגים שמנים רבים יתאימו היטב למתכון הזה.
***
***
אנשובי משומר ורוטב דגים – איך להכין אנשובי מומלחים ומשומרים בשמן זית, ובנוסף, איך להכין רוטב דגים מאנשובי בסגנון רומא העתיקה. לא לחלשי הלבב.
***
***
שימורי דגים – איך להכין שימורי דגים בבית – סרדינים ומקרל בשמן זית, וסלמון משומר בשומן של עצמו. זה גם יותר זול וגם יותר איכותי מכל פחית שימורים שתקנו.
***
***
***
ביצי דגים בשמן זית – בזמן שבצפון אירופה ביצי דגים לרוב מומלחות או מעושנות, בחלקים מספרד ומאיטליה לא מסתפקים בבוטרגו – במקומות אלה ביצי הדגים משומרות בשמן זית.
***
***
צדפות בשמן זית – איך להכין שימורי צדפות משומרות בשמן זית, תוספת נהדרת לכל סלט המערב פירות ים.
***
***
***
***
קלמארי בשמן זית – איך לשמר טבעות קלמארי בשמן זית, אלטרנטיבה מוצלחת למדי לטבעות הקלמארי המטוגנות. שימו לב שלפני השימור עצמו בשמן הזית גם מחמיצים קלות את הקלמארי.
***
***
***
תמנון מוחמץ – איך להכין תמנון מוחמץ – הייתי אומר שזאת תוספת קצת יותר מוצלחת לסלט מקוביות גבינה בולגרית. אה, והיה ולא השגתם תמנון, גם קלמארי ילך.
***
***
ביצי דגים בחומץ – איך להכין ביצי דגים מוחמצות, תוספת שתתאים לכל פלטת דגים מעושנים, מומלחים, או כבושים. אני השתמשתי בביצי הרינג, אבל אתם יכולים להשתמש גם בביצים מדגים אחרים.
***
***
***
ביצי שרימפס – כן, אני יודע, זה נשמע מעט איזוטרי, אבל אם מתישהו בין אפריל לאוגוסט יוצא לכם למצוא חסילונים עם ביצים, אל תהססו לקנות אותם. תחשבו עליהן כמו טוביקו בצבע כחול – הן יהיו נהדרות יחד עם סושי, כחלק מממרחי פירות ים, או כמו במתכון המופיע בפוסט הבא, לשרימפס משומרים בחמאה יחד עם ביציהם – Potted Shrimp (ואם אין לכם ביצים, גם חסילונים רגילים יעבדו).
***
***